Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Случайно откритие за производство на водород чрез катализиращ карбон.

(1/2) > >>

prp:
Щатска фирма случайно открива че загрята до 80 градуса вода с алуминий и катализиращ карбон разгражда водната молекула и се получава чист водород не hho.
Проучих и открих че всъщност катализиращия карбон се използва за почистване на водороден сулфид. Въпроса е че в България май не се продава. Някой ако знае от къде може да се купи да сподели моля.

http://www.phillipscompany.4t.com/FT.pdf
http://www.phillipscompany.4t.com/

Seeker:
Много добре , но къде отива кислорода? Оказва се, че има скрита картинка. Основно се ползва алуминиев прах , който поглъща кислорода до алуминиев окис или хидроокис. А после какво става с  него? За да се получат определени количества водород в молове , трябва толкова мола алуминий! Това определено е доста голямо количество, ако ще се ползва за автомобил.
Но ако се изчисти технологията алуминия може да се рециклира чрез електролиза, на подобие на добива на алуминий от боксит.  И после да се докара до прахообразна форма. 
Катализатора е под въпрос - дали има разход или се запазва ? Иначе може да се поръча през сайта.

prp:
Катализатора не се изразходва:

--- Цитат ---The good news is that the CC is not consumed and can be used over and over, if desired.
Ordering is easier for you if you see the file
--- Край на цитат ---
Виж за алуминия не се бях замислил но наистина с алуминиевия хидроксид после какво става?
А катализатора всъщност дали не е обикновен активен въглен (карбон)?

PyroVeso:
Ами тя реакцията си е написана, ама кой да чете:

2Al + 6H2O = 2Al(OH)3 + 3H2

Та алуминият е това, което измества водорода от водата, а не силите на мрака... за съжаление.
Тази реакция обикновено протича в алкална среда, като се образува съответния алуминат. Което означава, че единственият принос на катализатора е, че позволява същото да се случва в неутрална среда.

Seeker:
@ prp
Според документа, остатъка от реакцията се изхвърля. Затова ми се струва, че катализатора също дава фира. Или се добавя вода и алуминиев прах докато се запълни обема на съда.  В единия случай остатъка е алуминиев хидроокис (алуминиева основа-?) , а в другия дву-алуминиев три-окис. Нещо не ми е ясно защо при едни и същи условия ще се получават различни вещества.
Катализатора, който е показан на една снимка в документа ми прилича на графитени люспи, ама знае ли човек...
Другото възможно е този цитат:  "Дихателят е предназначен за пречистване на вдишвания въздух. Дихателят БСС-МО-4У се състои от противодимен филтър и въглен катализатор  К-5У. .....Въгленият катализатор К-5У представлява активиран въглен с каталитични добавки (окиси на мед, хром и сребро).На повърхността му cе задържат парите от ОВ. Чрез процесите абсорбция, хемисорбция и каталитична сорбция."
 Мисля , че точно това е нещото което се търси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия