Начало > Новини от света на технологиите

Малко слънчеви новини

<< < (2/3) > >>

Петър:
Сигурно са много по-ефективни от конвенционалните слънчеви панели, но ако на тази площ се наредят последните, то спокойно могат да се изкарат 10 Гвт и повече. Просто коментирам.  :)

ppankov:
@Петър,
на 12 кв.км ще е разположена цялата станция заедно с персонала и останалото обурудване  ;)

gotiniq7:
Така замазват на наивниците очите. Ама нещо не им се връзват по-умните. Каквото и да правят се получава следното - карат те да плащаш за това че слънцето грее...Е ако някой все още не вижда измамата да пие една студена вода от мен. Ако потърсите из публикациите от детството на атомната енергетика,ще видите обещания от сорта :Електричеството ще стане толкова евтино,че няма да има нужда да се измерва... Хахаха

ppankov:
Готин,
така е, но за съжаление всичко е въпрос на инвестиций и политическа конюнктура.
Този проект има по скоро политически оттенък към арабите - 'Ето ние си произвеждаме енергия'.

Peacekeeper:

--- Цитат на: gotiniq7 в Декември 02, 2008, 08:51:45 pm ---Така замазват на наивниците очите. Ама нещо не им се връзват по-умните. Каквото и да правят се получава следното - карат те да плащаш за това че слънцето грее...Е ако някой все още не вижда измамата да пие една студена вода от мен. Ако потърсите из публикациите от детството на атомната енергетика,ще видите обещания от сорта :Електричеството ще стане толкова евтино,че няма да има нужда да се измерва... Хахаха

--- Край на цитат ---
Енергетиката в бъдещето ще е като интернета сега - плащаш тарифа, а не на киловатчас.
Един елементарен пример. На БТК съм, плащам 25 лв на месец за интернет, но мога да говоря по скайп с цял свят без да плащам и пукнат цент за тези конферентни разговори, докато с телефона/GSM-а ще ми се разкаже играта.

Както компютърната революция и интернет изместиха старата телефонна система, така и енергетиката ще пробие идните 5 години. Всички го знаят. Затова бързат да пускат чиповете и нанотехнологиите, за да могат да ни контролират по друг начин, иначе представете си какво ще стане, когато технологиите за свободна енергия навлязат масово. Цялата световна икономика ще се срине, защото не е пригодена да функционира по този начин. Махнете горивата като икономически фактор и всичко се променя. Цени, транспортация, СТОЙНОСТТА НА ПАРИЧНАТА ЕДИНИЦА..... и края на всичко това ще е едно общество подобно на Стар Трек, което не използва повече парите като обменно средство, а действа по друг начин. Поради тази причина за да не бъде целият този процес болезнен, прехода ще продължи не 100, а 20 години, като постепенно тези нови технологии биват внедрявани докато дойде момента икономиката да е вече преструкторирана и ъпгрейтната.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия