Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Юл Браун - за него, за ННО-генератора и за книгата

<< < (10/25) > >>

vitan:
Пак от въпросната книга: атомния водород отделя при горенето си 3,75 пъти повече енергия от молекулния. Има кой да покрие разликата: Етера/Ефира :) При атомния водород E >> m.c^2 ( >> означава много по-голямо). В книгата описват още по-големи ползи при процесите, но дори коефициента 3,75 е достатъчен.

Проф. Юл Браун е бил наистина способен да направи самозахранващо се устройство, т.е. фрии енерджи :) Щом има книгата му, остава пари и яко бач! За съжаление, аз мога само бач :)

fever_wits:
Т.е. да разбирам, че няма успешно направена водородна клетка във форума, необходима примерно да захранва една кола.
Какво разбираш под това:

--- Цитат на: vitan в Ноември 11, 2010, 11:52:03 am ---... Проф. Юл Браун е бил наистина способен да направи самозахранващо се устройство ...

--- Край на цитат ---
Имаш предвид да се разгражда водата на водород и кислород и после пак да се събират, и енергията от събирането (окисляването на водорода) да се влага за разграждане на вода ?

vitan:
1. Водородна клетка и генератор на Браунов газ са 2 различни неща. Аз не знам тук да има нещо от 2-те за кола.
2. Щом има доста повече енергия от вложената, значи МОЖЕ някак да стане самозахранване и фрии енерджи - въпрос на техническа компетентност.

mi68:
Прочетох книгата на Уилям Лайн, направи ми впечетление следната информация. Атомираният водород отделя 109 000 кал/граммол (според Юл Браун е 101 000 кал/граммол) разликата е под 10% и не е важна. По-важно е енергията за атомиране, която е 130кал/граммол. Прави следната сметка 109 000 - 130= 108 887 кал/граммол печалба. Атомирането става с волтова дъга, а може и с оловна амалгама - не ми е ясен химичния състав. Дава атомирането на хелий отделя 407 000кал/граммол. За сравнение атомирането на кислород, по Юл Браун е 117 000кал/граммол. За водород и кислород общо е 218 000кал/граммол-според Юл Браун. Направих връзка с книгата "Летящите чинии на Илюминатите" от В. Терзийски, че атомирането на хелий става с високо напрежение около 500кВ от електростатичен генератор тип Ванденграф. Явно химията работи но инвестицийте не стават с джобни пари. За това съм се насочил към тока, защото става с джобни пари. Ползват се достъпни материали мед, желязо, алуминий, стъкло, смола, пласмаси, хартия и въздух (ефир). Последните ми разработки са да ползвам вихрови токове, интеференция в резултат получаване на надлъжни вълни. Косвеното генериране на надлъжни електромагнитни вълни води до честотно преобразуване и параметричен резонанс.

vitan:

--- Цитат на: mi68 в Ноември 13, 2010, 04:12:14 pm ---......че атомирането на хелий става с високо напрежение около 500кВ от електростатичен генератор тип Ванденграф.
--- Край на цитат ---
С Тесла не става ли? Мисля да :) Даже би трябвало да е the best. Отговори в твоята си нишка. Тук е за браунов газ... М/у другото имам 2 кварцови пури (без електроди) пълни с чист хелий под ниско налягане. Някой да има конструктивни идеи за тях? Само на лични. Ломуми - не, работа - да.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия