Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Юл Браун - за него, за ННО-генератора и за книгата

<< < (23/25) > >>

Maistora52:
Точно това, което казва Кадуцея имам предвид.

--- Цитат на: atos в Януари 25, 2015, 04:10:44 pm ---Ако за момент допуснем, че има някакъв вид "етерен вакуум", както предположи Кадуцея, тогава вече нещата придобиват друг смисъл, защото вече не говорим за атмосферен (или космически) вакуум, а за свиване на самото пространство, което би увеличило ефекта "n" пъти, понеже бихме имали промяна на самия компонент, в който се създава въпросния вакуум!

--- Край на цитат ---
Точно това "свиване" имам предвид, но като компонента от Еластичността на Средата.
То се предизвиква като реакция на експлозията... Виждал съм го в програма на Дискавъри - при взрив се вижда и реакция на свиване на въздуха, или по-точно на това, което е там, след като въздуха вече е "издухан". Тази "еластичност" я има винаги, и при всякакви устройства, и точно поради нея едно устройство работи, а различно друго не! - парадокс? - но не е!
Дедо Попе, и аз казвам същото, което и ти допълваш - знам го, така е ... но аз говоря за друго...

juliang:

--- Цитат на: Maistora52 в Януари 25, 2015, 04:40:04 pm ---...То се предизвиква като реакция на експлозията... Виждал съм го в програма на Дискавъри - при взрив се вижда и реакция на свиване на въздуха, или по-точно на това, което е там, след като въздуха вече е "издухан". Тази "еластичност" я има винаги, и при всякакви устройства, и точно поради нея едно устройство работи, а различно друго не! - парадокс? - но не е!

--- Край на цитат ---
Нормално е да има свиване - все пак въздуха е еластичен. След като експлозията го е ускорила до големи скорости, в център на взрива се получава някакъв вакуум. Но бъди сигурен, че ако нещо е устояло на налягането на взривната вълна, последващия вакуум няма дори да го усети... :)
между другото тази еластичност на въздуха и газовите смеси се ползва активно в ДВГ. Ако проверите, ще видите че във всички ДВГ има момент (и то не малък) в който и всмукателния и изпускателния клапан на цилиндъра са отворени едновременно. Изгорелите газове, които до преди малко са напускали цилиндъра с висока скорост засмукват свежа смес от всмукателния колектор още преди буталото да е тръгнало надолу да създава вакуум. Самите изгорели газове с инерцията си създават вакуума.
Също така има цяла наука, занимаващ се с пътя на изгорелите газове след като са напуснали двигателя. Подмяната на "кюнците" на една кола с по-широки, или с по-прави не винаги е най-доброто решение. Подмяната на изпускателен колектор "4-1" (използван в "ежедневките") с "4-2-1" (използван предимно в спортните автомобили) е винаги е панацея, качваща мощността на мотора. Може да се получи (и често точно това се получава) спадне на мощността, проблеми при работа на празен ход, увеличен разход, увеличени вредни емисии... И това отново се дължи на вакуума - заводския изпускателен колектор е предвиден с точно определени дължини на тръбите и е изчислен така, че изтичащите от единия цилиндър изгорели газове да създадат вакуум в тръбата на другия цилиндър, който точно в момента се "вентилира".

Dedo pop:
    Много сложни приказки за прости неща. Говориш за ударна вълна. При взрив се освобождава някакво количество енергия. Тая енергия се разпространява във всички посоки  създавайки фронт на високо налягане тоест изтласква навън от взрива въздуха, създавайки вакуум вътре в зоната. С отдалечаването й от центъра енергията намалява и в един момент налягането й се уравновесява с атмосферното. Тогава започва обратния процес - на запълване на вакуума до възстановяването на средата.  И затова дърветата се гънат и в двете посоки.
     Какъв е тоя етерен вакуум? Дайте да го  приложим във ДВГ-то, белким му  вдигнем КПД-то.

Аtos:
Етерна имплозия...хм...подобна теза изложих в друга тема, но малко разбраха идеята :(
Само двама, доколкото помня...
В общи линии принципът е следният:
Когато "раздуем" пространството с концентрирано въздействие на силна енергия в малък участък (експлозия), средата (етерът) му оказва противодействие. При рязко спиране (изчерпване на ефекта), се получава инерционен момент на това противодействие, което "презапълва" създадената разреденост (енергийна дупка) в пространството, давайки кратък "инерционен" излишък от енергия, който би следвало да затихва на вълни.
Аналогия може да се направи при заснемане на падащо метално топче във вода с високоскоростна камера - отваря се "дупка", като при запълването й се образува за кратко връх, пренапълва се, после препълването се разсейва, образувайки затихващи вълни!

mi68:
Здравейте,
И все пак природата не търпи празно пространство - Г. Галилей.
Природата е еклектична. Материя -  липса на материя (недостиг).
При експлозия на гориво (материя) имаме имплозия на нематерия. Проявява се като допълнително изкривяване на пространството или промяна хода на времето, няма свойство инерция. Тази имплозия може се хване с лек елемент - Водород в атомарно състояние или протон. Скоростта на горене трябва да е малка, заради забавеният ход на времето и голямата плътност на материя и нематерия, да имаме свободен водород. За това аванса може да е +50 градуса от ГМТ.
Тази имплозия в електротехниката е ток на разместване и се стремя да я хвана с дупки или индуктивност.
Канчета и горене не са ми силна страна, но ако се проваля с тока на разместване ще се занимавам. Това е вариант Б, който очевидно работи.   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия