Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
Добиване на петролни продукти от отпадъчна пластмаса
konba:
Ами не съм склонен да се съглася с написаното ,че дизела припушва само при наличие на масло или парафин в горивото. Зимата много от хората слагат на 20 литра нафта 1 литър бензин за не замръзва нафтата.Проблеми с гасенето нямаше.
По горният пост имам няколко въпроса.Да разбиам ли ,че съм превишил температрата и затова имам много свободни въглероди в полученото гориво или направо казано сажди.Крекинг на горивото не е ли точно това , което правя с процеса пиролиза.Крекин - разбиване ,разбивам дългите въглеводородни вериги на пласмасата и получам по къси такива на горивата.Нужно ли е първото получено гориво да премине още веднъж процеса,има ли смисъл и какъв би бил крайният резултат по чисто гориво или такова с повече сажди?
Seeker:
Има разлика между де-полимеризация, крекинг и пиролиз. Това са три различни процеса, но в случая се проявяват и трите в различна степен. При нагряване на въглеводороди в зависимост от температурата, налягането и катализатора реакцията се премества в различна посока. Сажди не трябва да има, горивото трябва да е прозрачно и да има съдържание на вещества, близки по молекулна маса и по температура на изпаряване.
sbk1:
Печка захранва : генератор, хладилник, бойлер и произвежда бензин. Напълно реално в домашни условия.
С подръчни материали и малко ентусиазъм.
http://www.youtube.com/watch?v=arbXj9R6ZXw
to6o-2101:
От тази печка следват няколко въпроса обаче:
1-во ако я използваме само за да захраним генератор то с примерно 10кг. дървена маса колко литра газ ще се произведат, при каква температура (на казана с дървената маса) газа е най-калоричен, колко мощен (натоварен) генератор ще може да захрани и за какъв период от време.
Това като идея е много старо и наистина върши работа но колко е ефективно и струва ли си труда?
Да ако си на парно в къща на село, където има много клони лозови пръчки и друга дървесина която е трудна за горене (в смисъл тя си гори ама трябва често да се зарежда котела за да извлечем някаква енергия от тях) и от която можем да извличаме газ за захранване на един генератор, който да ни стига за осветлението примерно телевизор компютър пък и за фурната ако стига все е нещо.
Бих се захванал с нещо подобно но първо трябва да съм убеден в ефективността му.
montanar:
Здравейте на всички!
Преди време се запалих по пиролизата и умувам да изградя малка инсталация
Та имам следното питане по този въпрос:
Проведох и аз малък експеримент и останах сравнително доволен
Направих го през воден кондензатор - тоест потопих изхода от реактора в съд с вода и отгоре се образува интересният слой - до тук всичко супер, получи се много бистра и жълтеникава течност с миризма на бензин :)
Получи се нещо интересно. След като приключих с опита отстраних полученият петрол и водата която остана я изсипах, и уви там където я изсипах започна да шуми - все едно киселина съм излял... та чудя се какво е станало с водата?
И друго питане
Измислих начин за ползване само на един кондензатор на тоя воден принцип за отделяне на различните продукти намирам предимство в това че се ползва само вода която хем филтрира парите хем процеса може да се управлява лесно а отгоре на всичко акумулира топлина
тоест?
1- загрявам реактора до 120-150 градуса и вадя бензина
2- след това между 200 и 300 градуса - керосин
3 - и после дизелът, колкото може...
Чудя се къде е кусурът на този метод, за да не се прилага, а се ползват няколко кондензатора.
Предполагам, че КПД ще е по-ниско, но пък нали има пиролизен газ в изобилие при прилагане на бавна пиролиза
или може би се изразих неправилно - идеята ми е да вдигам температурата стапаловидно за да извличам само конкретното гориво
благодаря!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия