Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива
Добиване на петролни продукти от отпадъчна пластмаса
caduceus:
Полипропилен се прави в Нефтохима, марка Буплен. Торбите са по 25 кг. Звъниш там и питаш за цена и евентуален дистрибутор близо до теб. Не знам колко ще излезе изгодно обаче твоето "производство" :)
Успех!
baj_jovanko:
Какво стана с използването на добитите количества гориво? Не се ли е оразувал някакъв налеп по филтрите и някои тръбички, които се нагряват от двигателя? :-\
lowriderzzz:
Здравейте. Тъй като имам мотор, който е на бензин а ми стана интересно да направя този експеримент искам да попитам има ли някакъв начин устройството да ''произвежда'' бензин вместо дизел? Може ли да стане чрез някакъв вид преработка и дали би се оскъпило много?
lowriderzzz:
@pe6kata212 - какви са тези тръби които си използвал за охладител ?
toncho:
Здравейте,
Има ли някакво развитие по темата? Всякакви резултати ще са от полза.
Имам няколко въпроса към по-знаещите:
1. Има ли вид пластмаса, която ще навреди на ДВГ и трябва да се избягва задължително.
2. Как е уредено законово такова производство на гориво, било то и за собствени нужди. То ракията като си варим има лимит?!! Питам и защото мой близък има малка фирма за превози ...... малка, но няколко тона дизел всеки месец купува. Та ако мога да съм му от полза ще е добре. Ама какво ще каже държавата по въпроса??
Ако някой знаещ подскаже ще съм благодарен!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия