Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Тест на суха клетка

<< < (5/6) > >>

amdatlon:
Ами ....... добра идея :)
ама като не съм пробвал, знам ли?
Но друго взе да ме притеснява, дали няма да ме пере тока ако пипна пластините, тъй като не е галванично разделено.

Малко инфо:
Днес след 4 дневно кондициониране на клетката, я промих с дестилирана вода и налах отново само такава, без електролит.
Поиграх си да видя има ли продукция на газ, и бях изненадан. При 7-8 V между две пластини, тока е 2-3 А и дебита на газ е ~(200-300) мл/мин. за 12 клетки.

vladtod:
Продукция има, но бързовара е сигурен!

amdatlon:
Току що пък друг ефект се получи, водата от снощи не съм я сменял и като пуснах днес почти веднага от горе започна да плува кафеникаво-ръждива пяна.
До сега само при първото пускане на клетката имаше потъмняване на електролита. Което ме навежда на мисълта че "дестилираната вода" която купих може да е менте - 'дейонизирана вода - МОТОХ'

--- Цитат на: vladtod в Ноември 09, 2011, 09:19:04 pm ---Продукция има, но бързовара е сигурен!

--- Край на цитат ---
В интерес на истината за половин час не забелезах загряване на водата .

edit:
Разглобих пластините за да ги промия и забелязах че са се покрили от едната страна с  кафяв слой.
Не знам, дали да го измия този слой?
Като разтъркам леко пада, това ли е този слой който се образува при кондиционирането или е просто наслояване на отделениет мръсотии?

vladtod:
Не е от водата, аз ползвам дестилирана от нашия дестилатор и пак покафеняват плочите, но старата клетка беше с 305 и не знам дали това не е проблема макар, че ако не се лъжа ЕММ беше казал, че покафеняването е вследствие на претоварване на клетката.Ако си от Варна мога да ти осигуря дестилирана вода без пари.

amdatlon:
Благодаря ти за предложението!  :)
но малко съм далеч, има няма половин България.
А днес си взех от водата която първо си бях купил и с която нямах проблем.
Така или иначе реших да почистя плочите от кафевия слой със шкурка, и дано не прецакам нещо от кондиционирането.
Това за претоварването е интересно, но факт е че повече от 20-24А, клетката не е консумирала и то за не повече от 10 мин.
А тя е смятана за 25-30А, така че този вариант отпада.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия