Алтернативни енергоизточници > Testatika, електростатични генератори

Van Der Graaf

(1/2) > >>

wet:
Странно, но не виждам подобни изпълнения, май никой не иска да му щръква косата и да се чуди как да се среши :D

А сега сериозно, ако  някой си е играл да поства схеми и обяснения, че като се зачитам из SETI ,почвам да се чудя кой луд, кой прав.
Кораби по 240x50км към земята, според тях скоро ще имаме компания за тенис :D

Радeв:
Всъщност принципа е един и същ като и при генератора на Уимшърст - http://www.youtube.com/watch?v=Zilvl9tS0Og&feature=related. Предимството му според мене е липсата на търкащи части.
За да ти "хвръкне" косата, просто ти трябва добра изолация от земя и хващане на единия електрод и заземяване на другия. :)

vitan:
За протокола: Силното електростатично поле е вредно. Спира йонообменните процеси в клетката (поляризира всички йони еднопосочно). Клетки умират, нови не се раждат, а може да навреди на репликацията на ДНК. Най-много вреди на мозъчните и половите клетки.

Най-много уродливи деца раждаха женените, работещи с компютър. Световна статистика. Във времената, когато мониторите бяха големи колкото телевизор, на който даже не пишеше: Low Radiation…
Става дума за 15 и повече киловолта. Обикновено цветните монитори бяха от 25 kV и нагоре...

PyroVeso:
Витане, още от bgaudio ме кефиш с твоите предупреждения за опасности и вреди :) То и да ходиш по улицата е вредно - че си хабиш подметките, и е опасно - я саксия може да ти падне на главата, я кола да те блъсне... (я с ChemТrails ще те поръсят... :D) С две думи - не мисля, че от няколко експеримента с електростатично поле, къде от любопитство, къде с демонстрационна цел, ще стане някакво голямо чудо. Виж, ако ежедневно се "друсаш" по няколко пъти - може и да ти се отрази на поколението...

А за мониторите тип "кюмбе" навремето имаше една много интересна реклама, когато започваха да рекламират LCD-тата. Та рекламата беше - седи си юзъра пред CRT-монитора, а отзад на стената сянката му е... рентгеновата му снимка  ;)

emilvtc:
В какъв обхват е изходното напрежение на подобни устройства? (т.е. колко кV може да се получат от такъв тип устройства?)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия