Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Комутатор на магнитни потоци с двупосочна комутация на потока

(1/9) > >>

varvarin:
Отварям нова тема, където да обсъждаме конструктивни и други особености свързани с конструирането на КМП на базата на патент US20090096219 и подобни. Основните особености на комутатора бяха публкувани в темата за магнитни ключове, моля администраторите да преместят това което смятат за необходимо в новата тема.

Извинявам се за причиненото неудобство!

Bat_Vanko:
Браво Varvarin,
като за начало ще публикувам две симулации: първата е на класически ИНКОМП при напрегнатост на управляващия поток 100 х Ннас; втората схема е изпълнение по патент 20090096219 и напрегнатост на управляващия поток 1,5 х Ннас. И при двете схеми разпределението на потоците е около 90:10.

Altium: редактирах поста, като прикачих SCREENSHOT на твоите схеми. За повече информация как се работи с изображения, прочети тази тема: http://mazeto.net/index.php/topic,2422.0.html - Начало » Правила на форума, изисквания за правопис, урок по граматика, работа с изображения » Важно - Как се редактират изображения, препоръчителни размери на изображенията

varvarin:
Като за начало имам две предложения за конструкция направена от силициева ламарина на които публикувам и снимки (в недовършен вид). На снимката VAG1.jpg е необходимо да има външна магнитна верига за магнитите, която не е показана на снимката. Магнитните ключове се предвижда да са на мястото на стиропорите. На мен повече ми допада конструкцията на снимката VAG2.jpg. Отново магнитните ключове са на мястото на стиропорите - два отпред и два отзад - на снимката не е точно така трябва да се увеличи набора ламели за което не ми остана време. Сечението на изходната намотка е 3 кв.см (2х1,5). Магнитите са с полюсна площ 5кв. см (2х2,5х1) кат. номер на Прамиз № 06.007 (доста са им набъбнали цените гледам). Лесно може да се варира със сечението добавяки или премахвайки ламели. За магнитните ключове е предвидено място 20мм така че ако се навиват като тороиди трябва да се използва лента 20мм. Остава да се направят магнитните ключове и може да се тества.
Поздрави!

Bat_Vanko:
В момента основното ми занимание е изработка на машина за пробиване и прошиване на кабелите на управляващата намотка. Днес смених контролера на пещта и настроих машината за нанасяне на изолация и навиване на тороидите за лента 20 мм. Предлагам ти, за да навия по-бързо тороидите и за да се получи по-правоъгълна ВН крива, да не нанасям изолационен слой (нанасянето на изолация става със скорост 1,2 м/сек). Бих искал така да проверя влиянието на вихровите токове.
Прилагам една картинка на управляващата намотка, но преди да започна изработката й, искам да направиш съгласуване на отделните възли. В момента товарната сърцевина работи при индукция 3,6 Т. Не съществува такъв материал, който да издържи.
Успех!

varvarin:
Как определяш индукцията в товарната сърцевина? По принцип имам други макари и ламели и лесно ще я променя просто трябва да знам колко кв. см да бъде. Горното и долно рамо ще са с доста по-голямо сечение за да оказват минимално съпротивление на магнитния поток от магнитите, което смятам че не е проблем. Също мисля че може да се пропусне изолацията между слоевете още повече че както писа не си забелязал поява на вихрови токове без изолация. Тороидите за хибрида няма да са прошити нали?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия