Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Проектиране на суха клетка - 80А/12V

<< < (2/5) > >>

zkm:
От всички направени опити до момента при 12-14V 20 до 30А повече от 1.5 литра/мин. не съм успял да добия.
Имам вече няколко клетки:
1.14,5х14,5см с разстояние 2-3мм, брой пластини от 5 до 17 -различни начини на свързване.
2.китайска клетка с размер 10х20см, 11 пластини - приблизително същия резултат.
3.30х14,5см, 7 пластини - същия резултат

Единствено добив 4л/мин. с клетка 21пластини,разстояние 2-3мм, с ефективна площ на всяка пластина 124см^2, захранващо напрежение 37V и ток 25А.

DIDO112:
8л едва ли но около 6 ще дава предполагам. Така мисля по моите експерименти.

PyroVeso:
Защо не си сложиш втори алтернатор, преработен за 120V и да наредиш повече клетки? Хем за същите ватове алтернатора няма да грее толкова заради понижения ампераж, ако е трифазен можеш да сложиш на всяко рамо по една клетка с много пластини...

80А е жесток ток - да знаеш! Електрожените започват от 60А... Много греят нещата при такива токове, много дебели кабели трябват, трудно се регулира/комутира и т.н... Повече от 20А не е практично!

bobokom:
http://www.hhoforums.com/ тука хората работят с големи ампери и много литри и клетките ги слагат на тракове с по 4-5 литра двигатели.

radonen:
80 A не са толкова страшни. Комутирал съм далеч по-големи тоци. С това ще се оправя. Не ми е и толкова важно дали клетката ще изкара 6, 7 или 8 литра. Искам и да е единична клетката, т.е. захранена само в двата края. Мисля да заложа на пластини с размер 30х30 см, чудя се обаче дали да са 6 или 7. А токът да го огранича до 75-80 А чрез концентрацията на електролита.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия