Справочници, схемотехника, теория > Теория на измерванията

Универсален метод за измерване на мощност

<< < (6/7) > >>

@praktik:
А може би теорията на руснака Юрий Иванович, ритмодинамика, е най правилната http://rhythmodynamics.com/library/a5220_31r.pdf

Радико:

--- Цитат ---Наистина логично звучи твърдението, че щом светлината има ограничена скорост значи има среда с определена (много висока) плътност която я ограничава, така както въздуха, водата или метал ограничават звука според плътността. Това обаче не е достатъчно доказателство.
--- Край на цитат ---


Може би е така, но в такъв случай Основанията, с които е отхвърлена тази теория са крайно недостатъчни да не кажа пренебрежими. Бихте ли ни ги припомнили господин Филев. Аз лично съм ги счел за толкова незначителни, че съм се отказал да ги помня. А да, спомних си нещо. Не беше ли това факта, че светлината успява да "избие" електрон от някаква пластина и да създаде електричество по този начин. Или може би греша.

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Ноември 17, 2013, 04:25:17 pm --- Може би е така, но в такъв случай Основанията с които е отхвърлена тази  теория са крайно недостатъчни да не кажа пренебрежими. бихте ли ни ги припомнили господин Филев. Аз лично съм ги счел за толкова незначителни, че съм се отказал да ги помня. А да спомних си нещо. Не беше ли това факта, че светлината успява да "избие" електрон от някаква пластина и да създаде електричество по този начин. Или може би греша.

--- Край на цитат ---

По-плътната среда, разпространява скоростта на вълните в нея с по-голяма скорост, колкото плътността на средата е по-висока, толкова скоростта на вълните в тази среда е по-голяма . Скоростта на светлината не е константа. Айнщайн греши .

Радико:
@praktik
Според мен ти грешиш  ;)
Айнщайн не греши... просто лъже брато, лъже!
Ако вярваше на това, което твърди, нямаше така да се изплези на прословутата снимка.

tsvetan.filev:

--- Цитат на: @praktik в Ноември 17, 2013, 12:25:35 pm ---Каква е тази теория, може ли да дадете линк към описанието й ? Хигс бозонът или по-точно неговото поле, според стандартният модел, създават масата на частиците. Но електромагнитното взаимодействие, според стандартният модел се предизвиква от виртуални фотони. Фотони с отрицателна енергия, които възникват от вакуума . Щом възникнат енергията им става положителна, после обратно се връщат във вакуума като енергията им става отрицателна. И по този начин ставали преносители и причина на електромагнитното взаимодействие . Мисля че тази хипотеза не е много издържана от към прагматичната част. Много по-прагматична е хипотезата на Ацюковский за електромагнитното поле, разглеждано като вихри .

--- Край на цитат ---

Доста са. Не мога да открия всичко. Но ето някои интересни неща:

http://www.soulsofdistortion.nl/SODA_chapter6.html

Този тип от доста време копае но няма никакви реални резултати:
https://www.facebook.com/photo.php?v=541655672534199&set=vb.216281778404925&type=3&video_source=pages_video_set
Филма го има в zamunda.

Принципно вихрите съдържат два вида сили - центробежна и центруфугираща (центростремителна). И техните взаимодействия изграждат останалите сили.
Т.е. останалите сили са последствие на процесите течащи във вихрите.

И пак казвам всички теории са само в сферата на фантазията докато не се докажат в реалния свят и няма практични експерименти.

До тогава си ползваме добрите стари формули :-)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия