Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Арестор за обратен пламък (Backfire arrestor)

(1/7) > >>

Браунчо:
Тъй като безопасността винаги е на първо място, считам въпроса за много важен и го отварям като отделна тема.

Изпробвах почти всички системи арестори, които се предлагат из мрежата - главно в eBay и другаде, приложих различни режими, включително екстремни, и стигнах до извода, че няма такъв арестор, който да е 100% сигурен, което се превръща в пречка № 1 за бъдещата ни работа.

Моля за всякакви, дори и най-щури идеи как може да се накара пламъка на брауновия газ да протича само в желаната посока, без да се връща обратно и да взривява всичко по пътя.

Благодаря предварително.

Тони:
 Първо слагам водна преграда, след което разделям газта. И след това два стандартни клапана за О2 и Н2, като водорода трябва да е с налягане до 3,5 бара. Нямаш налягане и затова ти връшта пламъка.

Браунчо:

--- Цитат на: Тони в Ноември 12, 2008, 12:30:11 pm --- Първо слагам водна преграда, след което разделям газта. И след това два стандартни клапана за О2 и Н2, като водорода трябва да е с налягане до 3,5 бара. Нямаш налягане и затова ти връшта пламъка.

--- Край на цитат ---

Как разделяш газовете?

Идеята на Юл с постоянни магнити май не е най-добрата. Има ли някакъв друг начин - напр. с електромагнит?

А налягане от 3,5 бара превръща електролизера в бомба. Най-много 0,3 бара, за да е безопасно. Намерих вече няколко арестора за 0,5 до 1,5 бара и в момента ги изпробвам, мисля че ще работят добре.

gotiniq7:
Заповядай от патента,мисля  че се продават в магазините

Браунчо:

--- Цитат на: gotiniq7 в Ноември 14, 2008, 03:07:44 pm ---Заповядай от патента,мисля  че се продават в магазините

--- Край на цитат ---
Благодаря, Готин. Да, зная, чел съм го, но не знам колко ще работи.
Точно това правя в момента - взел съм едно парче микропореста пемза и съм я капсуловал в епоксидна кутия с два щуцера, като стегне ще я пробвам. Това е май основния елемент на всички искрогасители - пореста керамика или метална пяна, има и с навити на руло сита, вълни и пр. плюс задължителните обратна и термична клапи. Някъде слагат и разни йонни покрития - молибден и пр., но май само с цел оскъпяване. Междувременно си купих и два клапана от магазини за заваръчни стоки - доста измислени ми се виждат, утре ще ги пробвам. Освен това съм поръчал да ми пратят мостри за проба почти всичко най-добро от Harris, Ibeda, Witt, Gas-Arc, Gloor, Wescol и други. Все ще попадна на най-доброто.
Едно е сигурно - водния бъблър не става за нищо, гърми като за световно, чудя се как Жоро Уайзман продължава да го предлага - сигурно го е натъкмил някак.
Ще правя опит пак от патента на бай Илия за разделяне на газовете със серия неодимови магнити - не знам, вижда ми се доста съмнително, ще пробвам и с електромагнити с различни настройки, пък ще видим.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия