Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Предаване за Илия Вълков
plam40:
Copst и prp, добре дошли на бойното поле : ННО срещу Браун ! :)
Тук има хора дето са се вкопчили в това име (БГ) така здраво като питбул за сурова паржола.
По темата е писано не веднъж! Уви никой не си защити становището, когато им предложих да покажат разликите и преимуществата на БГ пред ННО. :)
Просто продължават да : "бла... бла.... бла... " !
Поздрави и успех в начинанията ви!
Тони:
Пламчо, брауновия газ развива температура до към 6000 градуса. От смес на оксиводород можеш да получиш браун газ. Раздели водорода и кислорода, а след това водорода прекарай през високоволтово-разрядна дюза и виж какво ще се получи. При брауновия газ водорода е напомпен свръх енергийно, за да е самостоятелна бойна единица. Ж.Л. Наудин има направен отоплител работещ с чист водород, който преминава от молейкулно в атомно ниво чрез гореописания принцип. И достига температура 3000 градуса. Илия Вълков го е постигнал това по много интересен начин. Няма го в книгата естествено. Растоянията между плочите са големи, защото
при свръх мощни импулси се получават пробиви в електролита. Малка клетка 8бр. плочи, захранване 3-фозно 14в 16А на фаза 7.5-8л
газ в минута. Плюс допълнителна консумация от електрониката.
koce93:
--- Цитат на: Тони в Август 21, 2011, 08:24:50 am --- Раздели водорода и кислорода, а след това водорода прекарай през високоволтово-разрядна дюза и виж какво ще се получи.
--- Край на цитат ---
Ако можеш да обясниш как ще съм много благодарен. Пробвах със силни магнити, не става. Успех.
plam40:
Ок. Но аз никъде не виждам кой формулира състава на окси - водородната смес. Кой реши, че в нея се съдържа само молекулярен водород и кислород? Следователно от твърденията ви излиза, че Браун газ е окси-водородна смес от атомарен водород и какъв да е кислород :). Е добре ... нека така да бъде!
tyger777:
От моите опити с клетка 8бр 20х20 316L стомана разстояние между ламелите 2.5 3мм, захранена от двата края мога да споделя следното. Правя експерименти като събирам около литър браунов (или както искате така го наричайте) газ в торбичка. След това вадя тръбичката и подавам искра и бум(естествено това става навън). И какво установих. Когато я захраня с по висок ампераж т.е. съдържанието на NAOH е по високо гръма става много по плътен и мощен.В този случай самият газ се вижда като мъгла когато се добива.А когато добивам ххо със слаб ампераж имам предвид 1-2 А 14в тогава самият газ е прозрачен и при взривяване все едно гърмя малка пиратка... и нещо друго надхвърля ли 2.2в. на клетка и mmw МНОООГО рязко спада от 5.5 направо на 4 и т.н. Искам да вмъкна един въпрос относно тези устройства които се използват в терариуми... Значи устройство захранващо се с 24в.променливо напр. потапя се във водата и водата почва да "кипи".Получава се мъгла... (те първа ще меря каква честота подава на кварцовия резонатор и т.н.) Та въпроса ми е някой може ли да ми обясни какво се получава с водата в дадения случай дали се загрява и затова пуши или нещо друго става (нека се произнесат учените) благодаря.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия