Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Капацитивно разлагане на водата
Discorder:
Добър вечер на всички :)
Какво да кажа, радвам се че идеята предизвика такъв интерес. Аз все-още храносмилам файла който ми предостави vdomov в другата тема, прикачвам го тук за удобство. Направи ми впечатление че там се говори за някакво сфазиране на импулсите които се подават на електродите и картинката още не ми е ясна. Обаче се твърди че нещото работи... Дали е ефективно и дали при определени условия може да се постигне свръьефективност изобщо не ми е ясно . Затова го човъркаме ,нали? Прикачвам файла тук за удобство.
@ Vitan: Не искам да се правя на умник, нов съм тук , също така съм съгласен за това което казваш за тока че е съществен за електролизата , а напрежението е за да го има тока. Никога не съм твърдял че няма да протича ток в тази схема. Надеждата ми е тока да се самоограничи дотолкова, колкото е необходим за процеса на разлагане и да се намалят топлинните загуби. :) Това което предполагам че би могло да се случи на практика, (все пак си е само моя хипотеза) е че при поставяне на клетката в силно електростатично поле с високочестотни еднополярни импулси е в определени зони на водния обем, а може би в целия обем да възникнат мощни токови импулси с ниски напрежения, които няма да превишават нужното за електролизата. Това е поради ниското съпротивление на самия електролит. Друг е въпроса ако се използва дестилирана вода в която да няма никакви примеси, респ. йони на метали и тн. Нали дестилираната вода е диелектрик... Все-пак като си направя установката бих опитал и този вариант, че не се знае при тези напрежения кое как ще е. Моля ако греша някъде , поправяйте ме.
vitan:
Тия замисли :) ще водят до много експерименти с основен резултат загуби: т.е. загряване на водата и водна пара.
Трябва екстремна (скъпа установка), вероятно работеща със студено електричество. Но като цяло съм скептичен за бърз резултат, особено такъв, който води до по-малко енергия спрямо класическия метод :) За да има икономически ефект трябва да се впрегнат още пари, за да стане нещо готово за продажба..
Човек трябва да има психическа (и физическа) нагласа за доста харчене :)
Discorder:
Както и да го въртим нещата все отиват към студеното електричество...
От известно време си мисля че днешната електротехническа технология колкото и да напредна за последните да речем 100 години е като еднорък човек. Искам да кажа че официално се борави с по-малко от половината от фактите... Пионерите на ел. наука (Тесла например) са знаели за Студеното електричество и са работили с него. Как стана така че цял клон на познанието потъна в нищото?
Както и да е това си беше малко офтопик, извинявам се. :)
Колкото до "нещото готово за продажба" мисля че сме далеч от такава позиция изобщо за момента. Тази тема е само идейна, надявам се че е свежа храна за размисъл. :) Ще поствам каквото ми се струва логично по въпроса, в момента ми се върти в главата идея за електростатично ускоряващо поле за извеждане на водорода от клетката. Като имам малко повече време ще обясня подробно и ще го нарисувам. :) Надявам се да ме коригирате ако се отнеса и напиша някоя невъзможна глупост.
В момента се образовам на темa Студено електричество , ще взема отношение като натрупам малко повече данни.
kaisersoze:
Всъщност потенциала е по - важен за ефективната електролиза, а протичането на ток е паразитен ефект ама нейсе. Добре, че не всички мислят като Velstar и да са толкова категорични, че свободната енергия щеше да е само мит.
И понеже стана въпрос за Том Беарден я да помислим малко. Водната молекула в същността си е дипол - само че в равновесно състояние. Това означава, че ако се заредят два електрода само с потенциал водната молекула ще се оренитира с + страна към - електрод и обратно, като върху нея ше се приложи електросттична сила на разтягане зависеща единствено от потенциала на електродите. А сега да започнем да пулсираме потенциала с резки стръмни импулси с висока честота - и според Том Беарден какво ще стане - ще нарушим симетрията в дипола на водната молекула - тоест ще я вкараме в неравновесно състояние. И пак според него тогава какво ще стане - етера ще започне да помпа енергия вътре в молекулата за да я върне в развновесно състояние и когато количеството етерна енергия мине една критична точка водната молекула ще се разцепи и ето ти електролиза. Тук е важно да се уцели резонансната честота на молекулата ако я разглеждаме като един вид пружина, за да не губим излишна енергия с подаден в некоректен момент импулс. Всъщност тук водната молекула играе ролята на пулсираната бобината в постановките на Бедини - за който не му се изясни обяснението по - горе.
Discorder:
Кaisersoze, ако си прав за това трябва да разглеждаме водните молекули като осцилатори и основна задача става гоненето на резонанса. В такъв случай пък най-разумно е да се ползва дестилирана вода и евентуално постоянна температура за да не се мести точката на резонанс. Вероятно и други фактори са от значение но на първо четене не се сещам.
Въпросът ми е след като дестилираната вода е диелектрик, как ще се държи при такива условия каквито описахме дотук.
А какво ще се случи ако над повърхността на водата на подходящо (?) разстояние се постави ускоряващ електрод от фина метална мрежа и му се подаде отрицателно напрежение, за да "притегля" от електролита освободените H+ йони? Има ли смисал от подобно решение и има ли рискове да се запали цялата история заради пробив?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия