Автор Тема: Пряко зареждане на ДВГ с оргон  (Прочетена 104876 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #75 -: Юни 02, 2012, 11:54:35 pm »
Здравейте колеги,
ето една снимка на новия ми пасивен насочен излъчвател. Който работи с махало, може да измери даже по нея какво силно излъчване излиза от фолиото до около 14 -15 см над него. Около устройството и под него няма никакво ясно забележимо поле. Това нещо се ползва в момента за зареждане на блока на Ситроена, до ден-два ще сложа и на резервоара за следващи тестове. Успях да комбинирам двете технологии - излъчвателя и оптимизатора и в момента не си пречат.
http://prikachi.com/images/68/4846068T.jpg
Внимание!
Който се занимава с такива излъчватели, да има предвид че мощно оргонно поле - дори и позитивно да е, може да засегне здравето. Преди 10-15 дни си бях направил ъпгрейд на една шапка, като залепих с двойнозалепащо тиксо вътре десетина малки излъчвателя /с размер на бирени капачки/. Идеята беше да се види какво ще стане и например ще ми се появи ли повече акъл или нови идеи  ;D Резултатът в началото беше добър - трудно се уморяах, спях по-малко и т.н. - обаче зрението ми почна да отслабва със сериозни темпове. От няколко дни шапката пак е нормална,  а днес вече виждам и най-дребните букви... Така че - внимавайте с тия полета, че стават бели.

Поздрави     

icrow

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #76 -: Юни 03, 2012, 01:03:48 pm »
 Калъпа със силикон ли е залят?

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #77 -: Юни 04, 2012, 08:00:42 pm »
Не, за красота съм сложил една пластмасова прозрачна пластинка, от някаква кутия я изрязах  :) Тя не участва в нищо, както и 3/4 от останалите части на излъчвателя. По принцип всичко е херметично и залято със смола

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #78 -: Юни 10, 2012, 10:53:03 pm »
Здравейте колеги,
във връзка с новия ми пасивен оргонен излъчвател за коли, търся устойчива на 120-130 градуса кутия /най-добре пластмасова/ с размерите на кибритена или малко по-голяма. В момента ползвам разни кутии, напр. 4 на 6 см. от гъба за обувки Казабланка или такива за електроника /пластмасови монтажни/ с р-ри приблизително 4/7 см. Проблемът е, че са от полистирол и не държат на жега. Говорих с хора, произвеждащи такива и ми казаха, че трябвало да се прави нов инструмент за устойчивата пластмаса. Предпочитам да ползвам нещо готово - ако се намери подходящо. В краен случай - пак матрици и т.н. главоболия, за съжаление и плюс съответните разходи. Вариант е и да се въртят на струг от кръгъл прът Ф40 полипропилен, но пак обяснения с почерпени стругари и прочее усложнения.
Идеята е излъчвателя да се лепи с еластично епоксидно лепило /например JIP/ на блока на двигателя и да поддържа висок оргонния заряд при продължителен престой на колата. Така оптимизаторът ще работи с по-пълен капацитет, защото няма да наваксва до работния заряд и да се минават 20-тина км докато се възстанови. При градско движение може тези км да са 5-6, но после спираш за 7-8 часа и айде пак наново. Излъчвателят решава този проблем и планирам да го добавям стандартно в комплекта към оптимизатора, плюс малка опаковка лепило. В момента, колкото и да е странно, карам с излъчвател в кибритена кутия и малко стиропор за уплътнение, всичко завито в текстилно тиксо и заклинено на алуминиевата глава на ДВГ  :) Ефективно е, но естествено не става за разпространение
Ако някой се сеща за такива издържливи на температура кутийки, да пише
Поздрави     
« Последна редакция: Юни 10, 2012, 10:55:09 pm от caduceus »

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 347
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #79 -: Юни 13, 2012, 09:51:19 am »
Проблемът е решен, благодаря на всички които ми се обадиха. Намерих стандартна кутийка /та няма да се прави и тук матрица, слава богу/, ще се шприцва от ПАС-30, която е термоустойчива над 130 градуса.
Поздрави

FRIENERZHI

 • Гост
Re: Пряко зареждане на ДВГ с оргон
« Отговор #80 -: Август 23, 2012, 08:01:11 pm »
Здравейте колеги, дайте ми информация  как да си направя оргонен излъчвател, и къде да си го сложа на моторетката че губи обороти на голям баир. Губенето не е поради техническа неизправност, а самият ми мотор CZ модел 1990г  е такъв с ниски обороти и е конструиран за предимно равнинни терени.
Предварително благодаря.