Автор Тема: Изпарител на Caggiano - плановете пуснати свободно в нета?  (Прочетена 13822 пъти)

Неактивен prp

  • Активен
  • **
  • Публикации: 208
    • Free Gary McKinnon
Какво мислите за подобно устройство? Автора твърди че е постигнал икономия - 73%.

Повече подробности и плановете тук:
http://peswiki.com/index.php/OS:Caggiano%27s_Fuel_Vaporizor_System_%28FIVS%29

Това, че се използва платина ще спре много от нас, но щом е отворен код може да се намери някаква алтернатива на платината поне се надявам.
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 11:36:08 pm от altium »

Неактивен caduceus

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 347
Доста интересно. Обърнете внимание на наименованието - оригиналът не е Горивна изпарителна система, а Горивна имплозионна изпарителна система! Много удобно изпускане на съществена дума, издаваща истинския процес - където се намесват вече Шаубергер, Браун, Краснов и др. Имаме загряване на бензин, високо налягане и после кондензация в спирална тръба. Ако не е бензин, ще каже човек, че е процес на Линде. Където също има СЕ и имплозионно втечняване в спирална тръба. Не врат, ами шия  ;)
Ясно е, че където има имплозия, има и самоорганизация, а също и СЕ. При Линде има тръба дълга 100м., при Краснов - многократно преминаване през имплодера на вода в затворен контур, дори с Тесла може да се направи аналогия, щото и той е е гледал от Линде и е правил електрически вариант на флуидни имплозионни машини с кондензация.
Ако устройството дава възможност за многократен процес на преминаване на горивото през цикъла изпарение и кондензация, няма да има нужда от високо налягане, температура и платина - те са само катализатори необходими поради единичния процес.
На мен поне ми е ясно, сигурен съм че може да се докарат нещата и до нула захранване - при подходящите условия моторът работи само на оргон /т.нар. автотермия/. Но не мога засега да го направя сам и си играя на дребно с някакви  проценти  и икономии  ;D
Поздрави
 
« Последна редакция: Юни 29, 2011, 11:58:28 pm от caduceus »