Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Самозалепващи гуми /неспукваеми/

<< < (3/4) > >>

EDM electronics:
В началото на това лято сложиш в гумите на колелото си С200 около 150 мл/гума. Разтръбих на познати и приятели, че гумите не се пукат. Един от тях ми заби отвертка в гумата и тя си издъхна. Никаква реакция от лепилото, а имаше доста. Умрях от срам  :P.

Пробавх и с С200+антифриз, но не се смесват, пресичат се - с две думи не става.
Мисля, че е добре за се пробва с С300-лепило за дърво. Добре е и да има някакви власинки - фибри, може и фина стърготина. А най-добре е да се купи готово лепило.

Радeв:
Ама ти си за убиване, вземи нахакай C200 в гумите на колата ....  ;D  И защо не си купи готово лепило, не е толкова скъпо? Аз не бих експериментирал! :)
Освен това гумите на колата сравнително рядко се убождат. На мен за 5 години само един път ми се е случвало и то странично ми сряза гумата някакъв строителен отпадък - парче замазка със фаянсова плочка на него.
П.С. И още един път, след като се разправях с едни пияндурници пред блока, на другия ден гумата ми беше простреляна с въздушна пушка .... чашката беше вътре. :/

Това върши работа за колело, и относително малки дупки до около 1-2мм, като досадните "бабини зъби", които са нещо като розов бодил но по 2-3 образуват терапод, даже през джапанката са ме убождали ..... :)
Антифриза + хартия, хубаво го пасирах с дрелка за платки и една тел. Стана 1:1 с купешката консистенция, има много хубави власинки. :D
Един познат казва че от 2 години не е пукал гума на велосипеда. Като е напълнил гумите с около 75ml от въпросната власинкова боза. Казва че дори винт му се е забивал. И когато го изкарал гумата започнала да фъщи, но като я завъртял с дупката на долу се чуло едно "ШЛЮП" и край!

Та тъй де, това е най-досадния проблем при велосипедите - спукване на гума .... Електровелосипеда е най-добрия индивидуален транспорт в рамките на града! Някак малоумно ми се струва да ходя до Елименкс за елементи с общо тегло 5-6гр. с еднотонна ламаринена каруца ...

Радeв:
Имам 2 велосипеда, един електрически /с който ходя на работа когато е хубаво времето/ и един Драг Oнтарио с който спортувам.
Не съм лепип гуми от миналото лято...  8) /за всеки случай си нося помпа и една резервна гума пълна с течността ако случайно нещо ми разреже сериозно гумата.../ 

ХАРТИЯ + РАЗРЕДЕН АНТИФРИЗ пасира се с някаква бъркалка и се шприцва във вентила след като се развие игличката.
Кашата за гуми която продават е прекалено мазна, и това не ми харесва. При едно по-голямо разкъсване на гумата става кочина...
Върши работа за дупки до около 1 милиметър. Може би и при по-големи, но ще спада периодично...
 При едно каране по черно, колега от групата имаше 11-12 дупки на гумата от бабини зъби. Дадох му една моя резервна гума с боза и не спука повече.... като ми я върна имаше следи от дупчици, но сместа си беше свършила работата и се виждаха власинките затъкнати в отвора.
Нямаше човек от групата, който да не спука гума. Аз само вадех бодилите от гумите си....
Явно вече имам повечко по-големи дупки, до сега 2-3 пъти съм заварвал спаднала гума преди каране, но след напомпване и завъртане всичко се оправя.

1. Сипва се 150ml разреден антифриз в шише 500мл от безалкохолно. Аз го разреждам малко повече, защото иначе е много мазен.
2. Накъсват се 2-3 листа A4 на парченца. И се разбърква. Най-добре да се пасира с някаква не режеща бъркалка. Аз ползвам тел и мини дрелка за платки.
3. Развива се игличката на вентила.
4. Прави се отвор на капачката, така че да се завие плътно на вентила.
5. Шприцвам около 100-150ml.
6. Завивам вентила и помпя.
При нужда се доразрежда, за да може да мине през отвора на вентила.

@praktik:
Колега Радев, писнало ми е да залепвам или вулканизирам вътрешни гуми на велосипеда си - за едно лято ми се пукат по три-четири пъти гумите на велосипеда, с който ходя на работа. Това е така от ниското качество на гумите, китайски или чешки, не са като едновремешните здрави и устойчиви, просто се пукат и без да са набодени на нещо. Реших да пробвам от сместа ти, само че тази хартия А4, каква е и откъде се намира?.
--- Цитат --- Накъсват се 2-3 листа A4 на парченца.
--- Край на цитат ---

rpavlov:
A4 e размер на хартия 210мм х 297мм обикновена хартия за принтери, копирни машини и обикновено е 80грама/кв.м.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия