Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Жироскоп действа като спирачка и нарушава закона за запазване на енергията (ЗЗЕ)
Seeker:
--- Цитат на: teslov в Юли 05, 2011, 11:44:02 pm ---На Seeker ще предложа да прочете темата ми за стоманените топчета на Александров, които отскачат на по-голяма височина от тази на пускането.
--- Край на цитат ---
За топчета, които отскачат на по-голяма височина от пускането - не съм чувал, признавам си, най-вероятно е ЕЖК. Дай линк към поста да го видя.
Но има ефект на Александров за еднопосочното предаване на импулса при удар. Само че това няма да накара топчетата да отскочат по-високо.
jhonjhon:
Става въпрос за същия Александров. Ето темата:
http://mazeto.net/index.php/topic,6069.0.html
По-известен е с разработките на супер ефективни ударни устройства, но е демонстрирал и експеримента с топчетата, който не са могли да обяснят. Информацията е много оскъдна, но в този текст намерих малко по темата на 7 страница:
Seeker:
Благодаря за инфото, но ми се струва че има много свободна компилация от факти, които се тълкуват определено фриволно.
На страница 7 от файла се описва експеримент с топче падащо във вакуум базиран на документ номер 13. Оказва се че това е същият документ, които е даден в първия линк от поста ти от 28 юни, където въобще не се споменават експерименти с топчета и получаване на енергия повече от вложената. Това е описание на ефект на пропорция на масите и формите на телата при еластичен удар с еднопосочно предаване на импулса и нищо повече.
Втория линк вече не е активен - грешка 404.
Изчетох приложения пдф документ и открих че всичко написано от автора (по неговите думи) е мисловен експеримент базиран на предположения на други автори !!! И никъде няма направен реален тест на приложените теории.
И като капак на всичко е упомената сумата от 1 мил. рубли (не е като долари , но все пак..) безотчетно прехвърлени по сметка на странната организация.
Много ми прилича на "нигерийското писмо" - дайте едни пари, че да ви пратим едни други пари в едни банкови сметки и т.н.
jhonjhon:
Съгласен съм, че няма точна информация по въпросните топчета, но такова ясно противоречие с установената теория, би могло до предизвика доста остра реакция от комисията за борба с лъженауката, каквато е имало в Руската Академия на Науките.
Ето още две парченца:
http://ethertech.ucoz.org/load/izobretenie_aleksandrova/1-1-0-2
http://www.bogtec.com/kak-proizvodilis-razlichnye-otkrytiya/
Радико:
Иван Димов спомена тази тема в съседната та ме подсети. Пиша тук защото това е точно по тази тема.
Значи ако поставим един жироскоп точно на екватора с плоскост на въртене точно север-юг да кажем по Х и строго вертикално да кажем по Y. Да кажем, че масата на маховика му е поне 5 кг. и го развъртаме с поне 500 000 оборота " Не знам от какъв материал ще е ама може да се измисли нещо примерно Карбонадо" рамата на жироскопа може да се завърта и по трите оси "X,Y,Z" Ако го развъртим и се стабилизира в описаното положение точно в 12:00 местно време, в какво положение ще е жироскопа след 6 часа, а след 12, 18, 24 часа.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия