Животът- начин на употреба! > Екология
НЕ на шистовия газ!
Seeker:
--- Цитат на: tsvetan.filev в Май 18, 2012, 10:27:00 pm ---Самата газ е C4H2 което е въглерод и водород - двата най - разпространени елемента на земята.
Ако изтече газ няма да се случи нищо. Тази газ (метан) се получава във фермите от торта на кравите.
В момента технологиите са толкова напреднали че те позволяват да се използват тези ресурси безопано, безвередно и евтино.
В щатите газта от 200 долара е паднал на 80 след като са почнали да добиват шистов газ.
Спете спокойно и не се връзвайте на политически говорения.
--- Край на цитат ---
Твоя човек нещо те е послъгал. Метана е с формула СН4 , такова С4Н2 не съществува. Технологиите наистина са напреднали, ама и тарикатите много се навъдиха, а корумпирани политици още повече. Цената на газта в САЩ е паднала, ама е трябвало даже да дават пари на хората за да ползват добитата газ, щото всяка седмица се изливат по 20 тона ( една цистерна) отпадъчни отрови в сондата. Няма да споменавам какво съдържа коктейла, писано е достатъчно, но има описани над 600 различни отровни вещества и то всичките подлежат на специално унищожаване. Преди са ги изнасяли(изхвърляли) в разни африкански държавици, после ги погребваха в морето, а сега измислиха "нова технология" - хидравличен удар.
Не знам дали руснаците имат технология за дълбоко сондиране, но през 1982г. на Колския полуостров издълбаха дупка дълбока 14км .
Има голяма разлика между "могат да издълбаят" и "не е изгодно да се дълбае".
И докато спях спокойно, политиците разграбиха държавата, природните богатства се екплоатират местни и чужди грабители, монополите ми налагат все по-големи цени за ежедневното оцеляване. Лафа "Ние инвестираме в нови технологии" е начин да вдигат цените на продуктите и да се вкарват все по-опасни вещества и методи. А иначе има разни комисии , агенции и министерство които да следят за опасните вещества, но римляните са казали: "Когато говорят парите, и фактите мълчат."
PyroVeso:
!!!! ;D ;D ;D ;D !!!!
С един зъб, о-о-обаче... КЪРТИ МИВКИ!
tsvetan.filev:
Само не ме бийте с камъни.
Реших да напиша мнение на професионалист понеже тук мненията са от типа: добрите и лошите, наште и ваште, айде братя на оружие.
Който има акъл в главата ще разбере това което съм написал. Който е негативно насочен си е такъв по принцип не зависимо на каква тема се говори.
Просто има хора, които не гледат обективно а спорят за да не заспят.
Може и да съм сбъркал формулата (цитирам по спомени), но в крайна сметка става въпрос за въглерод и водорoд, които са напълно безредни, а всъщност ни изграждат освен това. Същия метан който се тегли се образува от торта на кравите. Сами мислете дали е опасен. Относно добива написах какво се ползва. Това за отровните химикиали е измилсица. Шистов газ се нарича поради порите и образованията на обвивката на находището. Метода на добив изисква по - висока технология която до скоро не е била налична. Иначе си е стандартна процедура.
С напредъка на технологията (насочено сондиране) вече може. Руснаците и на 100 км да направят дупка то тя е вертикална.
Тук се налага насочено сондиране (в произволна посока) което се управлява с компютър и GPS.
Въпросното разбиване се нарича Fracturing и е на базата на водни разтвори. Които на всичко от горе се изсмукват после.
Относно горящатата вода написах вече: най - дълбоката вода която се използва е на 1000 метра , газта се намира на 4000 метра и е отделена с много слоеве глина.
Ако всеки можеше да тегли вода на такава дълбочина то нямаше да има недостиг.
Прави се дупка, бетонира се и се тегли на повърхността. Това е.
Вече руснаците са правили такива сондажи без вие да подозирате преди години, но не са могли да я добият. Иначе има газ.
Мислете и четете когато ви облъчват.
Поздрави.
merlinbg:
Опитвам се да ти повярвам, даже много силно искам думите ти да са истина, но когато прочетох "Това за отровните химикиали е измилсица." тогава окончателно ме изгуби за каузата. Въпроса ми е някой би ли изпил една чаша от течността която се използва за хидравличния удар? Ти самия би ли изпил чаша от тази "безвредна" течност???
Мислете и четете когато ви облъчват.
Поздрави.
Радико:
Цитирам
Може и да съм сбъркал формулата (цитирам по спомени), но в крайна сметка става въпрос за въглерод и водорoд, които са напълно безредни, а всъщност ни изграждат освен това.
Да също само въглерод и кислород в подходяща пропорция правят най коварната отрова "въглероден окис"
Освен това нормално за сондажни отвори се използва като флуид воден разтвор на бентонит. който ползва други съставки "и то толкова много на куп" нещо не му е чиста работата. при положение, че бентонита се копае с багери и е почти без пари.
Просто спри да ни баламосваш тука сме достатъчно интелигентни и най вече обичаме да мислим и да се съмняваме.
Щирлиц вървеше бавно по пътя и се чудеше, какво издава в него руския агент, дали уморения поглед,дали прашните обувки, или може би небрежно влачещият се отзаде му парашут
Извинявайте за шегата братлета ама свалете си парашутите преди да разправяте колко е безвреден шистовия газ
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия