Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генератор на Donald Smith с плазмено кълбо

(1/2) > >>

caduceus:
Колеги,
продължавам да експериментирам по постановката на Дон Смит с плазмената топка. При възбуждане на бобината над нея с пулсиращо ВН еднопроводно /няма значение кой край на намотката/, топката свети все едно е включена. Източник - китайска електронна запалка с 2 х 1.5 в. батерийки. Променя се и скаларното поле. А, да ви светна защо намотката е разположена така - при светеща топка се образува концентрично сферична област /възбудена микролептонна обвивка по терминологията на Сочеванов - Охатрин/ на разстояние от около 4 до 10 см. от повърхността на стъклото. Уред за измерване - радиестезична Г- рамка. Точно там е намотката, като се намира изцяло в нея. Т.е. имаме област с нарушен магнитен поток /не в стандартния смисъл/, както казва Дон Смит - първо условие за конверсията му в електростатичен заряд. Опитите продължават... Накрая ще стана и електротехник май  ;D
Поздрави

mzk:
Електротехник няма да станеш, защото като чуят за радиестезичната Г-рамка и в МЕИ-то ще онемеят  ;D

Сега по въпроса. Топката в действителност свети по начина, по който си споменал. Не е ясно обаче, с тези 2х1.5в батерии как я светиш. В смисъл имаш ли някакъв генератор?

caduceus:
Те в МЕИ-то затова не са стигнали до свободната енергия, щото онемяват от неща, ползвани още от римляните в практиката.
Казах по горе - ВН от китайска електронна запалка за барбекю. Струва един лев  :) Батериите са за захранване на схемата и.
 

Discorder:
Каква намотка използваш?
Другия край свободен ли го оставяш?

caduceus:
Стандартната на Дон - многожилен дебел червен кабел, със може би 60-80 неизолирани нишки - не съм ги броил, но са доста. Гледах да е същия като неговия, защото оргонният ток тече най-добре през многокомпонентни структури като тази /литцендрат също/.
Намотката е с 9-10 навивки, малко съм зарязал проекта, защото работя по три-четири едновременно. Ще тествам пак и ще пиша, че взех да забравям-  този съм го пооставил настрани
Поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия