Автор Тема: Ефективно зареждане на кондензатор  (Прочетена 55082 пъти)

Urban

  • Гост
Re: Ефективно зареждане на кондензатор
« Отговор #30 -: Март 22, 2012, 03:29:43 pm »
Видях че темата не е активна повече от 120 дни и ако админа позволи ще я раздвижа с нещо странично... малко.

Специално за колегата vlindos искам да кажа, че има КПД над 100% с уговорката, че нашата общоприета дефиниция за КПД е лошо направена.. иначе да КПД над 100% няма логически и математически, но в нашия реален свят има, при това неуспорими факти, които всички сме виждали и още чакат обяснение:

Левитацията!

Пример:

Великия китайски народ залива света с какво ли не. В това число и всякакви подаръчни комплекти. Един от тях представлява магнитна подставка за химикалка и метална химикалка. Атракцията е, че химикалката поставена върху подставката, вместо да си седи върху нея, тя лети над нея. Използва се принципа на отблъскване на едноименни полюси на магнитите... т.е.  Химикалката има маса, която се привлича от земята. Магнитното отблъскване държи химикалката над поставката, което е противопоставяне на земното привличане. ОК обаче от къде се взима енергията за постоянното противопоставяне на земното привличане? Ако заменим постоянните магнити в подставката с електромагнити и пуснем електричество може, да измерим точно, колко ток отива за извършване на тази работа, за противодействие на земното привличане. Да речем сме измерили 280 мили Аампера. Въпроса е от къде постоянния магнит черпи неограничено време тези 280 мА за да държи във въздуха химикалката?

Какво ще кажете? Това е чиста Перпетум Мобиле с КПД над 100% !

Явно магнитната система извлича силата си за действие от среда (енергия), която на нас не ни е позната, което обаче не пречи да използваме факта в практиката.

В смисъла на горното смятам, че тепърва предстои да бъдат открити много нови състояния на привидно познати материали и електрически елементи и компоненти.

Strashimir

  • Гост
Re: Ефективно зареждане на кондензатор
« Отговор #31 -: Март 22, 2012, 08:31:37 pm »
Urban, имам предположение за енергията на магнита (от къде се взема).

Магнитите се правят изкуствено, чрез обработка на феромагнитни сплави с ток с голям ампераж. Един вид, енергията похарчена за направата на магнита се "акумулира" във феромагнита под формата на магнитна енергия. Така погледнато магнита е вид батерия :-) Много ми е опростенческо обяснението, но мисля, че работи...

STAX

  • Гост
Re: Ефективно зареждане на кондензатор
« Отговор #32 -: Март 16, 2016, 03:14:57 pm »
Този процес има и обратна страна. Един кондензатор, който е напълно разреден до напрежение 0V след време спонтанно си увеличава напрежението до някаква стойност.