Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Водород и вакуум в ДВГ
пламгаз:
Разбира се,че съм правил. Най-добър резултат се получава при 6-8 градуса след ГМТ, но там е много комплицирано съотношението м-у горивата (LPG/ водород). Ако се работи по цялосно заместване на горивото ще трябва да се прави и корекция и в газоразпределението, но при един разпределителен вал е почти невъзможно да се постигне идеалното съотношение. За съжаление не разполагам с ДВГ - двувалка, който да рискувам. И аз, като всички Българи- когато имам пари не мисля за икономии, а като свършат вече е невъзможно да експериментирам. Опитвам се да сменя мисленето и се надявам скоро да зарадвам форума с нещо завършено.
lubitel-art:
Само да вметна една идея за електролизерите.
Има материали в нета за електролиза на разтвор на Урея (карбамид).
3-4 пъти по малко енергия за разделяне на водорода му трябва отколкото при водата.
Доколкото прочетох тук там и по видеоклипове най-добра продукция има при нисък волтаж.
Може би има хляб в тая пикоч най-вече при автомобилите :)
Карбамида е синтетична урея и се ползва за тор в сел. стопанство, евтин е.
Някой може да реши да пробва с такъв разтвор , но да знаете че трябва да вземете предпазни мерки най-вече за очите.
mzk:
Ако беше потърсил, щеше да знаеш, че тема за електролизата на урея във форума има, и нямаше да пускаш коментара си тук (където въобще не му е мястото).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия