Автор Тема: Еликсирът на безсмъртието и младостта  (Прочетена 141200 пъти)

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 769
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #45 -: Декември 25, 2014, 07:04:56 pm »
Честито Рождество,
Продължавам с някой практики, тялото като се охлажда кондензира енергия, подобно на конденз на студена бира в горещ летен ден и се чустваш подмладен. Констатирах, енергията има въртене или научно спин. Като малък много обичах да се въртя докато ми се завърти свят, но непомня посоката. Може да включим въртенето като метод без странични действия.
« Последна редакция: Декември 25, 2014, 07:11:45 pm от mi68 »

Неактивен Maistora52

 • I'm first Omnologist in World
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 643
 • Пол: Мъж
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #46 -: Декември 26, 2014, 03:09:20 am »
Констатирах, енергията има въртене или научно спин. Като малък много обичах да се въртя докато ми се завърти свят, но не помня посоката. Може да включим въртенето като метод без странични действия.
Това, че енергията има спин, аз го разбрах още през 1984 - в началото на моите сериозни теоретични търсения. Самата леля Ванга беше отключващият фактор за тази ми находка.
Разбира се, че за това Въртене се говори още от най-дълбока древност.
Още в древните Йога компендиуми  се дефинират т.нар. Чакри - Въртопи. Същите са с ляв и десен "винт" ("резба").
По посока на движението винтът е Ляв (обратно на часовника). Обратно - съответно Десен. При човек - излизащият от него вихър се върти с Ляв винт. Постъпващият в него - с Десен винт. Това се отнася и до всяка конкретна (отделна) чакра в човешкото тяло, както и до Съвкупността им, като "един" вихър.
На Съвкупният излъчван вихър центърът е човешкият мозък. Същият може да има всевъзможен радиус.
При конкретният ми случай с Ванга, ситуацията беше такава:
Аз съм на улицата, а нейната къща ми е разположена откъм лявата ми страна, като приблизителното разстояние от самата Ванга до мен е било около 15-20 метра. "Сетивото" с което усетих (на два пъти по един и същ начин) този неин енергиен въртоп (вихър) беше Аджна Чакра (Третото око). Същият идваше към мен - в лицето, т.е. аз съм с лице насочено по допирателната на един въображаем кръг с център Ванга от лявата ми страна.
Ако погледнете този въображаем "кръг" от птичи поглед, ще видите негово въртене по часовниковата стрелка, т.е. негов десен винт - и това е така, защото Този Вихър ИДВА КЪМ Наблюдателя.
Ако погледнете този "кръг" в посока отдолу, откъм земята, ще видите негов Ляв винт.
Този "кръг" всъщност не е кръг, а Спирала, т.е. говорим за Спираловиден Вихър, точно както при циклоналното завъртане на облаците при ураган (погледнато от космоса). Облаците обаче при такива урагани могат да показват както ляв, така и десен винт, но там причините са други. Земята с нейните метеорологични и най-общо климатични обстановки включва много повече фактори за образуването на такива Въртопи, Вихри, Вихрушки, Торнада и пр.
При човека, тези вихри се образуват обикновено несъзнавано, но могат и да се "изригват","еруптират" съвсем съзнателно. Съответно и така извършват определена Работа,, но могат и да причиняват сериозни беди, обикновено на околните хора и животни, и/или на околната Среда.
Целенасоченото вихрово еруптиране се постига чрез Медитация. А в случаите като Ванга, те са като Дар Божи. В Средновековието, хора с такива дарби са били анатемосвани от Църквата (Лов на Вещици), като хора с "дяволски сили"... Названията за тях са много - Вещери, Вещици (коренът на думата е санскритски - Веда), Магове, Магьосници, Магесници - те пък водят названието си от Маг-на-Ур - като Маг означава също Знаещ, Можещ, а Ур е Светлина, Знание и е в езиково и смислово родство с думите Аура, Ауреол, Ореол, Сияние, Светлозарност.
...
Така че, Ми68 - на прав път си... Само дето
Може да включим въртенето като метод без странични действия.
включвайки това Въртене като Метод, без знание за Естеството и Силата му, можем да предизвикаме множество, при това Вредни странични действия и/или явления.
Внимание! Опасно за живота!

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #47 -: Декември 26, 2014, 11:27:59 am »
Въртенето с ръце настрани го има в така наречените "петима тибетци" - комплекс от упражнения за активиране на чакрите и подмладяване. Виж как са го дали там.
Моя съвет е да не се прави повече от няколко пъти. И след това да се продължи с другите упражнения.
Според мен за mi68 може да са по-подходящи по-меките техники - примерно концентрация на върха на главата или на централния енергиен канал в гръбначния стълб - Сушумна - наричан още канала на Истината. Просто мислиш за тези места определен период от време - първо върху канала после върху върха на главата. От това вихрите сами може да си се задействат.  :)

Неактивен sbk1

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 191
  • sgcar.hit.bg
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #48 -: Декември 26, 2014, 03:32:41 pm »
http://luch-nik.ru/
Измислили са го " братушките" . Всичко е строго индивидуално, качено е на таблет. Методът позволява да се наблюдава и открива дисбаланс в човешката енергия, която дава възможност да се диагностицират функционални аномалии много преди тяхното проявление на физическо ниво.

Источник: http://luch-nik.ru/printsip-dejstviya

Неактивен edin

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 283
 • Пол: Мъж
 • Гениалното, винаги е просто
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #49 -: Декември 26, 2014, 05:09:19 pm »
То с технология е лесно, ама я опитай без нея  ;)

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #50 -: Декември 26, 2014, 05:44:31 pm »
Някой го обясняват, че тогава организма включва на режим частична фотосинтеза, като разгражда въглеродния двуокис, също като при гладуване и като при слънцеядите. Това е. За повече - Дишане на Бутейко. Описано е в книгите на Генеди Малахов - не помня коя точно.
EDM electronics, би ли го обяснил или поне, ако не е дълго за преписване да го напишеш с някой ред. Хора да фотосинтезират??

Неактивен az_skeleta

 • Активен
 • **
 • Публикации: 294
 • Пол: Мъж
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #51 -: Декември 26, 2014, 07:33:16 pm »
EDM electronics,
 и на мене ми стана интересно за правилното дишане. Аз си практикувам отвреме на време това което е описано в книгата на Венцислав Евтимов. А именно: 1/4/2/1, Вдишване/задържане/издишване/задържане. Ако успея да го практикувам повече от половин час и усещам тялото си по леко и все едно вибрира. Ако бях постоянен до сега да съм си отключил телепатията ама или нямам време(викам си айде после и така остава за другия ден) или ме премързява.
« Последна редакция: Декември 26, 2014, 07:37:06 pm от az_skeleta »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 3 360
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #52 -: Декември 26, 2014, 08:43:27 pm »
Ще обясня доколкото мога.
Фотосинтеза при човека
При гладуване казват в човешкия организъм се отключват неподозирани възможности. Започва да се възприема по-добре СО2. При слънцеядите е още по-изразено. Дори има слънцеяди, които не консумират и вода и не я губят от тялото си. Има цял филм за това. Ако някой има интерес ще го потърся. Как всъщност се възприема СО2 и каква е неговата роля в организма?
СО2 участва във аеробното дишане, т.е. кислородното дишане на клетката. Как всъщност диша клетката и защо и е да диша? Кислорода се използва за химична реакция с глюкозата, която се извършва чрез ензими, произвеждани от митохондриите, които се намират вътре в клетката /митохондрията е бактерия или част от бактерия, първообраз от бактерия, внедрена в клетката/, за да възпроизвежда енергията необходима да функционира клетката, т.е. произвежда се трифосфат, а като отпадък се изхвърля млечна киселина. А отделянето на кислорода от хемоглобина /дихателния пигмент на основата на желязото - ръжда/ става посредством въглеродния двуокис. Или СО2 не е отпадъчен продукт, а необходимо съединение, участващо пряко в процеса на дишане и производство на енергия от митохондриите в клетките.
Как точно при гладуване или слънцеядство става тази фотосинтеза не мога да обясня, но такава е информацията ми от по-знаещи от мен, та самият химичен процес все още ми е непонятен, въпреки което ще споделя практическо доказателство за това.

По време на дълго гладуване, след 10-15 дни в организма настъпва прилив на енергия, при условие, че нищо не се яде. Колкото по изчистен е организма или колкото по-голяма практика има практикуващия, толкова по-силно усеща този прилив на енергия. Казват, това е фотосинтезата. Изпитал съм го на практика преди време, макар и да не мога да го обясня прецизно. В книгите на Генади Малахов този процес е обяснен добре, но не помня коя точно, защото са много.


За дишането
Мога да говора само за Дишане на Бутейко, защото има и други видове дишане, но по спомен, тъй като съм чел книгата преди повече от 10-тина години. Първо се измерва, колко пъти се вдишва-издишва за минута. След което се стремим да намалим тази честота, като вдишваме рязко през носа, после бавно се издишва 50% от въздуха, а другият 50% се задържа, колкото се може повече с постепенно увеличаване на задържането. Т.е. добре е да се почне с около 10 сек и т.н. Прави се примерно това упражнение 3-5 мин. Това се прави по няколко пъти на ден, когато се сетите. Постепенно се напредва, като се задържа все повече и все повече дишането. Иска се воля и търпение. Бутейко казва че сед около 6 м. до 1 год. се забелязва осезаем ефект върху цялостното здраве. По време на дишане се чувства недостиг на кислород и след упражнението човек иска да се надиша дълбоко, но това обезсмисля направеното. Бутейко казва, че в тази ситуация се вдишва рязко и плитко, няколкократно вместо дълбоко и по-кратко, така ефекта от забавеното дишане остава.


Ще споделя и нещо друго за аеробното дишане /кислородното/ - важно!
Нормално клетките ползват кислорода за да произвеждат енергия от глюкозата - трифосфат. Когато обаче се наруши потенциалния водород в организма - pH, т.е. той намалее и средата стане киселинна, целият този процес на дишане на кислород, отделянето в с СО2 и производството на трифосфат започва силно да намалява. Тогава клетката за да се спаси включва на режим - анаеробно дишане, т.е. безкислородно. Т.е. вече не и е необходим кислород. За сметка на това обаче и е необходимо много повече глюкоза, за да възпроизведе същото количество трифосфат, необходимо за производството на нужната енергия. Тъй като вече не участва кислорода, митохондрията в клетката включва друга своя неподозирана способност, започва да произвежда собствен инсулин, за да разгражда глюкозата. Тогава клетката се затваря и започва да живее самостоятелен живот, от тялото и е необходимо само глюкоза. Тя вече не слуша мозъка, какво и казва да прави, а си живее самостоятелно, защото няма правилното дишане. Това е процесът на зараждането на рака! - добре е да се разбере и запомни. Това е процесът на създаването на почвата за развитие на рака - нарушаването нивото на потенциалния водород в организма - pH

Всички храни, които нарушават баланса в кръвта в посока-киселинен водят до горното. Кои са те, мога да споделя, само ако има интерес.
« Последна редакция: Декември 27, 2014, 06:37:58 am от Maistora52 »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #53 -: Декември 26, 2014, 08:48:45 pm »
Имам основания да съм силно резервиран(от опит) от разни руски окултни "изобретения" и "открития"
Моят съвет е да се следват методи дадени от Истински Духовни Учители.
Не случайно е дадено и тритактовото дишане - като подходящо за нас. Вдишване-задържане-издишване.
Смята се за полезно и правилно бавно и дълбоко дишане със пълно запълване на всички части от дробовете - чак диафрагмата да се повдигне. Бързото и плиткото дишане са нездравословни.

Неактивен krasias

 • Специалист
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 170
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #54 -: Декември 26, 2014, 10:35:15 pm »
GreenHulk, това не е откритие на Бутейко, познато е от цигун и дихателните техники на китайските безсмъртни. Там също се казва че задържането при вдишване има силен лечебен ефект и води до подмладяване на тялото. Това което е добавил Бутейко е задържането да е в средата, това е по лесно за начинаещи защото там дъха е далече от двете обръщания и по лесно спира. Лично аз бих предпочел практиката на цигун, там постепенно бавно удължаваш задържането при вдишване. Йога не е лечебна практика, има нещо общо с здравето но по други причини. Тритактовото дишане е с цел постигане на контрол и самоконтрол. Йога има за цел да подготви тялото за оцеляване в екстремни за него състояния, като пълно или частично спиране на неговите нормални функции за продължително време.
« Последна редакция: Декември 26, 2014, 11:33:10 pm от krasias »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #55 -: Декември 26, 2014, 11:49:51 pm »
Йога не е лечебна практика
Мисля, че е за предпочитане да правим неща, което помагат и за здравето, и за съзнанието, от моя опит от години, дадените от мен техники помагат и за двете, иначе знам, че има различни дишания.

Неактивен piton2012

 • Специалист
 • Активен
 • ***
 • Публикации: 274
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #56 -: Декември 27, 2014, 01:02:25 am »
   EDM electronics, благодаря за бързия отговор. Нещо не го схванах много, но като се прибера след някой ден ще помисля. Има неща, които са така, но другото, а то според мен е по-съществено не ми хареса. Може би дори от самата терминология. Пример- потенциален водород. Водородният показател /рН/е мярка за концентрация, а не за някакъв вид /потенциален/ водород.

А отделянето на кислорода от хемоглобина /дихателния пигмент на основата на желязото - ръжда/ става посредством въглеродния двуокис.
   Хемоглобинът не е изобщо някакъв си пигмент, още по-малко ръжда. Това е белтък. След това при дишането .....тука вече става сложно, затова ще го кажа просто- дишането е горене. Така, че веществото СО2 не е необходимо, то е продукт.
   Има още неща, които не ми харесват, но ще пиша по-натам, може би. И понеже темата е за елексир, искам да попитам дали някой е пробвал семена от чиа? Четох в "Кривата на щастието", че някакво племе в Америка употребявало такива семена и се чувствало много добре. Тичали по 700 километра, пиели алкохол в огромни количества без никакви вредни последствия и били дълголетници.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 110
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #57 -: Декември 27, 2014, 01:36:55 pm »
EDM electronics

Цитат
По време на дълго гладуване, след 10-15 дни в организма настъпва прилив на енергия, при условие, че нищо не се яде. Колкото по изчистен е организма или колкото по-голяма практика има практикуващия, толкова по-силно усеща прилив на енергия. Казват, това е фотосинтезата. Изпитал съм го на практика преди време, макар и да не мога да го обясня
На това обяснението съм го дал в предишната тема:

Цитат
Ако човека практикуващ пранаяма знае точно какво прави организма му ще се обърне бързо към вътрешните химически резерви, Ако при това съзнанието нарежда не! - не пипай тука! - остава да се обърне към другите източници на енергия. Самото тяло започва да използва С.Е.
Но понеже тялото е подчинено на съзнанието, когато съзнанието е в заблуда нещата не се получават. Колкото и перфектен мощен сигурен автомобил да имаме, ако водача е пиян пътуването неминуемо завършва в някое крайпътно дърво, а другия водач, който с измама ни е дал алкохол, си осигурява безконкурентно пристигане до финала.

Обаче няма кой да го прочете и вникне в думите ми. Трябва да се престоря на руснак бивш служител от КГБ и тогава половината от хората в този форум денонощно ще повтарят всичко което съм написал. 

А относно семената от Чиа, със сигурност влияят на човек благотворно, но определено ефекта им се преекспонира, защото никой, който не е от тези индианци не е  успял да повтори резултатите им дори и при използване на семената. Щом няма повтаряемост то това не е основният фактор.
« Последна редакция: Декември 28, 2014, 07:44:15 am от Maistora52 »

Неактивен Иван Димов

 • Експериментатор
 • Сериозен
 • ***
 • Публикации: 1 029
 • Пол: Мъж
 • Невъзможно нещо е да докажеш, че нещо е невъзможно
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #58 -: Декември 27, 2014, 01:50:03 pm »
   Всички знаят, че при усилени физически натоварвания се получава така наречената "мускулна треска". Това е натрупване на млечна киселина в мускулите, което е болезнено при движение, защото тя май беше в кристална (твърда) форма. Мускулната треска е в резултат на анаеробно дишане и щом млечната киселина е киселина, означава ли това, че така си правим организма по-киселинен и следователно раково застрашен? С времето млечната киселина се неутрализира и "мускулната треска" отминава, отварят се нови кръвоносни съдове и обмяната на веществата се подобрява. Въпросът ми е: Може ли ракът да хване спортист, който редовно е мускулно "втрещен"?
« Последна редакция: Декември 28, 2014, 07:45:00 am от Maistora52 »

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 213
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Re: Еликсирът на безсмъртието и младостта
« Отговор #59 -: Декември 27, 2014, 02:05:35 pm »
Според мен  комбинирането на гладуване, дълбоко дишане, пиене на гореща(кипната) вода след дишане и изпотяване, положителни утвърждения и молитва дава мощен натрупващ се положителен ефект. За съзнанието, здравето, дори и за преодоляване на кармични трудности и общи проблеми - минаване на по-високо енергийно ниво, което вибрационно да неутрализира нежелателни ефекти и явления с ниско/пречещо енергийно ниво като проблеми, трудности, болести, дори за заздравяване на сериозни рани. Само да се прави на разпад на Луната гладуването иначе може да е неблагоприятно - малко след пълнолуние да се прави до преди следващото новолуние - около 14 дневни периоди подходящи за гладуване.
И за това няма нужда да се ходи на "семинари" на Норбеков или други "светила" на руския "езотеричен" в кавички лохотрон на цена стотици и хиляди евра.

___

за мускулната треска - друга теория е, че се образуват микроразкъсвания на мускулни влакна.
Изпотяванията и детоксикацията, пиенето на гореща вода и гладуване може да спомогне и срещу мускулна треска.
Но според мен по-добрия подход е да се работи за редовно ежедневно общо балансиране на енергийните и физиологичните процеси в организма - оттам работата на органите и системите може да е по-добра.
Една от вътрешните причини за рака се разглежда вътрешната дисхармония - между мисли и чувства, както и силното индивидуализиране. Ако това представлява интерес, може да пуснем отделна тема, има и езотерични причини за възникване на рака, както и езотерични начини за лекуване, дори препарат.