Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (9/100) > >>

Радико:
EDM electronics
Твърде прибързано и пристрастно съдиш за нещата а от там и допускаш много погрешни съждения.
От къде на къде щом е хормон значи е синтетичен. Това нещо се предлага от много малко лаборатории по света и всички са написали ясно че става дума за човешки хормон, не синтетичен не свински, не маймунски ЧОВЕШКИ
Освен това какво общо има той със стероидите които са синтетични производни на тестостерона който се произвежда от половите жлези. Този хормон се произвежда от хипофизната жлеза и е с много по-висши функции от тестостерона. Тази жлеза произвежда хормони управляващи дългосрочното развитие на човека включително и хормона на растежа.
И накрая аз изобщо не говоря за прием на такъв хормон защото цената му е такава, че не са повече от 5-6 човека българите които могат да си го позволят. Ставаше дума, че дългосрочното гладуване предизвиква повишаване на нивото на този хормон в организма. Какви са последващите механизми на въздействието му:
трябва да си голям оптимист да очакваш обяснение тук в един пост. Мисля, че обясняването на действието му ще е достатъчно поне за няколко докторски дисертации.   

mi68:
Здравейте,
Реших да пробвам втори път задържане на въздух за около 100сек. Тук се получиха корено противоположни резултати. При първият опит на около 30 сек. имах увеличаване на пулса, при втория опит намаляване на пулса и чувство за охлаждане на тялото. Потретих опита, повториха се резултатите при втория опит, забавяне на пулса. Това охлаждане води до леко възнасяне и навлизам в дълбоки води и реших да прекратя опитите и се отдавам на теория. 
Наближава Рождество Христово и реших да прочета евангелията да си припомня някои събития от живота на Христос. Съсредоточиш се, 40 дни е бил в пустинята и се молел, след това огладнял. Реших да съпреживея събитието и констатирах: гладуването не е основното, душата се извисява над тялото и вижда всички проблеми странично, а тялото изглежда безжизнено. Това състояние изглежда е "самадхи", много ми хареса и без гладувания реших да пробвам. Оказа се заболя ме корема, при следващ опит трябва да съм гладувал. Явно между гладуване, възнасяне и дълголетие има връзка.
Честити празници! 

EDM electronics:

--- Цитат на: atos в Декември 24, 2014, 05:23:28 am ---Е това не го разбрах???
Как хем по-добро здраве при по-бавно дишане, хем ако е повече от 10 секунди значи не е добро здраве? Обясни, моля те?

--- Край на цитат ---

Не ми се спори, безсмислено е. Нека всеки сам за себе си си обяснява нещата и да пие каквото си иска. Просто споделям какво знам и какво съм научил от практиката.

atos, то за дишането е написано разбираемо, но ще ти поясня. Ако едно вдишване и издишване според Бутейко е над 10 сек., т.е. 6 вдишвания-издишвания за минута, това значи, че организма, здравето е относително добро. Ако се диша по-често, това значи, че има някакъв проблем, дори и да не се подозира. Ако с тренировка се започне да се работи по вдишването-издишването, се постига по-бавно дишане, което рязко подобрява здравето. Някой го обясняват, че тогава организма включва на режим частична фотосинтеза, като разгражда въглеродния двуокис, също като при гладуване и като при слънцеядите. Това е. За повече - Дишане на Бутейко. Описано е в книгите на Генеди Малахов - не помня коя точно.

Всеки може да пробва ефекта, като например при главоболие или запушен нос, започне да вдишва рязко, да задържа въздуха и да издиша съвсем плавно и бавно. Трудно е, но само след 1-2 мин. се забелязва изчезването на симптомите. Самият Бутейко се е излекувал от 3-та степен на хипертония с кръвно над 240, за около 1-2 год. Откритието прави случайно, при отчаяние от безпомощност.

Кое се нарича синтетично и кое не няма да коментирам, но аз мисля, че приемането на такива медикаменти е нож с две остриета. Преди години имах много тежка форма на алергичен ринит и приемах стероидни спрейове. Именно те ми попречиха да се излекувам своевременно, защото объркват цялата имунна система, дори алтернативната медицина много трудно се справя след употребата на синтетични хормони.

mi68, не си прави произволни опити. Дишането на Бутейко не е просто задържане на въздуха. Преди да си запознат теоретично не очаквай някакви резултати от импровизация. По подобен начин много хора са се увредили или загинали от неправилно провеждане на гладуване. Тези процедури са, като да "ходиш по бръснача", но ако се прилагат кадърно, въоръжени с теорията, няма нищо страшно и опасно.

GreenHulk:

--- Цитат --- Ако с тренировка се започне да се работи по вдишването-издишването, се постига по-бавно дишане, което рязко подобрява здравето.
--- Край на цитат ---
Да

Относно сърцебиенето и кръвното - това е един от ефектите на дълбокото дишане - в дългосрочен план може да регулира трайно кръвообращението. То също така касае определени процеси свързани с електричеството и магнетизма в човека. А те се регулират много добре с дишането през едната и другата ноздра.
За mi68 - явно може да си имал наработки от по-рано или от минал живот, но моя съвет е да се пробваш с малко повече задържания, но с по-кратко време - да кажем 7-10 пъти по 40-60 секунди. Ако се опитаме изведнъж да минем на по-високо енергийно ниво може да има някои неочаквани ефекти. Тук няма какво да се бърза - смята се че си струва цяло прераждане да посвети човек на дълбокото дишане - а резултатите може да са комплексни и трайни - както за здравето и тонуса, така и за енергийното ниво и съзнанието. Ако изходим дори от определението на Патанджали за Йога - "Йога чита вритти ниродха" - Йога е прекратяване или спиране на вълните на ума, то работата с дълбокото дишане е един доста мощен метод за това - чрез спиране на дишането по време на задържане- спиране на движението на праната - и оттам на умствените разсейващи флуктуации или вълни. Но и тук постепенно и внимателно - чел съм за някои много напреднали Йоги - примерно за един от учениците на Рамакришна, че му назначавали в смисъл ученик да се грижи за нещо, че изпаднел ли в Самадхи можело да мине много време, а вероятно му се е случвало нерядко, а той имал и административни функции да се грижи там за йога центъра, пък и приемането на храна също. :)

Аtos:

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 23, 2014, 08:38:07 pm --- Колкото по-бавно е дишането, толкова е по-добро здравето. Ако едно вдишване и издишване е повече от 10 сек., това означава не добро здраве.

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 24, 2014, 12:50:16 pm ---atos
Ако едно вдишване и издишване според Бутейко е над 10 сек., т.е. 6 вдишвания-издишвания за минута, това значи, че организма, здравето е относително добро. Ако се диша по-често, това значи, че има някакъв проблем, дори и да не се подозира.

--- Край на цитат ---
Ок, разбрах те, приемам подчертаната дума за случайно сгрешена:)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия