Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (31/100) > >>

Арахая:
atos, като сме почнали ....

"Външно камъните бяха със значителни наслоявания и бяха предприели реставрационни работи (почистване)." Хе-хе! Нали съм си умничка!!! ;D ;D ;D  Но просто мисля на два езика и раждам такива умности понякога!  ;D ;D ;D ;D ;D

Камъните на пирамидите от външната страна имаха значителни наслоявания и ги реставрираха (почиствaха). ;)

EDM electronics:
Вари го, печи го, все към окултното го влече.....пирамиди, оргони, оргонни акумулатори....
Има доказани от науката методи за неутрализиране на свободните радикали. Наричат се антиоксиданти. Това са повечето витамини, естествените растителни храни и най-мощния антиоксидант - водорода, който е с отрицателен заряд.

Има учени, които са проучвали дълголетните народи в цял свят. Установено е със сигурност, че общото между всички тях е водата, която употребяват, не толкова храната, най-малко надморската височина, въздуха и т.н. Точно по тези места водата е с отрицателен заряд и съдържа водород. Такава вода обезврежда свободните радикали, силно разрежда кръвта, годна е директно да влезе в клетките, без да се налага организма да я зарежда отрицателно с цената на прекратяване живота на  милиони клетки ежедневно, и силно повишава кръвообращението. Това води до по-добра циркулация на лимфата и съответно по-добър имунитет.

За оргони, моргони, никъде не съм чел досега, някой да е достигнал дълголетие. Пирамидите пък най-малко са предизвиквали дълголетие или пък лекували. Това са алабализми. Истинските неща се доказват с факти, а не с вярвания.

EDM electronics:
Напира ме нещо отвътре, да си кажа мнението за оргонолюбителите:

Господ е създал човека на Земята, да се подлага на различни изпитания с определена цел, да учи постоянно, да е в движение постоянно, да полага грижи за тялото постоянно, развива интелекта постоянно, развива душата постоянно и т.н. - до самае канце жизны. Мързела освен, че е порок, е и отрова, както за физичаското тяло, така и за душата.

Поддържане на добро физическо здраве, кондиция, стремежи към дълголетие се постигат само с много труд, мързелив човек не може да го постигне в съвременния градски живот.

Оргоните, ако въобще съществуват, а не са някаква Интернет измислица, противоречат на горните принципи. Какво значи да разчиташ на някакъв оргон, да седнеш на една кутийка от пластмаса пълна с метални стружки - отпадък от някой струг, малко дървени стърготини, прах от крилце от прилеп и къртичина, сушени 3 нощи на лунна светлина, парцал от полата на баба Яга, косъм от брадата на Христо Ботев, и да се надяваш ядейки до насита луканки, пръжки, пиейки ракии и пушейки цигари, да разчиташ така да ти се моднат висшите енергии и чакри, че направо да пращиш от здраве и дълголетие.

Чудя се как има такива наивници, да вярват на подобни неща? Но съм забелязал, че това са мързеливците. Тези цял живот ги е мързяло, да си мръднат трътките и са търсили всевъзможни оправдания на чревоугодничеството си - лапат, лапат в несвяс. Много ми прилича това на ония чудодейни вещи от ТопШоп, дето си лежиш, вързваш си един виброколан и плочките хоп - веднага на корема, хоп и ставите минали чудодейно, докато лежиш на дивана и си четеш вестника. Да, ама не.  :D

На тази планета стойностните и истинските неща се постигат само с МНОГО ТРУД. Просто лесното противоречи на законите на природата. Не може да научиш чужд език, като си сложиш учебника под възглавницата. Не може и акъл да се натъпче в простата пача, защото само уя може да се тъпче на два и три ката.  ;)

Мързеливци, ще загубите ценно земно време, ако не започнете да се трудите, а вместо това се самозалъгвате, че някакви кутийки ще ви оправят чакрите. Като вземете да побелявате, оплешивявате и окуцявате, сами ще се убедите, дядкиииии... :D

Елексирът на дълголетието и безсмъртието е ясен - с три думи: труд, постоянство, упоритост. И постепенно това се превръща в начин на живот и нито е трудно, нито изисква упорство, просто живееш по законите на природата. Спорта, здравословното хранене, холистичната медицина, създават чувство на еуфория. Ендорфина с който се насища организма при по-продължителни физически натоварвания е естествен наркотик, който кара тялото да изпитва блаженство. Не ме е срам да си призная, че съм естествен наркоман и не употребява оргон.  ;D

hyparh:
:D :D :D
EDM, съм съгласен с теб в голяма част от написаното. Всеки рано или късно се убеждава, че организмът е достатъчно сложна система, която няма как да се поддържа в перфектно здраве само чрез едно нещо (някаква панацея). Няма панацея, има комплексност от толкова много неща, че на човек може свят да му се завие.
Ако някой чичко (или лелка) заседне и започне да плюска в огромни количества каквото и както му харесва без почти никаква физическа активност, даже оргонът не може да му помогне (може само да забави някои деградивни процеси, но в конкретния случай не задълго). Човек не трябва да изпада във фанатизъм само за едно дадено нещо. Оргонните неща могат да помогнат и да подкрепят организма, така да се каже, но не може да се разчита само на това.

За останалите не знам, но аз не направя ли тренировка във фитнеса поне за един час (веднъж дневно или през ден) или бягане на пътечката 1-2км, не ме свърта на едно място. Човек веднъж като започне да спортува, това става част от живота му и организмът дори започва да си изисква дневната доза раздвижване - става начин на живот. Храненето и пиенето на вода пък е другата безконечна тема... Където също трябва да се спазват доста неща (доколкото е възможно на човек) за добро здраве.
В крайна сметка - кой както си го направи.

Така че оргонизирането с помощта на устройства или натрупването на жизнена енергия чрез различни практики (медитация, култивиране и т.н.), е един хубав бонус към цялата тази комплексност за поддържане на организма.

juliang:
EDM, не подценявай плацебо ефекта :) Човешкият организъм има изклчително големи спосбности за възстановяване и огромна издържливост, но понякога му трябва нещо да задвижи тези сили. Тъй като червен конец вързан на китката или кръстче на врата вече не са толкова "научно изглеждащи", се налага да се прибегне до нещо звучащо по-съвременно, за да се събират последователи/вярващи/фенове.
Не знам колко години ще трябват, за да се въведат електронни оргонизатори, с поне 4 ядрен процесор, 2 гигабайта РАМ, цветен тъч дисплей и гласово управление и поне 2 USB type C порта ... :) Все пак трябва да се върви в крак с технологиите...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия