Автор Тема: Глобално затопляне или арктически студ - Климатгейт  (Прочетена 56033 пъти)

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Колко да носи един самолет бе Снайпер-е? Най-големите носят по 200 тона.
Дъждовна канализация в София се оразмерява на макс. количество дъжд 402 л/с/ха. 402 литра за секунда за 10 000 кв. метра!!! За 1/2 час могат да се излеят 1000 куб. метра на хектар - 100 на 100 метра. 1000 тона вода!!!
Това, което евентуално биха хвърляли самолетите е някаква прашинка, милиардна част от това, което може да предложи природата. Абсолютно прахосване на пари, ако има изобщо нещо вярно в това което говориш. Дори не можем да си представим колко е голяма Земята и колко нищожни сме ние, за да въздействаме забележимо върху климата. 1/2 милиард квадратни километра - това е грубо площта на Земята. Ако 1 млн. самолета пръскат по 100 тона всеки час, на всеки кв. км от Земята ще падат по ... 200 литра. 200 литра на площ с размери 1 х 1 км... капка в морето. Бутилка Кока-Кола от 2 литра излята на футболен стадион с размери 100 х 100 метра - толкова.
 А входните данни са ужасяващо преувеличени - нито има 1 млн самолета, нито те могат да носят 100 тона, нито всеки самолет "пръска" (ако изобщо някой пръска).

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 598
 • специалист, не носи на пиене
Здравейте, ето една "статийка" по въпроса че и със "снимчици" :)
"https://anonybulgaria.wordpress.com/2014/02/18/%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82-%D0%B7%D0%B0/
juliang, ако човек иска да потвърди или отрече дадено нещо, винаги може да си "създаде" логически съждения за да докаже, че е прав в тезата си. Мисля, че в твоите аргументи има съществени пропуски, които е добре да ги обмислиш добре преди да ги пишеш-споделяш. Какво разбираш под алуминий на прах? Смяташ ли че размера на частиците на съединението са толкова големи, че да са видими и различими от едрия прах. Това което казваш за изсипването на един тон прах, че ще спре комуникации и прочее да не повтарям е смешно. Използването на тази технология в основата си (поне така се твърди) не е за да се тровят хората (някакви конспирации и т.н.), а да се опитат да спрат глобалното затопляне - резултат от съвременната човешка дейност. Това, че този метод се оказва вреден за живите организми, като влияе на околната среда (променя киселинността на почвите - доказано и от там много други малки и не до там малки причини за респираторни заболявания и др. ) е причина за това да не се дава гласност и при изтичане на информация да се отрича по всички възможни начини. Спомнете си Чернобил и кога хората разбраха какво са яли.
П.П. фактът, че никоя медия или правителство, не отрича официално и в същото време и не потвърждава тази "програма" е достатъчно условие, всеки трезво мислещ човек да се съмнява. И накрая в Русия и Китай следи НЯМА. Това е така защото тези две държави, категорично са отказали да предоставят територията си за този ЕКСПЕРИМЕНТ.
« Последна редакция: Април 15, 2015, 10:45:46 pm от atos »

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 257
 • Мисля, следователно...мисля!
Да, juliang, вредата от пръскането не е цел, а следствие просто...
И тия тонове, дето ги спрягаш, стигат за покриването на огромни площи - целта е да се дисперснат в атмосферата, не да застелят с алуминиев килим земята.
Питаш - " Защо разболяват хората? Много по-евтино е просто да не ги лекуват."

Не! Изобщо не е евтино да "лекуваш хората", още повече, че си плащат самите те.
Виж сводките от продажбите на фармацевтичните компании (които са занижени и прикрити даже), за тях това е просто "бонус" като следствие...и няма да се учудя ако някои от тях са спонсори в това начинание.
Баба Ванга се оказа права - ще изчезнат първо пчелите - вече става, ФАКТ, НЕОСПОРИМ!
После - ще се зарази водата за пиене - очакваме го...мъжете ще започнат да стават безплодни...


Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Съвсем откровено ще ви го кажа и ме извинете - по голям идиотизъм и стъкмистика не бях чел отдавна-визирам химическите следи от самолети в атмосферата.
Де факто предполагам че на никой не му е известно,а и не се говори че  американците ползват модифицирани самолети за разпръскване на сребърен йодид за борба с градоносни облаци и опити за въздействие и избягване на образуването на торнадо.Това са правителствени програми действащи на територията на САЩ от десетилетия.Да се твърди че подобни самолети прелитат над страната ни е меко казано смешно и несериозно особено на фона на това че за всеки килограм който ще лети във въздуха се държи сметка и струва скъпо.От както се помня в небето е имало бели следи от прелитащи самолети.Визирам най-вече периода до 1989г.Тогава американец или който и да е подобен пръскащ химикали просто нямаше шанс да приближи дори до границите на страната.
И нека изясним един съществен момент с ефекта на плацебо.Самовнушението е огромна сила и може да направи чудеса на изцеление,но нека не забравяме че може също така успешно и да ви вкара в гроба когато живеете в страх и психоза.Това с кемтрейлс и прочее простотии в моите очи е създаване и нагнетяване на масова психоза особено на фона на масовото непознаване на физиката ( откровено опростачване на нацията) което се наблюдава в днешни дни. В резултат на това масово психясване и живот в страх пациентите на БИГ ФАРМА се увличават съществено.
Спорил съм с различни хора които по форуми и на практика се оказва че са хора  КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ ФИЗИКАТА...На '' спецовете'' по кемтрейлс първо им препоръчвам малко да прочетат какво се случва с водните пари във въздуха при критични скорости и налягания...защото и летящ във въздушна маневра изтребител остава бяла следа след себе си на моменти когато прави остри виражи.Както е известно обаче в един изтребител на практика едва има място за пилота в кабината.Например по-пълен или едър човек няма шанс да се побере вътре.А за системи за кемтрейлс в един изтебител и дума не може да става.Но въпреки всичко в полет по време на виражи по краищата на крилата и фюзелажа се появяват бели следи които напомнят на пръскане на течност.
На въпросните спецове по кемтрейлс ще им задам един въпрос-защо няма бели следи когато самолета  излита,каца или въобще се намира на малки височини?
В завършек - не съм очаквал да прочета подобна тема в този форум предвид че хората тук са мислещи личности с претенции че ЗНАЯТ И ПРАКТИКУВАТ ФИЗИКА.
Поздрави!

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Примери в подкрепа на изказването на колегата по-горе:




И помислете си - как се зараждат облаците? Какво представляват? Защо не падат а си стоят с часове в небето?

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
Факти:
- на височини над 10 000 м. темепратурата на въздуха е под -40 градуса целзий
-продуктите на горене на керосина са вода и въглероден диоксид
-точка на замръзване на водата - 0 градуса целзий.
-Понижаване на температурата с нарастване на височината
Основната причина за затоплянето на въздуха е топлинното излъчване на земната повърхност, а с издигането му във височина обикновено става неговото изстиване чрез адиабатни изменения без приход или разход на топлина.

Вертикалният градиент на измененията на температурата на въздуха може да бъде:

сухоадиабатен градиент — когато измененията са на ненаситен с водни пари въздух;
влажноадиабатен градиент — когато изменения настъпват при наситен с водни пари въздух.
Сухоадиабатният градиент е равен на 1, което означава, че на всеки 100 м температурата на въздуха е по-ниска с 1 °С. При влажноадиабатния градиент изстиването е по-малко, тъй като то е придружено с освобождаване на топлина от водните пари в процеса на тяхната кондензация. Ето защо влажноадиабатния градиент е по-нисък от 1.

Практически изстиването на въздуха във височина никога не е при еднообразни условия. При издигането на маса от сух въздух вертикално нагоре неговото изстиване става по сухоадиабатния градиент (с 1° на всеки 100 м). На известна височина поради спадане на температурата въздухът започва да се насища с водни пари и при неговото издигане нагоре изстиването му става по влажноадиабатния градиент.

Помислете малко над тази информация ако въобще можете да мислите и ще раберете защо понякога следите от самолетите се разсейват бързо,а понякога остават с часове!

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 598
 • специалист, не носи на пиене
RUS, напълно си прав. Да следите се образуват именно при определени климатични условия и други фактори. тези следи са наблюдавани още в зората на авиацията. Притеснителни обаче са размерите на тези следи в някои случаи, и това естествено поражда и конспиративни теории. Прав си също, че тези химикали струват много пари и кой ги плаща. Отговор на този въпрос има, но оставям скептиците да мислят каквото си искат.
Има обаче нещо което всички удобно пропускате, а това е химичния състав на самолетните горива от една страна и от друга, че към днешна дата броя на самолетите във въздушното пространство е толкова голямо. Не напразно на скоро прочетох, че 3 % от замърсяването се дължи именно на аеро-транспорта.
http://clubaurora.org/wp-content/uploads/2014/10/statistika_aviacia.png
В този ред на мисли, дори да изключим напълно идеята за "кемтрейлс", не може да се отрече вредата която се нанася на природата и здравето на хората, причинена от милионите тонове гориво изгаряно от въпросните летателни апарати :).

П.П. при изгарянето на керосина се отделят огромни количества въглеродни диоксиди, на които се дължат 60% от парниковия ефект. Основните съставки на керосина включват N-додекан, алкилбензени, нафталин и техни производни.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
dymelsoft несъмнено замърсяването е факт и не подлежи на коментари или дори спорове.
Но ще попитам съвсем невинно - ОК имаме замърсяване-безспорно е,имаме проблем с климатичните промени - какво следва ?
Алтернатива съществува ли?В каменната ера ли да се върнем?Да спрем самолетите,корабите,автомобилите,автобусите и камионите - да върнем впрегатния добитък и каруците и да видим какво ще се получи.
Не съм чул все още и най отявлените еколози да са спрели да ползват самолети,кораби,камиони и автомобили...но иначе вдигат вой до небесата.
Факт е също че у нас например спряха ТЕЦ Варна по екологични съображения.Сега искам еколозите да се задействат
и да намерят решение на проблема защото при повреда на далекопроводите от ТЕЦ Марица 1,2,3 или АЕЦ Козлодуй до Североизточна България (предвид последните снежни бедствия) си оставаме на тъмно за неопределено време.Вкарването в режим на топъл резерв на мощностите в ТЕЦ Варна ще отнеме седмици и месеци предвид технологичните изисквания за безопасна експлоатация на парните турбогенератори и котли.Е да ама еколозите в България меко казано се ослушват и хабер нямат за подобни инициативи към ТЕЦ Варна което пряко засяга националната сигурност,здравето и живота на населението.
Несъменено като разумен човек съм твърдо ''ЗА'' да се опазва природата.
Но на каква цена?
Когато се критикува трябва да се предложи алтернатива и решение на проблема все пак.
В една по отдалечена част на проблематиката не съм съгласен например да плащам екотакси за всевъзможни продукти.
Ще попитате -защо?
Ами защото природата не иска пари или каквото и да е подобно за да си върши работата която върши от зората на Живота така или иначе.
И всъщност се оказва че плащам пари за това именно.Все още не съм чувал фирма или корпорация да инвестира средства
в мощности които директно и пряко да пречистват въздуха от въглероден диоксид на промишлени основи.Ако беше така - на драго сърце ще си плащам екотаксите които ми се налагат като аксиома.
 
 Химичния състав и физични качества на самолетните горива са под строг контрол и не подлежат на компромиси и отклонения предвид че на самолета ако му спрат двигателите просто пада като камък.Автомобила  или един кораб ако спре от лошо гориво няма да има сериозни последствия сравними с тези при летенето.Гравитацията не прощава на летящите както е известно.

 Страхът се ражда там където има незнание.
Човекът живеещ в страх е инвалид априори ,такъв дори не подозира пълния си възможен потенциал.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Е колко да са тия самолети ... ровя в нета, и стигам до извода че са сравнително малко - под 50 000. В сравнение с вероятно над 1 млрд автомобила ... и при условие, че самолетите имат много строги норми за замърсяване, а и големия им разход натиска конструкторите за двигатели които работят икономично... вероятно замърсяването от тях е незначително.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 257
 • Мисля, следователно...мисля!
RUS, juliang, никой не твърди, че всеки прелитащ самолет пръска!
Никой не твърди, че пръсканията са извършвани от изтребители!

Тези две неща са си ваша измислица...

Както и никой не оспорва, че самолетите, които са на голяма височина оставят дири в небето.

Обаче!!!
Тук говорим за самолети, които летят на 1000-2000 метра, че и под 1000 понякога!

Как е възможно, когато е истинска дирята да се разсейва за 5-10 минути на 10 000 метра височина, а на 1000 метра да остава с часове? Още повече като вземеш температурните разлики на двете височини - на 1000м. би трябвало да няма диря изобщо!

Аз лично съм виждал дири от 4-5 самолета по едно и също време! Двете се разсеяха за броени минути, останалите останаха около 2 часа.

"Несъменено като разумен човек съм твърдо ''ЗА'' да се опазва природата.
Но на каква цена?"

RUS, би ли опазил/спасил живота си (и на близките си)? На каква цена???


Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 567
Няма проблем следата да остава независимо от височината.
Следата е ... мъгла. Абсолютно точно мъгла. А мъглата често остава дори по земята. Просто трябва да има подходящите метеорологични условия - температура и влажност.
Самолета е катализатора - движението му в средата предизвиква намаляване на налягането, оттам понижаване на температурата и в тази зона водата във въздуха кондензира. За да се изпари обратно в прозрачна пара трябва енергия, която ако липсва в околното пространство ... следата остава. Няма и достатъчно енергия, която да предизвика лавинно кондензиране на съседните молекули вода във въздуха. И нещата остават в равновесие, но със следа във въздуха.
Пак питам - защо облаците (които са просто вдигнала се на определена височина мъгла, или мъглата е "паднал" облак - както искате го приемайте) остават и си стоят на "парцали"? Трябват значителни промени в атмосферните условия за да се разсее мъглата или тя да тръгне да се разстила на по-големи площи.
Имайте предвид, че самолетите освен чисто механичното действие оставят и огромни количества водна пара - тази, която се образува при изгарянето на горивото на самолета. Какво да прави тая пара, след като изстине? При даденат температура горе въздуха просто не може да задържи толкова влага. Част от нея кондензира в капки и пада, и в момента когато влагата в следата стигне до ниво, равно на влагата в облаците... създава се равновесие, и тя си остава като един облак. Докато ветровете не я разсеят.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
atos нима не ти е известно че на голяма височина съществуват постоянни въздушни течения които нямат нищо общо с времето на повърхноста на земята?
Всеки астроном ще ти каже че атмосферата рядко има добра оптична проницаемост (ефекта на трептящите звезди) именно поради това.Не случайно и астрономическите обсерватории се строят по планини.Дори и в ясен летен ден по средата на август там горе на 10 000 м. има въздушни течения с големи скорости и температурата е под -40 градуса.В резултат водните пари  като продукт на горенето на керосина кристализират на момента малко след като се отдалечат от двигателите.Хубаво се вгледай с телескоп или бинокъл към летящ самолет и ясно ще видиш ясно изразена видима граница между самия двигател като източник на продукти на горенето и началото на бялата следа която е измерима в метри.
Разсейването на тези бели следи ( кристализирала водна пара) се случва когато има наличие на възходящи топли въздушни потоци при ниска височина или от споменатите въздушни течения при голяма височина.

Разбира се никой не може конкретно да определи или каже със сигурност кога и дали ще има или няма да има възходящи топлинни потоци в ниските слоеве на атмосферата предвид че това е обект не метереологията и въобще функция на времето и местните условия.Те са си непредвидими така или иначе на локално ниво.В днешни дни с голяма точност се правят прогнози за времето само при нахлуващи атмосферни фронтове от голям мащаб,но е факт че в днешни дни например няма математически модел който да предскаже поведението на турбулентен поток при флуидите.
  Отделен е въпроса една летяща с 850-900 км/час тежаща над 200-300 тона машина при задаване на профила на крилото за оптимални условия на полет какви сили на триене прилага над въздуха и какво се случва с водните пари които са в него.Така че когато говориш за измишльотини от моя страна ще апелирам към теб в името на плодотворната дискусия да премислиш отново какво ти съобщавам което ще е само в твой интерес от всяка една гледна точка.

Неактивен RUS

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 336
 • Трябва ни БЕЗПЛАТНА енергия.
RUS, juliang, никой не твърди, че всеки прелитащ самолет пръска!
.....
RUS, би ли опазил/спасил живота си (и на близките си)? На каква цена???



Опазването на живота моя и на близките ми зависи от заплахата която стои пред мен.
Каквото повикало,това и се обадило...такава ще е и цената за която питаш.
Но адекватен отговор и алтернатива на замърсителите за които говорим все още не е спомената в духа на диксусията тук.
Чета само заучени фрази от една нездрава пропаганда в чиято услуга са поставени и учени от така наречената поръчкова наука.
Хронологически погледнато сме свидетели за масираната врява за замърсяването и последващото налагане на парникови квоти които моля ви се се търгуват на борси и струват пари.И накрая като факт замърсяването което не може да се отрече се превърна в комерсиален продукт който е за сметка на БВП на нациите в услуга на незнайно кого.
Преди това много се говореше за изтънелия озонов слой.Какво се случи?Забраниха фреоните - изобретиха нов клас фреони и въведоха строг контрол и санкции над тях.Обаче някой скоро да е чувал нещо за състоянието на озоновия слой?Поне аз не съм.Нещо спряха да вдигат врява.Интересни съвпадения нали?
Глобално затопляне?
Една група учени казват че това предстои...друга група учени твърдят обратното - предстои застудяване за дълъг времеви цикъл.Ха сега де...

Апропо - нека си спомним и каква е целта на този форум все пак нали?
Тук не са необходими повторения на клишета от медийната среда която е в услуга на платена пропаганда,а са необходими здравомислещи хора - можещи и знаещи.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 257
 • Мисля, следователно...мисля!
Естествено, че покрай всеки факт има и спекулации, и засилване, и манипулации, и машинации! Това не отменя самият факт.
А ти не се пробвай да ме работиш с думите, добър си, но с мен не става!
Не съм казал никога "измишльотина", казах "измислица", не ни засилвай по пързалката в желаната от теб посока! И да, продължавам да твърдя,че това:

 "...всеки прелитащ самолет пръска!
... пръсканията са извършвани от изтребители!"

е измислица.



"Каквото повикало,това и се обадило...такава ще е и цената за която питаш."

Не, господине...би го направил на ВСЯКА ЦЕНА, дори няма да си задаваш въпрос за цена, както и всеки от нас (освен ако не си суперегоист и темерут, разбира се).
По същия начин, по който на всяка цена трябва да спасим планетата, защото тя е аналог на живота на цивилизацията ни и човека като биологичен вид.
« Последна редакция: Април 16, 2015, 10:10:35 am от dymelsoft »

Неактивен dymelsoft

 • Administrator
 • Стабилен
 • *****
 • Публикации: 598
 • специалист, не носи на пиене
Интересно в чия услуга се прави това -
Цитат
заучени фрази от една нездрава пропаганда в чиято услуга са поставени и учени от така наречената поръчкова наука.
 
Може би в услуга и на тези които заливат "интернет-а" с фейкове на какви ли не въртящи, генериращи и летящи простотии с цел, ако случайно се появи нещо истинско, то просто да потъне в помията и да остане незабелязано (да не говорим че се и трие на момента).
Господа скептици, извадете си главата от задника и се огледайте, зад всяка пропаганда независимо каква има скрита истина. Ако сте интелигентни ще я видите.
Цитат
Но ще попитам съвсем невинно - ОК имаме замърсяване-безспорно е,имаме проблем с климатичните промени - какво следва ?
Алтернатива съществува ли?В каменната ера ли да се върнем?Да спрем самолетите,корабите,автомобилите,автобусите и камионите - да върнем впрегатния добитък и каруците и да видим какво ще се получи.
Съжалявам, но да се разсъждава така е просто лесния начин.  Начин по който мислят болшинството от "хорицата". Ми да, замърсяваме ама какво да направим видиш ли? Те самолетите замърсяват, ама колко да замърсяват ? Те ТЕЦ-овете замърсяват ама колко да замърсяват ? Какво да правим като не можем без тях. :( :(
Много е лесно. Нали!
А това, че има хиляди патенти замразени, засекретени и потулени, какво значение има? Това, че ефективните батерии за ел. автомобили и стотици технологии в същата посока умишлено се бавят, саботират и прочее ... Дори наскоро прочетох мнение на мастити учени, че видите ли - ел. автомобилите косвено щели да замърсяват природата мнооого повече от сегашните с вътрешно горене. Оставям това без коментар.

И накрая, интересен въпрос е за чий .... се хвърлят милиони да се строят огромни антенни полета за заигравка с йоносферата на планета. Сигурно и това са гнусни инсинуации и тези антени са за предаване на ТВ и радио. :)

Останете със здраве.  Време е да спукате балончето, в което сте се напъхали сами.
« Последна редакция: Април 18, 2015, 01:01:42 am от atos »