Начало > Новини от света на технологиите
Електрическо листо
move_heat:
Да се използва слънчева енергия като източник на енергия при разлагане на водата - това за мен е стара идея. Някои хора, както са вижда, са започнали да превръщат тази идея в реалност.
doom2:
В крайна сметка това листо не фотосинтезира. Явява се фотокатализатор на разлагане на водата. При фотосинтезата освен отделянето на кислород (от молекула вода, а не от CO2, ако не ми изневерява паметта от биохимията) се получават и метаболити, успешно водещи до синтез на глюкоза. Цикълът е много интересен, среща се и като цикъл на Калвин.
П.П.
Тъй като нееднократно се засегна в темата, че зъболекарите използват никел-титаниеви нещица, отговарям от първо лице ед.ч. - да използваме тези сплави. От тях се правят инструменти за почистване на коренови канали - т.нар. "иглички дето вадим нерви", както и дъги за целите на ортодонтията - да се изправят криви зъби. Там наистина при промяна на температурата в устата се променя и формата на дъгата и се намаля или увеличава силата, с която избутва зъбите на мястото им.
vitan:
Докторе, като си казал "А", кажи и "Б". Какви "дълги разфасовки" има и на какви цени. И може ли да се поръча нестандартна дължина. Или каквото там... Поздрави
doom2:
Ние получаваме готовия продукт - пила, дъга, пружинка и т.н. Заготовки не съм виждал. Цената на дребно не е висока, процентен състав на изделието не пише никъде. Не съм ортодонт, но в гугъл излезоха някакви резултати от рода на 7 лв за "термоактивна дъга".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия