Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Тесла: тайни на свободната енергия (студено електричество) - статии

<< < (9/14) > >>

hyparh:
Няма значение какъв точно е трафа, важното е да е високоволтов. Аз ползвам запалителен траф за пещи със същите стойности.

Pdraganov, кондензаторите са ти слаби, трябват ти импулсни на 20kV или нагоре, ето от такъв тип: https://www.google.bg/search?q=doorknob+capacitor&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjly8itmKbJAhVI1SwKHWAaDxMQ_AUIBygB

Стойността им може да е 500-2000pF, не е необходимо да е висока. Ето схема за свързване. Разрядника трябва да се намира между трансформатора и кондензаторите.

Аtos:
pdraganov, тук честотата зависи от искрището ти и от кондензатора! Дали ще светне лампата - също е специфично. При мен някои светеха, други - не!
Този кондензатор обаче е слабичък, за 15 киловолта! При тези високи напрежения стават моментни пробиви в кондерите понякога. Не гърми, но вътре си прескача заряда.
Аз съм правил следната установка само:

hyparh:
Атос, и ти си дал бая жега щом е започнала да прескача искрата вътре между електродите :D Ако разстоянието между тях беше по-голямо, цялата сила щеше да се съсредоточи в нагреваемата жичка и крушката да свети силно с нормалния си цвят. Иначе е любопитно оранжевото пламъче, което се образува в крушката (и при мен го имаше). То има доста висок оргонен заряд.

Vector:
Благодаря edor.

gvg:
Хиляди благодарности за книгата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия