Автор Тема: Тесла: тайни на свободната енергия (студено електричество) - статии  (Прочетена 81002 пъти)

mi68

 • Гост
Излъчването на електромагнитни вълни зависи от вълновото съпротивление.Едни автори изчисляват вълновото съпротивление на вакума на 120пи приблизително 377ома но правя забележката,че това е за плоска вълна(активното вълново съпротивление).За сферична е 1/30=0,0(3)ома(реактивно вълново съпротивление).Вълновото съпротивление е много малко но не 0.На теория вълновото съпротивление на бифилярката е 0 и е по-малко от вакума за това бифилярката не излъчва електромагнитни вълни.Ако се създаде отрицателно вълново съпротивление то трябва да генерира ток.От теорията на звукови сферични вълни следва,че на разтояние 0,16.ланда реактивната и активната съставка са равни,а на 0,48.ланда вълната практически е  плоска.Ако имаме дължина на вълната 1м(300мХц) то на разтояние 0,5м имаме плоска вълна(активно вълново съпротивление) и за сметки взимаме 377ома.На практика се работи с доста по-ниски честоти и разтояния следва реактивното вълново съпротивление не трябва да се пренебрегва.Казано по-друг начин вълновото съпротивление при ниски честоти и кратки разтояния има комплексен характер и при прости дефазирания се получава допълнителна мощност.Такъв е патента на Тесла на трансформатор с екранирана(намотка на късо) първична намотка.Този патент немога да си го обясня но разбирам идеята.Друк патент е униполярното динамо използването на постоянен ток унижожава реактивната(фазова разлика) съставка но по-нататък магла...мисля на този ребус.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 10:56:02 pm от mi68 »

mi68

 • Гост
И така вълновото съпротивление е:
-за плоска вълна 120пи ома
-сверична вълна 1/30 ома
Плоската вълна е с еднаква площ и енергията е константа,а имаме по-голямо вълново съпротивление.При сверична вълна с увеличаване на радиуса се увеличава площа и енергията на вълната намалява,а вълновото съпротивление е много малко почти 0.Това ме навежда на мисълта,че вакума е съставен от въртящи се частищи(пунпали) с голяма плътност.Посоката на въртене е важна и възможно е пунпалите да се навързват на дълги нишки,а вибрацията на тези нишки да е напречната електромагнитна вълна.С рупор(конус) плоската вълна принудително се преобразува в сферична, обратно включване,плоската вълна се преобразува с по-малка дължина на вълната и сверичната вълна изглежда плоска.От теорията излиза,че тяло което се движи с ъглова скорост може да загуби гравитация без да изчлъчи електромагнитна вълна само ще си измени заряда.Явлението е обратимо.Използването на конусни намотки води до елегантни практични решения,без използване на високи напрежения,пулсиращи режими и технически затруднения.Гама лъчите(не вълни)са по-енергитични от радио вълните(не лъчи),това са все електромагнитни трептения.
« Последна редакция: Октомври 11, 2009, 05:41:25 am от mi68 »

mi68

 • Гост
Четох лекций на Н.Тесла и той разглежда вакума съставен от осцилатори.На всеки осцилатор съответсва линейна(постъпателна)честота и кръгова(ъглова)честота(скорост),ще направя връзка м/у линейни и криволинейни зависимости:
-F=m.a;F=-F за ниски скорости
-за високи скорости  релативиски ф-ли на Айнщаин
-M=F.r при криволинейни имаме въртящ момент радиуса е равностоен на силата.При синусоидални трептения средната стойност е нула най-простото е детекцията(изправянето).Използването на синхронна еднопътна детекция(времева детекция/ с диод е честотна) доведе до задоволително-добри резултати но не отлични,говоря за еднополярни стръмни инпулси от теслови трансфорнатори.Време е да се обърнем към вторият метод криволинейният.Трябва да се използват явленията интеференция и дифракция.Пред мен са учебници по Физика за 9 и 10 клас.Там пише:между интеференцията и дифракцията няма принципма разлика.По физичната си природа дифракцията представлява интеференция на много голям брой кохерентни вълни.Всеки отвор излъчва на тази геометрична дължина.Ако имаме 0,5м то честотата е 600мХц,доста висока но е достижима.Укипендия даваха много хубави интеференачни картини при различни параметри.Остава главоблъсканицата как да се преобразува интеференачния максимум в ток.От геометричният принцип на Х.Хюйгенс(1629-1695г.)през дифрактиращ отвор на конусна намотка се излъчват полусверични вълни и имаме интеференачна картина.
« Последна редакция: Май 12, 2010, 05:54:25 pm от altium »

mi68

 • Гост
Разликата между интеференачен минимум и максимум е полувин дължина на вълната.От практическа гледна точка трябва да се работи в метровия сектор,а за любителск консрукций в дециметровия обхват,бобините ще са около 20-30см до 0,5м.Ако се работи с една честота ще имаме точен резонанс но на практика се работи със спектър от честоти по-лесно ще имаме резонанс от разлика в параметрите на бобините.Стигам до извода,че интеференачната картина трябва да е променлива,за да имаме индукция,бобините са статични.От тук следват два режима
-пулсиращ
-автоколебателен за постигането на този режим има две условия
-баланс на фазите
-баланс на амплитудите трябва да имаме нелинеен елемент но това е фасулска работа.Идеята е да се получи контролируемо  локално усилване(намаляване) за сметка на вакума.
Интеференачни картини ми изглеждат български шевици и житните кръгове в Англия,едното е на моно честота другото е на поли честота,в обертоново съотношение.
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 10:52:44 pm от mi68 »

mi68

 • Гост
Интеференцията е свойство на вакума и независи от електрическата верига.От интеференцията следват:
-стоящи вълни
-биене(ниска фазова скорост на разпространение)
-фадинг
При стоящите вълни имаме усилване 4пъти на енергията.Чак сега разбирам речите на Тесла за настройки на ел. веригите.

svalerino

 • Гост
Статья А.Б.Бережного "Неопределённость Шрёдингера вопреки резонанса Теслы с Природой"
http://magf-2012.narod.ru/resonanse.htm
всё здесь http://magf-2012.narod.ru/ и http://www.magf.px6.ru/

vitan

 • Гост
Има доста интересни неща. Ще цитирам само заключението на една от статиите:

"Заключение.
Многие маститые ученые уже давно поняли, какую злую шутку сыграла с ними физика ХХ века, но продолжают соблюдать установленные правила игры.

По иронии судьбы, на страже незыблемости положений «этих правил» в физике в России стоит Комиссия по борьбе с лженаукой и фальсификацией научных исследований при Президиуме РАН.

Члены комиссии, следуя неизвестным интересам, выступают за развитие атомной энергетики, строительство ускорителей, ввоз на территорию страны зарубежных радиоактивных отходов и одновременно обвиняют инакомыслящих физиков и изобретателей в жульничестве. Трудно призывать руководителей от науки, уничтожавших важнейшие направления исследований и шельмовавших таких неординарных мыслителей, как фантастически смелого учёного авиаконструктора Р.Л. Бартини, не умещающегося в рамки привычных догм, астрофизика Н.А.Козырева, к покаянию. Многих уже нет, другие принимали на веру непроверенные суждения, третьи не хотели портить себе научную карьеру.

Но ведь нашел, же мужество американский ученый Китинг провести ревизию своих экспериментов с атомными часами, установленными на самолетах!

(Он хорошо был осведомлён об уникальном эксперименте Минца).

Не побоялся шведский астрофизик, лауреат Нобелевской премии Х. Альфвен заявить о полной несостоятельности космологических моделей!

Отважился академик М.М.Лаврентьев с сотрудниками подтвердить правильность опытов Козырева [11]!

Нашли смелость астрономы из Пулковской обсерватории заявить, что наблюдаемая звездная аберрация соответствует классическим представлениям.

Решились американские баллистики сообщить, что при расчете траекторий космических летательных аппаратов следует использовать классическое правило сложения скоростей!

Не испугались в Российском Центре управления полетами признать, что атомные часы, установленные на геостационарных спутниках, показывают то же время, что и в Центре!

Список таких признаний, полученных в последние годы, можно продолжать.

Наконец, экспериментально подтверждено - гравитационная масса тел с ростом их энергии уменьшается!


Никаких отрицательных величин в природе не существует."
« Последна редакция: Юли 03, 2011, 04:01:50 pm от vitan »

svalerino

 • Гост
10 июля 1856 года родился Великий учёный - экспериментатор, всех времён и действительно всех народов - Николо Милутинович Тесла!
Да, хранится Имя его в веках и Знания его в детях!
Поздравляю Коллеги с Его 155 - летием.
Активен tobo1

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 361
Укипендия даваха много хубави интеференачни картини при различни параметри.
Мисля, че правилният термин на български език е интерференчни
интерференция > интерференчни

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Колеги споделям изводи от схемите на Тесла.
В началото има схеми и собствен капацитет на сфера Е. Ако сферата е с радиус 5см то капацитета е 5,5пФ. Тази сфера се зарежда и разрежда с висока честота. Ако се зареди отрицателно то се качва масата, обратно ако се зареди положително се намалява масата. Тъкъв вибратор (елементарен вибратор) поражда гравитационни вълни. Правя вметка: полувълнов или четвъртвълнов вибратор са електронеутрални и не създават гравитационни вълни, а само електромагнитни. Като се вземе предвит Е=m.c^2=m.9.10^16 то и мизерни количества маса имат огромна енергия. От опит констатирах, че схемата работи със слушалка на честоти 400-1000 Хц при напрежение 0,7-2 В. Теоретично най-добре е да се ползва алуминий, защото при определен брой електрони (заряд) най се променя масата. Това не съм го доказал защото за сега не мога да споя алуминий, но ще пробвам със син камък. Позаконите на електродимамиката в такава верига възниква стояща електромагнитна вълна, енергията не се разпространява. От генератора се черпи реактивна мощност, cos фи=0. Гравитационните вълни предизвикват електромагнитни и взависимост от "ампер-навивките" имаме ЕДН. Тъй като едното е гравитация, а другото електромагнетизъм то Ленц ефект няма.   
« Последна редакция: Август 07, 2011, 08:30:48 pm от mi68 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
На първа страница има схема, имаме две свързвания, свързване към земя Е* и свързне към небе Е-повдигнат (висящ) капацитет. Правя някой елементарни сметки.
Висящият капацитет Е е високо и взаимния капацитет го пренебрегвам, той се смята като плосък кондензатор, заради огромното разтояние излиза части от пикофарада и разумно е да се пренебрегне. Висящият капацитет е сфера, приемам радиус 1м и капацитета е 110пФ. Зарядът q=C.U=110.10^-12. 10.10^6=1,1.10^-3 Кл. Справка:
+1Кл=6,3.10^18 електрона
+1Кл=5,7.10^-9 г.
+ маса на електрон 9,1.10^-28 г
Приемам, че честотата на трептене е 100кХц. Инерцията и гравитацията са свойство на масата, то при ускорително движение на електроните възникват електромагнитни вълни. Има интересен опит, в който електрически ток възниква заради инерцията на електроните. Бобина се развърта и рязко се спира възниква електрически ток.
Бобината и кондензатора правят сериен тряптящ кръг, възниква напрежителен резонанс и стояща електромагнитна вълна ( Бобината от съсредоточени параметри, заради собствения си капацитет, образува линия с разпределени параметри с голям качествен фактор. В такива линия лесно възниква стояща вълна. Явленията се инвертират, проводника става изолатор, а диелектрика проводник ). Характерното при стояща вълна е дефазиране на 90 градуса на електричното и магнитното поле в пространството както и 90 градусово изместване във времето. Това свойство е хубаво защото снемане на енергия може да става без загуби на резононса.  Това е от електрическа гледна точка, но от масова незнам, само предположения, могат да се сметнат ускорения и амплитуда на изменение на масата.
« Последна редакция: Август 12, 2011, 01:02:16 am от mi68 »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Да разнищим схемата. За генератор се ползва искров генератор. На това развитие на техниката тогава е разполагал с два вида генератори:
-искров
-дъгов.

 

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 736
Забележка: л.с. превежда се конска сила.
« Последна редакция: Януари 14, 2013, 09:34:21 pm от mi68 »

spirit1

 • Гост
До г-н Никола Тесла
Уважаеми господине,
внесохте сериозно объркване в умовете на хората, които се интересуват от електричество. Вашата идея да дадете на хората нов термин за променлив ток, ги обърква и те напълно изгубиха посоката на истината, а вие много добре знаете, че:
НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО  -  ПРОМЕНЛИВ ТОК.
Наясно сте, че в един малък интервал от време токът по своята същност и природна форма е само и единствено  ПРАВ.
Как да компенсираме щетите, които са нанесени върху способността на хората да виждат истината.
Боли те фара - нали!
« Последна редакция: Август 29, 2013, 11:13:29 am от Maistora52 »

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 962
 • Life is a DIY project!
На Смърфиета дупето синьо ли и е още, от уредите за "пестене" на ток?!
« Последна редакция: Ноември 22, 2015, 11:43:49 am от atos »