Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Електромобилът на ТЕСЛА
mi68:
На кратко няколко думи за Алберт Айнщайн (1879-1955) година. През 1905 год. излага най-общо теория на относителността, фотоефекта и брауновото движение. През 1911 год. при слънчевото затъмниние въвежда геометродинамиката т.е. лъчи в простраството-ефир без формули. Но да разгледаме вълновите свойства на материята по-точно на частиците в часност електроните. През 1927 година Клинтън Девисън и Лестер Джермер изледват разсейването на "бавни" електрони (ускорени от напрежение около 60 волта) от никелова мишена поставена във вакум. Резултатът е дифракционна картина, подобна на дифракционна картина, получена с ренгенови лъчи. Този и подобни експерименти убедително доказват, че материята притежава вълнови свойства.
Тези вълни се наричат вълни на материята или вълни на дьо Бройл в чест на Луи дьо Бройл и изказаната теза през 1923 год.
Имаме и електромагнитни вълни или вълни на Херц в чест на Хенри Херц.
Имаме и механични вълни (звук).
Трите вида вълни са динамично свързани.
При анихилацията две противоположни материални вълни се преобразуват в електромагнитни вълни по-точно в гама кванти. Съществува симетрия и обратната задача се получава от два гама кванти да се образуват позитрон и електрон. С цел да имаме закон за запазване на енергията то трябва да въведем и неутриното, кото се вземе принципа на фазата (симетрията) трябва да имаме антинеутрино и неутрино. Тези преходи не е необходимо да са твърди, меки в електрическа верига. Може да се каже, че вълните на материята са стоящи електромагнитни вълни с висока енертия. При тесловите технологии се ползва високо напрежение за да се проявят коркусколярните (материални) свойства на електромагнитните вълни. Не забравяйте Вселената е нелинейна и всичко е възможно.
staria_jak:
Малко Off: Преди малко видях в пощата си еднин отговор на човек от форума, който ме смути първо заради острия тон и второ заради невежеството си.
Само да уточня "Пелтие елемента" е създаден на база термодвойка, не на полупроводников материял.
И пак повтарям нека прехвърлим теорията на относителността някъде другаде. Мен лично ме вълнува темата за автомобила.
staria_jak:
За Миро, интересен ми е факта, че все се намират хора, който вместо да мислят, злобеят. И да говоря аз, едва ли ще ми повярвате, за каквото и да било. Нека говорят хората:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Henry_Moray
Наблягам на едно изречение и призовавам като се чете да се обърне внимание на написаното над и под това изречение.
"were explored by Tesla prior to 1900".
Чист енергоизточник, като по прочетеш от Тесла, който Мъри доразвива.
И не само там го пише, ако си направиш труда.
Каква ли е вероятността да направи автомобил с подобен енергоизточник. Ако съдя по твоите думи, Миро! Напълно нулева. Което ми се струва доста глупаво.
P.S. : И друго аз съм физик, не метафизик. Прочети, какво представлява метафизиката и тогава ме награждавай с метафизични титли и знания.
Радeв:
Преди няколко дена попаднах на интересна скица на евентуалното устройство на Тесла кутията.
Източник: http://www.energeticforum.com/renewable-energy/5431-teslas-little-box-pierce-arrow.htm
Радeв:
Мисля че кутията е работила на следния принцип: Създаване на електромагнитен вакуум, в следствие на който възникват заряди от "нищото", чието електромагнитно поле е противоположно на пораждащото. Но поради изключително стръмния фронт на нарастване вторичното поле е по-силно. И трябва да се улови в първите nS и прекара през товара /натрупа в кондензатор/ след това е късно .....
Двете феритни пръчки които е ползвал са били разположени противоположно, напълно възможно е според мен дори да е ползвал 2бр. H рамена, т.е. за всяка бобина по-отделно. Като разтрептяването да става от бобина за ПОВ /положителна обратна връзка/. Останалите 4 лампи да са били изправители.
Прикачената картинка е нещо което смятам да пробвам в най-скоро време. /Ползвам искрище, защото с нищо друго не мога да постигна по-стръмен фронт. От лампи не разбирам, предполагам, че Тесла е използвал студена взривна емисия, но поради ВЧ характера катода се е затоплял много бързо от скин ефекта./
Основен недостатък на искрището е ограничението в честотата....
И пак остава проблема с БАВНИТЕ диоди. Кои диоди на практика се доближават най-много до идеалните? /дори силициевите шотки ми се струват бавни за целта..../
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия