Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Въпрос за водородна клетка.
mzk:
--- Цитат на: miro13 в Март 13, 2011, 01:04:09 pm ---Само уточнявам-- водорода гори/вривно/ с 3200 м/с .
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Burning Speed
Burning speed it the speed at which a flame travels through a combustible gas mixture.
Burning speed is different from flame speed. The burning speed indicates the severity of an explosion since high burn-ing velocities have a greater tendency to support the transi-tion from deflagration to detonation in long tunnels or pipes. Flame speed is the sum of burning speed and displacement velocity of the unburned gas mixture.
Burning speed varies with gas concentration and drops off at both ends of the flammability range. Below the LFL and above the UFL the burning speed is zero.
The burning speed of hydrogen at 8.7–10.7 ft/s (2.65–3.25 m/s) is nearly an order of magnitude higher than that of methane or gasoline (at stoichiometric conditions). Thus hydrogen fires burn quickly and, as a result, tend to be relatively short-lived.
--- Край на цитат ---
ПС: не чаткам от взривове, все пак.. :)
ppankov:
Нещата със взровете са ясни и аз съм гърмял :)
barekov 1 - HHO захранване ли искаш да си сглобиш?
След няколко опита нещата са много обезкуражаващи, но ти предлагам да разгледаш разделите
и споделения опит. Има много интересни неща написани, а ако не ти се занимава, купи си нещо готово.
barekov1:
Прочетох Пътеводител на водородния маниак. Доста полезно. Мисля да си направя клетка за мотопеда ми. Хонда 50 кубика, двутактов. Целта ми е консумацията на бензин да падне с около 60%. Мотопеда има доста мощно генераторче и акумулатор 12 волта. Някой може ли да ми каже, клетката с какъв дебит на газ трябва да бъде, за такова моторче. При двутактовите мотори има ли опасност от детонации във филтъра ако се подава този газ? До месец ще изработя суха клетка, подобна на тази на клипчето
http://www.vbox7.com/play:1b2be8eb
Понеже цял лист неръждаема стомана е доста скъпа а парчета не продават, искам да питам материала от този продукт мога ли да ползвам http://www.markita.net/malamashka-28-28h12sm-nerazhd-hardeks-0800-282800.html
mzk:
--- Цитат на: barekov1 в Март 13, 2011, 07:18:38 pm ---Прочетох Пътеводител на водородния маниак. Доста полезно. Мисля да си направя клетка за мотопеда ми. Хонда 50 кубика, двутактов. Целта ми е консумацията на бензин да падне с около 60%. Мотопеда има доста мощно генераторче и акумулатор 12 волта. Някой може ли да ми каже, клетката с какъв дебит на газ трябва да бъде, за такова моторче. При двутактовите мотори има ли опасност от детонации във филтъра ако се подава този газ? До месец ще изработя суха клетка, подобна на тази на клипчето
http://www.vbox7.com/play:1b2be8eb
--- Край на цитат ---
Най-накрая нещо кадърно на пазара, произведено от българи. Аман от вносни боклуци, купувани от ebay от хора, които понятие си нямат. Не мога да подмина, че виждам доста сходство с обсъжданите във форума схеми. Особено и надписа "многоискрено плазмено запалване" ;D Сега остава фирмата да се докаже.
sheki:
--- Цитат на: mzk в Март 13, 2011, 10:40:27 pm ---...Особено и надписа "многоискрено плазмено запалване" ;D Сега остава фирмата да се докаже.
--- Край на цитат ---
Мда направо на очи се набива, само, че по нищо не личи каква е тази фирма има само телефон и скайп, или да прекалено предпазливи или са в много сивия сектор. Много голям недостатък е, че няма цени.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия