Животът- начин на употреба! > Екология
"Къщата дърво" на арх. Борислав Игнатов
rpavlov:
Баща ми, да е жив и здрав, казва следното: На десетина умни трябва да има един прост да ги ръководи. Защо ли?
Защото ако дадеш на десет умни да забият пирон, след седмица още няма да са решили кой е най-добрия начин да се забие, какъв пирон да се използва, кой от всички трябва да го забие, и така нататък, и така нататък. Ще има безкрайно умуване и никакво действие.
Радико:
Някак си съм пропуснал тази тема и сега случайно я забелязах. Е не ми го побира ума що за еколози са това. Баси малоумната работа. само си представете, ако вземе да стане този вид недоносена екология много модерна и цяла България се втурне да си строй екологични къщи. Едно дърво няма да остане. Истинските еколози се отказват да използват хартия за да спасят някое дърво тия братче къщи дигат. МАЛОУМНА ИСТОРИЯ Или по скоро двоен стандарт, тоест я да ви е гадно на вас щото не сте еколози та да ни е гот на нас еколозите. Щото те са екоизбрана каста.
juliang:
Не е точно така - можеш да засадиш дърво на мястото на отрязаното и след 30-50 години ще си възстановил баланса. Сламата пък и без това си гние по полетата след като съберат житото.
Също така тая къща след 200-300 години ще се е разложила и ще се е превърнала в тор.
Докато за 1 тон бетон се изразходват доста невъзстановими ресурси. Панела пък е почти неразрушим и след някоя и друга година не ми го побира главата какво ще ги правят хилядите и милиони панели от блоковете из София и другите големи градове.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия