Автор Тема: Мошеник Симеон от Плевен  (Прочетена 85328 пъти)

lz2cw

 • Гост
Мошеник Симеон от Плевен
« -: Март 05, 2011, 06:42:44 pm »
 Ако срещнете лицето Симеон от Плевен и той твърди, че има у/во за пестене на енергия с КПЕ м/у 200 до 320% - не му вярвайте. Същото е една голяма измишльотина. Купих си такова за 50 лв, измерих КПД под 1, обясних му няколко пъти, че у/вото не работи, поисках си парите,  а той ми отговори "да не си го купувал".
« Последна редакция: Септември 28, 2012, 09:51:59 am от altium »

Неактивен краsik0

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 53
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2011, 06:59:27 pm »
Вальо и ти ли попадна на такива ;D
73
Краси/LZ1QU

velstar

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2011, 09:39:56 pm »
Един съвет и от мен. Не си давайте парите на празно.
Един колега си купи устройство (фабрично, вероятно китайско), което се включва в контакта и би трябвало да пести около 30% енергия. Този колега ми го донесе и ме помоли да проверя дали наистина работи, защото според засичането на електромера не е установил спестяване на енергия. Направих му пълни тестове, като включвах всякакъв вид товари. Наблюдавах реактивната  и пасивната мощност на осцилоскоп. Следях напрежението и тока, едновременно в реално време. Това което установих, е че при включане на индуктивни товари със устройството се наблюдаваше съвсем леко (незначително) намаляване на реактивния момент . Устройството повишава леко косинус фи на мрежата. Взех и свързах един неполярен кондензатор, от тези които ги слагат в импулсните захранвания. С кондензатора ефекта беше малко по добър, в сравнение  с устройството.
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 09:51:13 pm от velstar »

mat

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2011, 10:04:20 am »
Не забравяйте, че тези устройства идват от Китай. Кой знае какви са електромерите им там. По всяка вероятност в Китай те наистина успяват да спестят нещо, ама не ток, а по-скоро да излъжат електромера и тамошното Енерго, което си е измама, а не спестяване на ток. Нашите тука се усетиха навреме и смениха всички електромери с модерни, така че подобни устройства да не ги лъжат. Спомняте ли си как преди години (преди да сменят електромерите) се използваха всякакви начини да се излъже показанието им. Е това е един от тези начини, ама в "модерна България" не минава. Хората са се погрижили да не ставаме престъпници.  8)


Симеон

 • Гост
Re: Отговор на Симеон Димитров, Плевен
« Отговор #5 -: Ноември 25, 2011, 11:56:25 am »
Поздравления  Красимир (Алтиум) - успя да вкараш името ми в твоя форум. И така по темата:

Потвърждавам, че изработвам токозахранващ апарат с резонансен изход - М05. Апаратът се предлага с документ за 3-6месеца гаранция при цена от 200лв. Апаратът се предплаща и опцията връщане на парите не се предлага, тъй като се ползват за закупуване на частите. Когато това е обяснено на клиента и той след демонстрацията е решил сам да закупи апарата ИЗМАМА НЯМА.
ПОТВЪРЖДАВАМ, ЧЕ ЛИЦЕТО ВАЛЬО НЕ СИ Е КУПУВАЛ АПАРАТ ОТ МЕН С ДОКУМЕНТ, С ГАРАНЦИЯ , ДАТА И МОЙ ПОДПИС.
Алтиум , моля проверявайте си информацията преди  да давате трибуна на обвинения, защото така клеветите публично човек ,който е постигнал много и може да предприеме мерки (ефективни) срещу Вас.  С Вальо сме през една улица и със сигурност го познавам по-добре от Вас  както и неговите проблеми. А те са много сериозни - неуравновесен, конфликтен, инвалидизиран донякъде, озлобен и затова си има причина, но тя не се казва АПАРАТА НА СИМЕОН. Вальо - допуснал си грешка  като си си повярвал, че можеш да сглобиш сам моя апарат. Ти нямаш нито схемата, нито уменията за това. Идва в дома ми ден след ден, мери сам със твоя "калибриран мултицет",  изгори един апарат понеже си специалист и ми нанесе щети, опита се да вземеш апарат от мен за по-малко пари и като не успя си тръгнал сам да го сглобяваш.
АПАРАТЪТ , КОЙТО ВАЛЬО Е "МЕРИЛ" НЕ Е СГЛОБЕН ОТ РЪЦЕТЕ НА СИМЕОН.

Тези факти би трябвало да са достатъчни на разумен човек за правилна преценка на ставащото тук. Неоснователни клевети по непроверени твърдения на неуравновесен и обиден човек.

МОЛЯ ДА СЕ СПРЕ ТАЗИ ТЕМА, А АКО ИМАТЕ ИНТЕРЕС КЪМ АПАРАТА ДА ОТВОРИМ ДРУГА ТЕМА И ЩЕ ВИ ДАМ ПАТЕНТА НА Н.ТЕСЛА ,ОТ КОЙТО СА ПОЛЗВАНИ ЕЛЕМЕНТИ, КНИГАТА НА КАЛАШНИКОВ ОТ 1964г., и други источници...

Който иска да ми пише на този меил:                   avioproject@abv.bg

За мен: На 43г., с патент за самолет с дискова форма, автор на книгата Дискови летателни апарати, признание на световен салон за изобретения, чел съм лекции на  50-тата годишнина на ВВНВУ "Г.Бенковски" , за нови типове летателни апарати, от 1991г имам магнитен мотор-генератор в Института за космически изследвания, имам проект при ген.Михо Михов, контакти Авиотехника ,Пловдив, и съм бил член на дружество за АНТИГРАВИТАЦИОННИ РАЗРАБОТКИ, заедно с бащата на Алтиум......

ПОТВЪРЖДАВАМ,ЧЕ  АЛТИУМ Е ИДВАЛ В ДОМА МИ И  С БАЩА СИ И С МАЙКА СИ.ПОТВЪРЖДАВАМ И ТОВА, ЧЕ ИЗГОРИ И ТОЙ  ЕДИН АПАРАТ. ИМА СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ С МЕН И СЪМ МУ ПОКАЗВАЛ  НОУ ХАУ, КАКВОТО НЕ Е ВИЖДАЛ. ТОВА НЯМА ДА ГО ОБСЪЖДАМ, НО КРАСИМИРЕ НИКОГА НЕ СИ ПРАВИЛ ИЗМЕРВАНИЯ - ТОВА Е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА. НЕ СИ ПРИСЪСТВАЛ И НА ИЗМЕРВАНИЯТА В СОФИЯ.

АЛТИУМ - приятелю, момче...     вземи се в ръце и си отговори на въпроса, защо не те поканиха на срещата с Капанадзе? Стига с тези комплекси на неуспял учител по правопис...Защо си просиш обиди , когато знаеш какво съм ти предлагал?

НЕ СЪМ БАНКА И ПАРИ НЕ РАЗДАВАМ, с този апарат изкарвам за преживяване, защото съм безработен от 2000г, а това е правилния подход според мен и виждам ,че и кадуцеус се е усетил да прави нещо малко , но продаваемо.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ  КАДУЦЕУС. 

Като нападаме успели хора само се превръщаме в жълта преса и не печели никой.

Пожелавам на всички весели праздници и успехи в експериментите - и на Вас също клеветници...

Карайте внимателно, че пътищата са хлъзгави и стават инциденти...

Мога да Ви дам много, но при това отношение... 

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 906
Re: Отговор на Симеон Димитров, Плевен
« Отговор #6 -: Ноември 25, 2011, 02:28:01 pm »


МОЛЯ ДА СЕ СПРЕ ТАЗИ ТЕМА, А АКО ИМАТЕ ИНТЕРЕС КЪМ АПАРАТА ДА ОТВОРИМ ДРУГА ТЕМА И ЩЕ ВИ ДАМ ПАТЕНТА НА Н.ТЕСЛА ,ОТ КОЙТО СА ПОЛЗВАНИ ЕЛЕМЕНТИ, КНИГАТА НА КАЛАШНИКОВ ОТ 1964г., и други источници...

Който иска да ми пише на този меил:                   avioproject@abv.bg

Аз имам интерес да получа най-малкото отговор, от къде се взема тая икономия в твоите уреди? Сещам се само за два варианта: или имаме приток на енергия отвън, т.е. свободна енергия, или става въпрос за манипулация на измервателните уреди и "пестенето" да идва оттам.

Конкретна схема не ме интересува, но дай да видим принципа, патента от Тесла и какво е казал Калашников по въпроса.


Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 711
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #7 -: Ноември 25, 2011, 08:16:09 pm »
Приятели! Нека спрем със обидите и загърбим обвиненията и различията в характерите и убежденията ни.  Смятам, че Симеон е убеден в правотата си и в това, което произвежда и предлага дори и при вероятността да прави грешки. Кой от нас е безгрешен и не се е заблуждавал понякога. Симеон има чест и достойнство защото все пак реши да се покаже и защити името си в този форум и затова аз го уважавам. С него съм се срещал няколко пъти около две хилядната година и това беше покрай възстановените ми интереси във връзка с антигравитацията. Неговата книга за дисковите летателни апарати която все още я има в някои книжарници сред книгите на летателна тематика бе голям стимул за мен да си подновя интересите към антигравитацията и свободната енергия които бях замразил за близо десет години а преди 2000 г. много рядко съм сядал пред компютър пък да не говоря за умения и работа с Интернет. Симеон има патент за дисков летателен апарат работещ на принципа на създаване на изкуствено торнадо засмукващо и движещо апарата. Правил е малък работещ модел и като цяло всичко това, което е постигнал в тази област е уникално.  Въпроса е по-скоро до колко ние ще уважим и оценим това, което е постигнал а аз съм абсолютно убеден че във всяка една актуална тема тук : Свободна енергия или Антигравитация Симеон може да ни предложи повече от всеки друг който е стъпвал в този форум. В най-голяма степен нещата които всички ние пишем са много теория и малко експерименти а още по-малко положителни резултати. По отношение на Симеон е обратното. И ако се случва в някои неща той да прави грешки и да не са така както той твърди то не е защото той иска да се възползва и лъже а защото много често вярата му че едно нещо е така   надскача реалността а за това със сигурност не бива да го съдим и обвиняваме защото и при ние често се надяваме, че ХА!  да получим свободна  енергия но се оказва че не става както го мислим. И все пак не се отказваме иначе този форум ще трябва да го или закрием или да го преименуваме свързвайки темите в него със познатите ни алтернативни енергоизточници : слънце, вода, вятър и др. подобни а ако някой реши да пише за свободна енергия от Вакуума или Ефира, или нещо по-така ще му се присмива, който остане.
  Преди да отида при Капанадзе може би месец  - не помня, казах на Алтиум за възможността но не че да съм го пренебрегнал, непосредствено преди заминаването но просто не се сетих да му кажа и да сме отишли с него вероятно. Честно казано говорих с няколко човека да дойдат а просто не се сетих изобщо за Алтиум. За това не е виновен нито Алтиум нито аз а моментната ми забрава, че той е подходящия човек. От друга страна може би така бе най-добре защото се съмнявам, че на някой ще му издържат нервите на всичко, което се случи в Грузия. Какво имам в предвид? Пристигнах в петък сутринта. Почивах си до след обяд в хотелчето в което отседнах. След обяд около 3-4 часа Гия (посредника на Капанадзе) ме закара с автомобил в квартирата на Капанадзе където разговаряхме с него за около два часа и с негови приятели на трапеза със сладки за почерпване. По късно вечерта около 9 часа техническия изпълнител и инженер на хиравличния генератор и Капанадзе ми направиха демонстрация в продължение на около 20 минути. 20КВт. генератор имаше който посредством хидравличния усилвател се задвижваше с ремък и се самозахранваше през цялото време. За няколко секунди успях да заснема само частично нищожна част от вътрешността.   След това разговаряхме с Капанадзе за около час-два. Събота и неделя Капанадзе отсъстваше и това бе най-изнервящото за мен защото аз очаквах всеки момент да имаме среща с него, да разговаряме по-подробно и да обсъдим възможното бизнес партньорство. Втората и последна среща с Капанадзе бе във неделя вечерта в продължение на около три часа, като повечето време бе на четири очи.  Е за това време той не ми е споделил нищо ключово свързано с технологията освен че става дума за свърхефективна маслена помпа, която с 1 КВт консумация на електричество на входа произвежда над 20КВт механична мощност на изхода си във вид на налягане.  И за други неща разговаряхме но отговорите му бяха твърде общи и повърхностни а за някои неща дори и излъга. Както и да е - всичко което е направил и твърди, че е постигнал е реално и истинско.  Договорихме се да дойде в България и тук да подмишем аз и мой-партньори договор с него да сме производители на генераторите му а той да получава процент от чистата печалба. Този процент бе по-добър от всичко което други са му предлагали като оферта но проблема бе че връщайки се тук в страната ни в последствие не успях да се свържа директно с него тъй като телефоните които Гия ми беше дал не бяха верни а Гия ми каза че се е скарал с Капанадзе и така в последствие нямаше посредник чрез който да установя комуникация с него. Все едно - това е историята с отиването ми при Капанадзе.  Може би щеше да има повече полза ако преди заминаването ми до Грузия се бяхме договорили най-малкото да ми направи поне елементарна демонстрация на електрическия вариант на генератора на свободна енергия. Тогава със сигурност щях да направя качествено заснемане на определени детайли, които да имат полза в сглобяването на пъзела от всичко заснето досега в тази връзка и тема. Както и да е  - проблема в случая не е самия Капанадзе а лошите приятели около него, които му дават лоши съвети и според мен те пречат Капанадзе да си осигури истински производител на изобретенията му. Той е в толкова разклатено здраве, че на практика не му остава много а след смъртта му, те ще се възползват и бързо ще станат милионери. Това е  моето виждане.  Не съм песимист и зная, че не след дълго време аз ще притежавам тази технология а най-голямото ми удоволствие ще е да я споделя безвъзмездно със целия свят. Истината е че само истински свободен от егоизъм и сребролюбие човек може да даде свободно и безвъзмездно свободна енергия на другите хора. Все пак предназначението на свободната енергия е да освобождава от енергийно робство и зависимост тези които не са свободни. За това се и нарича свободна и само свободни изобретатели и мечтатели могат да я споделят свободно. В момента най-голямата конспирация срещу свободната енергия не са нефтени и други енергийни компании, правителства или мъже в черно :) :) :) а самите изобретатели  и техния егоизъм и преклонение пред парите. Страхът, че няма да поучат признание и възнаграждение за постиженията си ако ги споделят безвъзмездно със света. Истината е че няма ненаказано добро или всичко, което правим или споделяме безвъзмездно то ни се връща многократно под-най различни форми а най-голямото удовлетворение, което можем да имаме през краткия ни земен живот със сигурност не са парите а че и ние сме дали нещо полезно на света.

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #8 -: Ноември 25, 2011, 08:32:40 pm »
Здравейте,

Устройството беше измерено при мен, с помощта на друг участник от форума (ако той реши, ще пише в темата или ще ме информира дали да го цитирам).

Симеон ни помоли да не коментираме измерените резултати във форума, както и стана. Мина около година от тогава.

Нямам нищо против никого и съм привърженик на частния труд. Купувачите, обаче, трябва да са изключително наясно с материята и методиката на измервания на този тип мощности, за да няма изненади после.

По-късно бих описал как премина измерването при нас, стига да няма възражения от страна на Симеон.

velstar

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #9 -: Ноември 25, 2011, 09:28:31 pm »
Искам да поздравя Симеон, за всичко което е постигнал!
Нека всички ние, участници във форума да се замислим върху тази тема, за да не се допускат грешки като тази. Аз мисля, че не трябва да опетняваме авторитета на хора, съдейки по единичен случай!  Когато няколко независими човека, подадат сигнал за измама от дадено лице, тогава трябва да се впише във форума като измамник. Неправилно е да се взима мнението на един човек, който явно поради лични причини, било то завист или  омраза, се опитва да съсипе бизнеса и авторитета на определеното лице. Дори когато човек направи откритие и сподели радостта си с участници във форума, а после след допълнителни измервания се окаже че е сгрешил, не трябва да се прави извод, че този човек е некомпетентен или лъжец. Това може да е просто човешка грешка, няма безгрешни хора.  :)
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 09:32:19 pm от velstar »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #10 -: Ноември 25, 2011, 10:01:54 pm »
Не бързайте с коментарите, че после ще трябва да си редактирате постовете.

velstar

 • Гост
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #11 -: Ноември 26, 2011, 12:42:49 am »
Човека има патент, постигнал е нещо. За уреда който предлага, за пестене на енергия, аз не вярвам че може да спести енергия по един или друг начин. Логично е, за да загрее водата един бойлер,  до определена температура,  са нужни (примерно) 3kWh енергия.  Тази енергия няма от къде да мине, освен през електромера. Единственото което може да се направи е да се повиши косинус фи на мрежата, като се компенсира реактивния момент от индуктивните товари.  В противен случай, това устройство би било генератор на свободна енергия, взета от ефира. Има още един метод, за повишаване ефективността на предаване на енергията през кабелите, като се тунелират електроните по двойки през кристалната решетка на метала. Ефекта е открит отдавна в квантовата физика, под името "Двойка на Купър" но едва сега се прилага на практика, за пръв път от една корейска фирма.  За целта се използва специално устройство, което в продължение на месеци изменя кристалната структура на проводника, или както казват от фирмата: "метала се обучава" за период от време, преди да постигне максимален ефект. Движейки се, електроните по двойки, преминава по голям ток за единица време, като по този начин емитира свръхпроводимост, при стайна температура. По този начин се премахват загубите по кабелите.
 За пръв път в България, този ефект ще се прилага  и аз ще имам честа, да бъда наблюдател на процедурите по монтажа и измерването на ефективността. :)
« Последна редакция: Ноември 26, 2011, 12:51:00 am от velstar »

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 2 906
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #12 -: Ноември 26, 2011, 12:48:18 am »
Мисля, няма нужда от коментар относно измерванията преди година на въпросните "маймунки" дето пестят ток, резултата е ясен от контекста.
Интересно, струва ми се в Плевен имат режим на интернет трафика. Иначе досега да имаше отговор от изобретателя.

Вероятно Симеон няма търпение да ни обясни как се пести ток с неговия "резонансен изход", а и аз също :D.

Представям си, колко много хора са останали доволни от пестенето на ток благодарение на безработицата и 12 год. труд на Симеон, който се е отдал на този малък домашен бизнес - мечтата на Жорж Ганчев :D.

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 971
 • Life is a DIY project!
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #13 -: Ноември 26, 2011, 08:39:02 am »
Оле какви силни думи, какви страсти, какви чудеса са се развихрили тука... Предлагам Симеон да раздаде за пробен период от 2-3 месеца 10-ина свои устройства на 10 колеги от форума и да се направи анкета накрая какви са ефектите от приложението на изобретението му.

Понеже жена ми пази бележките от ЧЕЗ за последните 3-4 години, лично бих се ангажирал да кача екселска таблица с графика на показанията на електромера ни за тези години, месец по месец, и да ги сравня със същите месеци, но с приложено устройство. Според текущите цени ще определя и икономическия ефект от устройството. Цялата "операция" ще ми отнеме не повече от 1/2 час (с монтажа, демонтажа, въвеждането на данните от бележките, онагледяването на графиката и постването й тук).

Щото всички сме се уморили от празни приказки, ялови патенти и устройства със съмнителен до никакъв ефект (всичките обаче прехвалени и струващи реални пари).

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Мошеник от Плевен
« Отговор #14 -: Ноември 26, 2011, 10:08:05 am »
@EDM Electronics, сарказмът е излишен.
@PyroVeso, измерване със съответната апаратура, или сертификация от лаборатория е достатъчна.