Автор Тема: Geet Реактор на Orenda  (Прочетена 74794 пъти)

Неактивен Orenda

 • Специалист
 • Подготвен
 • ***
 • Публикации: 147
Re: Geet Реактор на Orenda
« Отговор #45 -: Октомври 16, 2011, 03:14:26 pm »
Orenda, ти ли си експериментатора-ентусиаст на клипчетата с бензиновия агрегат и Пантона? Ако е така - поздравления!
Този опит ме навежда на следните мисли: за да работи двигателят без атмосферен кислород, значи въпросният такъв се получава от водата при термичното й разлагане. Това се случва обаче не в буркана, а в реактора, където температурата е достатъчно висока за това. Какво се получава? Температурата на изгорелите газове, които обикновено изпускаме директно в атмосферата, е ЗАГУБЕНА ЕНЕРГИЯ при работата на ДВГ. Повечето от тази загубена топлинна енергия обаче, чрез Пантон-реактора, ние можем да си я "приберем обратно" под формата на погълната топлина при един ендотермичен химичен процес, какъвто е термичното разлагане на водата до водород и кислород. След това, тези газове попадат в двигателя, където изгарят, освобождавайки ВЪТРЕ В НЕГО енергията, която иначе би излетяла безвъзвратно от ауспуха като топлина... Това обяснява и ЗАЩО отработените газове от двигател с Пантон са толкова студени.

Ето защо Пантона сработва винаги и се настройва лесно. И да стават в него някакви плазмени, магнитни, оргонни, етерни, браунови и т.н. процеси - те са второстепенни. Който успее и тях да ги впрегне в действие - още по-голям дюшеш отвсякъде, но и за "обикновения човек" (който не владее мистичните сили на мрака) има някаква пряка и лесно обяснима файда.

Това води и до следващото съждение: Водата се разлага до H2 и О2, след което (в двигателя) те изгарят обратно до вода, т.е. излишен кислород няма (освен ако не сме сложили кислородна вода/перхидрол...). Понеже двигателят продължава да работи, то явно част от отделения при разлагането на водата кислород отива за изгарянето на горивото, което пък означава, че остава свободен водород. Също така при този дефицит на кислород "изгорелите газове" със сигурност представляват продукти на непълно изгаряне - водород, метан, CO, ... Това прави нашият двигател с Пантон, който работи без атмосферен кислород един ИДЕАЛЕН ГЕНЕРАТОР на синтез-газ, с който можем да захраним... следващ по веригата ДВГ, който вече задължително трябва да използва атмосферен кислород.
Да всичко горе долу така както си разбрал, - "Ето защо Пантона сработва винаги и се настройва лесно. И да стават в него някакви плазмени, магнитни, оргонни, етерни, браунови и т.н. процеси - те са второстепенни. Който успее и тях да ги впрегне в действие - още по-голям дюшеш отвсякъде, но и за "обикновения човек" (който не владее мистичните сили на мрака) има някаква пряка и лесно обяснима файда." - магнитни, оргонни, етерни, браунови и т.н. процеси - те не са второстепенни а сърцето на процеса. Процеса представлява химична реакция, която е невъзможна без тези особености. В реактора няма желязна сърцевина а катализатор, който разцепва водната молекула, и спомага за образуването на синтетично газообразно гориво в което има не само кислород а озон. Постановката може да бъде много по сложна с много елемнти и няколко катализатора. Това ще се опитам да го направя и покажа малко по-нататък, защото сега нямам време.
Добиването на синтетично гориво по този начин съществува, но е неизгодно, защото за да получим - магнитни, оргонни, етерни, браунови и т.н. процеси - се налага вкарването на външна енергия, което прави процеса нерентабилен и скъп. Но когато използваме отработените газове на колата, нещата вече са в наша полза 8)
Много се надявам до края на годината да реализирам ТВ поредица за този вид реактор, и най-накрая да се докаже неговата работоспособност. (химичен анализ, лаборатория и последици за двигателя)
Поздрави и успех на всички

Неактивен PyroVeso

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 972
 • Life is a DIY project!
Re: Geet Реактор на Orenda
« Отговор #46 -: Октомври 16, 2011, 03:48:54 pm »
Ще се опитам още веднъж по максимално кратък и ясен начин да изразя основния си извод от работата на реактора: Реакторът оползотворява и връща обратно в двигателя енергията, която иначе би излетяла през ауспуха под формата на топлина, недоизгорели частици и разширяващи се газове (шум, грохот). Тази енергия се връща в двигателя под формата на химическа енергия от новообразувани съединения, като по този начин й се дава втори (трети и т.н.) шанс да се превърне в полезна механична работа. По какъв точно механизъм става това е интересно, но не особено важно от практическа гледна точка. Разбира се, знанието и детайлното изучаване на тези процеси може да доведе до оптимизация и подобряване на работата на реактора, вкарването му в оптимален режим и т.н.

Подобен ефект на оползотворяване на топлинните и термодинамични загуби се получава нативно ("от само себе си") в двигателя на Стефан Стоянов и без ГЕЕТ-реактор. Всъщност ГЕЕТ-реактора по един хитър физико-химичен начин ни спестява недостатъците на традиционния ДВГ, като го приближава по показатели към идеалния (или поне към много добре проектирания) такъв.

Неактивен Радeв

 • Специалист
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 640
 • Пол: Мъж
 • Скайп: Radoslav_Debian
Re: Geet Реактор на Orenda
« Отговор #47 -: Март 19, 2012, 08:48:14 pm »
Здравейте!
Поздравления за ентусиазма на Orenda! :)
Ако взема и пробия една дупка на изпускателния колектор и от там взема горещи изгорели гаове който да бълбукат през бъблер със структурирана вода да очаквам ли някакви резултати?
Като съответно мога частично да запуша аспука за да има дебит през бъблера.

П.С. Карам на пропан. С обикновенно газово, Опел Корса - седан 1.2 моно. Извън градско гори около 6/100газ /Понякога повече понякога по-малко/.  Скоро засякох 7.5/100 градско, и като се имана предвид че карам на къси растояние ми се струва малко ... имам неодимови магнити на маркуча с изпарена газ и нищо повече.....
« Последна редакция: Март 19, 2012, 11:09:12 pm от Радeв »

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 622
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Geet Реактор на Orenda
« Отговор #48 -: Март 20, 2012, 09:46:53 am »
@Радко,

Съмнявам се да получиш някакъв особен резултат. Структурирана вода и прочее "подобрители" не са ефикасно решение за икономия на гориво.

TRANTOR

 • Гост
Re: Geet Реактор на Orenda
« Отговор #49 -: Юни 09, 2012, 06:07:45 pm »
Здравейте ентусиасти!
Намислил съм да си направя едно реакторче.
Почетох известно време за него, по разни сайтове и форуми, но тук има сякаш най-богата информация от практическа гледна точка.
Имам един въпрос към Оренда:
Оренда, казваш, че в реактора сърцевината е  КАТАЛИЗАТОР,  как да го разбирам това?
Сърцевината е от специален материал?
.....................  е със специална геометрична структура?
Или нещо друго?