Автор Тема: ДЖЕНЕРЪЛ МОТЪРС VS МАЙКРОСОФТ  (Прочетена 2501 пъти)

Неактивен Dan Milan

  • Подготвен
  • **
  • Публикации: 106
ДЖЕНЕРЪЛ МОТЪРС VS МАЙКРОСОФТ
« -: Февруари 23, 2011, 05:57:17 pm »
За всички нас, които чувстваме дълбочината, с която компютрите промениха живота ни...
[/b]
Бил Гейтс сравни компютърната индустрия с автомобилната индустрия заявявайки: Ако Дженеръл Мотърс развиваше технологиите, както го направи компютърната индустрия, днес ние всички щяхме да караме автомобили за по 25 долара, които изминават по 1000 мили (1609 км) с един галон бензин (около 4 л). В отговор на коментара на Бил Гейтс, Дженеръл Мотърс разпространи следното прессъобщение:
Ако GM беше развивал технологии като Майкрософт, ние всички щяхме да караме автомобили със следните характеристики:
1.   Без видима причина, автомобилът щеше да катастрофира по два пъти на ден.
2.   Всеки път като пребоядисат пътната маркировка, трябваше да купуваме нова кола.
3.   От време на време нашият автомобил щеше да умира на магистралата без причина. В такъв случай трябваше да отбиваме в страни от пътя, да затваряме всички прозорци, да изгасяме мотора, да го рестартираме и да отваряме прозорците отново преди да можем да продължим.
4.   От време на време, при изпълнение на сложни маневри, като ляв завой например, моторът щеше да спира без да може да се запали отново. В такива случаи щеше да се налага да преинсталираме мотора.
След като се заядоха с него се получи това:

Бил Гейтс влага в разработването на икономични дизели.

   EcoMotors International получи $23.5 милиона от президента на Microsoft Corp. Бил Гейтс и инвеститора Винод Кхосла за инженерно развитие и тестване на патентованата от фирмата технология за двигател Opoc. Според супер-милиардера технологията Opoc може да стане основен камък в развитието на евтин и ниско-емисионен транспорт.

EcoMotors заяви, че инвестицията е ключов аванс за комерсиализацията на двигателя й с насрещно разположени бутала. Те възнамеряват да използват средствата за завършване на изпитанията и създаване на демонстрационен екземпляр. Президентът на EcoMotors Дон Рънкъл, бивш бос от General Motors и Delphi Corp., заяви, че е прекрасно да имат подкрепата на такива изтъкнати инвеститори, като допълни че двигателите EcoMotors ще се правят в щата Мичиган заради наличните там ресурси и умения на хората.

EcoMotors е с разположение в предградията на Детройт, a архитектурата на неговия двигател позволява, заради разположението едно към друго с челата си бутала, да се използват 50% по-малко части от тези на стандартен ДВГ, като се осигурява пък 50% по-висока ефективност. Рънкъл съобщи, че в момента се работи върху шесто поколение на мотора и новото финансиране ще се използва и за развитието на следващото поколение на двигателя.

Двигателят Opoc е развит от Петер Хофбауер, предишен шеф на отдела за развитие на силовите агрегати във Volkswagen AG и сегашен президент, и главен технологичен директор на компанията EcoMotors. Той е създател на високооборотния дизел на VW, който беше използван като "чист" агрегат в модела Jetta и някои други на VW.

Бил Гейтс и “Тошиба” правят вечен ядрен двигател
[/b]

Вторият по богатство човек в света Бил Гейтс ($ 53 млрд.), и японският технически гигант “Тошиба” обявиха, че обединяват усилията си за създаването на ядрен реактор от свръхново поколение, предаде АФП.
Реакторът ще е на принципа на “странстващите” вълни (виж графиката) - хибриден, от типа TWR (Traveling-Water Reactor). За разлика от широко разпространените сега реактори, които ползват т. нар. лека вода за охлаждане, новото устройство ще работи и ще произвежда електричество поне 100 години, без да се презарежда с гориво - обеднен уран.
“Тошиба”, която е собственик на най-големия производител на атомни електроцентрали в САЩ “Уестингхаус”, вече има технология за разработване на реактори, които могат да не се презареждат 30 г. С милиардите на Гейтс и неговата “Тера пауър” животът им може да се удължи до цял век. Първият реактор се очаква да е готов най-рано през 2020 г.