Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Електромобилът на Висшето Транспортно Училище “Тодор Каблешков” – София

<< < (2/2)

mzk:

--- Цитат на: gotiniq7 в Февруари 09, 2011, 06:25:52 pm ---Ако се управлява честотно, тогава КПД на променливотоковия мотор е високо.

--- Край на цитат ---

Вече посочих данните от тестовете на Костов моторс. Можеш ли да дадеш линк към публикация, или друг документ, който потвърждава тезата ти?

gotiniq7:
От филма "Кой уби електрическата кола"

Алън Кокони инженер от екипа на EV1 : ... Прилича на триканален стерео усилвател.
Създава синусови вълни с подходящи размери, и подходяща честота, за да задвижва
мотора при всякакви условия на каране. Тоест, това е 100 000 ватов
стерео усилвател.

Сещам се и за още един пример - инверторните климатици са на същия принцип. Трифазен мотор с честотно регулиране. Вместо тежкия старт с "премигване на лампите" има плавно и икономично развъртане.

eltransbg:
Някакви слухове се появиха че вече сте с литиеви батерии - айде някой да се престраши и да даде малко инфо - пробег, макс скорост и др....  ;)

rpavlov:
Maй нямат батерии, а и надали някой ще им даде. Видях автомобила на едно изложение на НДК, няколко студенти се мотаеха около него, а вътре седеше един намръщен господин, за когото момчетата казваха, че е изобретателя. Заговорих се с тях, но нещо ми направи впечатление: когато зареждаш колата от контакта има значение как си сложил щепсела, т.е. кое е фаза и нула. Ако не уцелиш, светва червена лампичка за да го обърнеш. Това не е нормално, да внимаваш как включваш примерно прахосмукачка или телевизор. 

electros:
Този смешник Миленов се опита да открадне батерии, които не са негови, само за да си направи реклама.....Предлагам да го номинираме за депутат в изборите наесен, той за друго не става... ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия