Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравитационен двигател на Михаил Дмитриев

<< < (2/10) > >>

Vetap:
Здравейте,
В сайта на Дмитриев има доста информация за гравитационния му двигател. В сайта на Sterling Allan има филмче за подобен двигател в действие. Сравнително лесно е да се направи графична симулация на принципа на действие (което направих аз). В резултат получих, че ще имам на изхода 60W, при използване на тежести от 1kg  и колелото е с радиус 1 m. При графичната симулация пренебрегвам триенето. Получената енергия няма да бъде достатъчна за прехвърлянето на тежестите. Не искам да бъда "лош пророк", но нещата не са толкова прости. Ето един интересен сайт: http://khd2.narod.ru/index.htm

 

getca:
   Нови видеоклипове на Дмитриев.

   Демонстрира се сработване на защитата на честотното управление на мотор-генератора при неподвижно колело. Товар 2кВт и 3кВт лампи. Защитата сработва на 1.5кВт. Когато колелото се върти няма претоварване, което показва добавяне на енергия според автора.

http://www.youtube.com/v/yRDZeXUEMvU

   Демонстрира се работа на системата при кратковременно прекъсване на захранването. Авторът потвърждава готовност за автономен режим.

http://www.youtube.com/v/UQmGZIOQ878

Vetap:
Коледа наближава и аз искам да направя един малък подарък на всички, които се занимават с гравитационни двигатели, още повече, че "теоретиците" на форума постоянно се джавкат по въпроса "Има ли гравитацията място в създаването на СЕ двигатели или няма".
При моделирането не са отчетени триенето и енергията, необходима за прхвърлянето на тежестите.
Програмата на EXCEL позволява да се изследват гравитационни двигатели по механичната схема, предложена от Дмитриев( в същност копие на анатични "вечни двигатели").
Информацията за дължината на рамото е получена графично от чертежа. Точността е  - 5 - 10%, но при необходимост, рамото може да се изчисли по приведената формула.
Приятна игра с двигателя на Дмитриев.

Vetap:
Размерността на момента в колона Е от Excel програмата е в Nmm. Извинявам се за грешката.

Vetap:
Двигателят, който Дмитриев представя като негов действително ще работи и ще дава оределено количество енергия. Ако си направите труда да поработите с програмата, която съм дал и моделирате двигателя ( в статика) ще се убедите. В моделираето няма нищо свръхестествено, но това винаги спестява много труд и пари. Препоръчвам на г-н Михов да направи това, което направих, за да спрем да говорим, а да се направи действащ образец.
"Чист" гравитационен двигател, т.н. "перпетуум мобиле" е невъзможно да се направи. "Чист" означава, че ще се използва само гаравитация и нищо друго - нито температурна разлика, нито магнитна енергия и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия