Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Гравитационен двигател на Михаил Дмитриев

(1/5) > >>

Vetap:
От много години човечеството се чуди какво да прави с гравитационната енергия. Да.. водни електроцентрали... и още нещо.. Но къде е гравитационния двигател? Михаил Дмитриев дава отговор на този въпрос. Нещо повече - дава методика и таблица за изчисляване на получаваната мощност.

Повече в: http://www.peswiki.com/index.php/Directory:Mikhail_Dmitriev_Gravity_Wheel
Има и всички необходими линкове към оригиналните страници на Михаил.

Ако човек се поразрови в "Забавна физика" на Перелман и в историята на не работещите вечни двигатели, ще установи, че някои "perpetuum mobile" двигатели може и да проработят ако бъдат "побутвани" с малко външна енергия от време на време. Тогава разбира се няма да бъдат "perpetuum mobile" двигатели а само "mobile". Е и какво от това! Ако, както доказва Дмитриев употребявам 100W енергия да "побутвам" гравитационния двигател, а получавам 1kW и повече, какво ми пука.
И така... Правете гравитационни двигатели. "In gravity is veritas"

EDM electronics:
Тук има цял един руски форум по темата: http://www.001-lab.com/001lab/index.php?topic=1140.0
Видео: http://www.youtube.com/user/MikhailDmitriyev

Към което съм скептично настроен! Подобни установки, за да бъдат доказани, се затварят херметично със стъкло и нависоко от земята. Само с едно сешоарче, отдалеч може да се движи системата. Преди време, като експериментирах с магнитни генератори и махала установих, че дори при перфектна балансировка, след приключване на инерцията системата спира. Разбрах, че има манипулация с електромагнитно поле под установката, ей така, само и само да имаме клип в Интернет. Подобни манипулации има при повечето уж работещи магнитни генератори, вероятно и гравитационни.
Бих могъл да ви демонстрирам такъв "работещ Фри енерджи генератор" в ръцете ми или на маса. Дори репликациите на ТПУ са менте, те най-лесно се правят.

Долу прикачвам файл за гравитационните двигатели.

Vetap:
Преди да уведомя "Форума", внимателно прегледах какво пише Михаил. В изчисленията няма грешка. Не е ясно само при големите мощности какъв изпълнителен механизъм се използва и каква мощност ще консумира. Дмитриев е предложил на Sterling Allan да построи с негова (на Дмитриев) помощ лабораторен образец, за да се убеди, че системата работи.

Vetap:
Браво Аltium,
Според мене в подобен проект няма риск. Теоретично всичко е ясно. Остава реализацията, която по всяка вероятност не би трябвало да е скъпа. Правих някои груби сметки - за реализация на средно голям проект от порядъка на 2кW, ще са нужни около 600 до 1000 евро. Ако се отиде на бавноходов многополюсен генератор, който може да бъде изработен сравнително лесно, цената може и да падне. Хайде, че пазарът в Южна Африка чака! ;)

vitan:

--- Цитат на: caduceus в Юни 19, 2011, 11:51:04 am ---Хванете принципа.......................... Просто е, направете го.
--- Край на цитат ---
Кой предложи, той заложи :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия