Автор Тема: Zeitgeist: Moving Forward 2011  (Прочетена 26067 пъти)

Неактивен gotiniq7

 • Moderator
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 409
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Zeitgeist: Moving Forward 2011
« -: Януари 29, 2011, 10:00:29 pm »
http://www.youtube.com/user/TZMOfficialChannel#p/u/0/4Z9WVZddH9w - онлайн с бг субтитри
http://zamunda.net/details.php?id=251742&hit=1 - на торент с бг субтитри
Цитат
Zeitgeist Moving Forward ( "Духът на времето: Продължение" ) от режисьора Питър Джоузеф е документален филм, който ще покаже и обоснове нуждата от обществена еволюция в световен мащаб. Днес човешката дейност на Земята се ръководи от множество институции - политически, правни, монетарни, правителствени - никоя от които не се основава на природните закони или съвременните научни разбирания. Съдържанието на филма ще премине отвъд тези културни и идеологически проблеми и ще се насочи към същинските, поддържащи живота елементи. Такава промяна в обществения подход ще стане възможна в една нова и устойчива социална система, наречена "ресурсно базирана икономика". Ресурсно базираната икономика е нов и различен начин на организиране на цивилизацията, където приоритети са индивидуалното и обществено здраве, околната среда и интелигентното управление на земните ресурси.

Движението Zeitgeist (Духът на времето) води началото си от края на 2008 г., когато  излиза филмът Zeitgeist: Addendum. През следващите 2 години милиони души по цял свят разбират за неговите идеи и стават активни членове. Движението Zeitgeist има за цел да информира и образова всички хора за проблемите в обществото, за човешката същност и за начините, по които можем да преодолеем настоящите трудности. За тази цел са написани редица книги, създадени са видео материали и информационни ресурси, които представят идеологията на Движението. В много страни по цял свят хората вече са поели инициативата и организират прожекции, дискусии, лекции и срещи, чрез които се повишава осведомеността на населението. Крайната цел е осъществяването на прехода към едно ново общество, което да осигури изобилие за всички хора и устойчиво и хармонично съществуване на всички жизнени системи на Земята.

Филмът е с некомерсиална цел и се разпространява свободно под GPL лиценз.
« Последна редакция: Март 05, 2011, 11:13:19 pm от altium »

Неактивен lz1ico

 • Beginner
 • *
 • Публикации: 91
 • Пол: Мъж
Re: Zeitgeist: Moving Forward 2011
« Отговор #1 -: Февруари 04, 2011, 02:38:28 pm »
Изпревари ме  ;D

Неактивен gotiniq7

 • Moderator
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 409
 • Пол: Мъж
 • Домашен екпериментатор
  • Документална видеотека
 • Скайп: zarov_inc
Re: Zeitgeist: Moving Forward 2011 - BOINC
« Отговор #2 -: Април 30, 2011, 10:35:24 am »
http://www.bgzeitgeist.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=1861&sid=776bc40aefb4a38d936409cf4d3b551a - българският форум на движението Zeitgeist

Цитат:
Здравейте, приятели. Предлагам ви да се присъедините към екипа на ‘The Zeitgeist Movement’ в софтуерният проект aqua@home на Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC).

Официален сайт на проекта: http://boinc.berkeley.edu/
За 10 дни екипът The Zeitgeist Movement се е изкачил стремглаво в световната класация за суперкомпютри: http://tinyurl.com/6kal6do

Помогнете ни, като се включите в нашия екип ‘The Zeitgeist Movement’ сега!

***
Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC) е отворена система за изчисления в мрежа, ползваща твоя компютър, за да разрешава проблеми. Понастоящем в мрежата има различни проекти в процес на развитие, като например ‘distributedDataMining’, който е бъдещ проект и би помогнал за изучаването на това как машините се учат, което пък би спомогнало за формирането на икономика, базирана на ресурси.

Сваляйки BOINC и включвайки се в проекта aqua@home ние можем да ускорим изследванията в областта на quantum computing. Ако е възможно за мащабни quantum компютри да бъдат построени, те биха били в състояние да решават проблеми много по-бързо от съвременните компютри. Това ще помогне за подобряването на централния компютър на кибернетизираните градски системи и на компютрите като цяло.

Надяваме се да окуражим колкото се може повече от половината милион регистрирани членове на движението на основния сайт да използват техните компютри, помагайки за ускоряване на изучаването в този проект. Искаме да сформираме най-големия екип с най-многото кредит което би помогнало да се получи заслужено признание сред научно-изследователските среди и би ни помогнало да се превърнем в крайно-уважавана организация. Надяваме се да сме в състояние да изградим взаимоотношения с D-Wave Systems, компанията зад този проект, затова те могат да ни помогнат да построим централния компютър на кибернетизираната система на града, когато дойде моментът да бъде построен първият град. Необходими са само 20 минути да се инсталира и да се настрои.


Искаме да сформираме най-големия екип с най-многото кредит, което би помогнало да се получи заслужено признание сред научно-изследователските среди и би ни помогнало да се превърнем в крайно-уважавана организация. Надяваме се да сме в състояние да изградим взаимоотношения с D-Wave Systems, компанията зад този проект, затова те могат да ни помогнат да построим централния компютър на кибернетизираната система на града, когато дойде моментът да бъде построен първият град. Необходими са само 20 минути да се инсталира и да се настрои.

Разпространявайте проекта по всички възможни начини - социални мрежи, мейл групи, вербално, или както ви хрумне - и участвайте смело. Програмата не пречи при нормална употреба на компютъра и оползотворява ресурсите му, когато вие си почивате. Вкъщи и на работа съм впрегнал даже и калкулаторите да смятат. 

Истината е, че компютрите ни обикновено не са много заети, докато не сме на тях, а тази програма ползва свободните ресурси точно в такива промеждутъци. Просто като ставате от компютъра напуснете програмите, които не са ви нужни и оставете BOINCManager да изчислява.
Както се изразява Дъглас Малет в обръщението, "помогни ни да напреднем към бъдещето, докато сънуваш "

Сваляне на BOINC: http://boinc.berkeley.edu/download.php
Алтернативен линк за сваляне: http://download.cnet.com/BOINC/3000-2247_4-184929.html


« Последна редакция: Април 30, 2011, 11:50:58 am от altium »