Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Разделяне на водород и кислород
tdmer:
Здравейте,
не знам в кой раздел да задам въпроса си, за това ще го задам тук. Някой дали знае мембраната разделяща водорода от кислорода в някои електролизери от какъв материал е и евентуално с какъв по-достъпен може да се замени. Другото което ме интересува дали има друг ефективен начин за разделяне на тези два газа, ще съм благодарен ако някой може да ми отговори.
Поздрави.
mzk:
Здравей,
Можеш да използваш магнити, за да разделиш двата газа. Потърси във форума.
Tsvty:
Всичко е описано в патента на проф. Вълков.
tdmer:
Този Nafion може ли да се намери на нашия пазар? Относно магнитите съм доста скептичен, особено при по бурен процес. Не ми се вярва ефективността му да е голяма. Вероятно магнитите са да може да се променя съотношението на двата газа за получаване на по- добри резултати (Браун) поне аз така го разбирам, но не вярвам да може да се получи чист водород. Цялата ми идея е, че на кола с ламбда сонда да вкараш допълнително кислород не е много удачно, за това ми се ще да мога да изкарам поне част от него извън системата. В момента се глася да направя един електролизер с 36 пластини 16x16 от 1кв.м. и преди да започна искам да разуча всички възможности. Намерих в един сайт как чрез такива мембрани успяват да разделят двата газа направо в електролизера и то с доста добра чистота. Изпълнението не е проблем само материала.
Поздрави.
Tsvty:
Дай линкове да прочетем и ние :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия