Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Свободна енергия чрез "Студен" синтез - Андреа Роси
Радико:
Какво искаш да кажеш със Това нямаш разлика в налягането????
Аз разбирам че на входа на компресора налягането е точно толкова колкото и на изхода така ли????
h2motor:
Само че не е целта компресора да ти върти турбината генерираща ток - нали така. Не става, да не мислиш че азиатците не са го пробвали 100пъти. Топлообменник трябва за оптимален коефициент, който няма да има много общо с тези в момента и тока да го произведеш за сметка на топлината от вътрешното тяло. Познанието което липсва е как да се направи такъв топлообменник и как да се оптимизира.
- Кажи ми как да подържам постоянен коефициент защото ще ми трябва максималния в момента - 5. Отоплението с такава машина ще бъде само с машина, няма да се захранва компресора с енергия. Ще може да се ползва така че поне ще намали месеците в които трябва платено отопление.
- Няма смисъл да правим този рисърч, защото те ще ги направят толкова чупливи тези машини, че по добре с кюмюр да се топлим. И това го има.
juliang:
--- Цитат на: h2motor в Януари 07, 2025, 09:45:32 pm ---Само че не е целта компресора да ти върти турбината генерираща ток - нали така. Не става, да не мислиш че азиатците не са го пробвали 100пъти. Топлообменник трябва за оптимален коефициент, който няма да има много общо с тези в момента и тока да го произведеш за сметка на топлината от вътрешното тяло.
--- Край на цитат ---
А аз все се мислех че основната задача на вънтрешното тяло е да стопли стаята...
h2motor:
Нали от топлината която ще отнемем ще произведем тока за компресора, при коефициент 5, ще ни остане топлина като за 4, а всъщност ще имаме машина която няма да и храним компресора, той ще се захранва от турбината. Може само да си мечтаете обаче, Мъск ще я направи и ще дозадвижи икономиката на азиатците, а ние да мрем - излишни сме...
Радико:
--- Цитат на: juliang в Януари 07, 2025, 09:51:36 pm ---А аз все се мислех че основната задача на вънтрешното тяло е да стопли стаята...
--- Край на цитат ---
Е понякога и да я охлади нали.
H2Motor
Понякога точно това е целта. Когато флуида е въздух който трябва да се охлади до -180 градуса целта е точно да се върти турбинката която произвежда ток. Обаче аз те попитах нещо друго нали. Та пак те питам:
Има ли разлика в налягането на входа и изхода на компресора , съвсем риторичен въпрос. Естествено че има разлика и какво в същност осигурява тази разлика когато ням турбина на пътя на фреона???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия