Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Свободна енергия чрез "Студен" синтез - Андреа Роси
Радико:
--- Цитат на: h2motor в Януари 09, 2025, 03:22:27 pm ---Този експеримент няма нищо общо с Роси, не е той откривателя на това явление.
--- Край на цитат ---
Хм. А кой е откривателя???
Михаил Кузмов:
Откривателите са Флашман и Понс, но не е в това въпроса! Кой ме следеше в този форум когато аз и още един колега от Варна бяхме луднали по синтеза. Радико разбира се. Помниш ли какви електроди ми предложи да ползвам? Хафний! Е не стигнах до там защото кагато направих плазмата в среда с литиева основа, за да вкарам водород в никелов електрод се получи неизвестен за мен задушлив газ. Нямах нужните условия да вентилирам или изсмуквам този газ. Електрода изгаряше в електролита за секунди, с особена лилава светлина. Електролита вреше буйно до момента на свършване на електрода. Този клип съм показавал някъде в темите, но вероятно вече не е там. Мога да го издиря из моите архиви и отново да го видите. Това беше финала на тези безполезни експерименти. При прецизни измервания се получи COP 1. С една дума, "оти да е просто, като може да е сложно"! Май беше шопска приказка!
h2motor:
Някакви италианци от Университет някакъв в Италия съм срещал че са откривателите.
Радико:
Кузмов
Флашман и Поонс са откриватели на нещо съвсем различно. При техния експеримент може и да се говори за нещо като ядрен синтез.
В случая с Роси нещата са коренно различни. Ако прочетеш внимателно "стига все още да ги има" изявленията на Пархомов ще забележиш, че той говори за положителен резултат при две разновидности на експеримента. При едната повтаря съвсем точно Роси обаче при другата вместо водород използва аргон. Предполагам, че е искал съвсем категорично да докаже участието на водорода със отрицателен ефект при липсата му. Но за негова безкрайна изненада положителният ефект се е повторил дори и при отсъствието на водород.
h2motor:
Михаил Кузмов, имаше едни в Швейцария които получаваха коефициент 40 -50 и не бяха измамници, не всички в Швейцария са измамници. Те го правеха в стъклен балон, който охлаждат много сериозно потопен във вода при това хладна до 30 градуса и тези неща им работеха година. Можеха да направят такива нагреватели за вода поне, които потребяват там 40 пъти по малко ток. Те обаче искаха ток и се надяваха със Стърлинг да я преобразуват. Един италианец беше им изплел електродите от някаква сплав. Варианта е енергията от студения синтез веднага да разпада термично вода и да не успява да запали гърмящия газ. Иначе има термолиза при която се отделят водород и кислород , но се разделят без електрод да се окисли и да се отдели само водорода. Виждал ли си го с индукционно загряване на двата метала.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия