Справочници, схемотехника, теория > Справочник

Вярна ли е формулата E=mc^2

<< < (27/29) > >>

Радико:
Така е Бат Ванко, но  тия хора са готови да ти изпишат един камион книги с "доказателства" за да забравиш първите до като стигнеш до последните. И в крайна сметка да се окажеш с промит мозък и вярващ във измислиците им. Реално хората дирижиращи тази какафония са наясно с нещата даже много по наясно от нас,  въпросът е, че за твх е важно Димитър, Юлиян о много други да вярват че всичко наистина е така. Няма полза да спориш със лъжци няма признаване на истината при тях освен ако някой не им предложи повече за да говорят истината. Такива обаче по добре никога да не я изричат,  ще я осквернят.

filchef:

--- Цитат на: VITAN в Юни 04, 2020, 09:04:09 pm ---Не става, обяснил съм защо. Чакам си формулите за корекция на спътниците... Формулите, не статиите!

--- Край на цитат ---

Ти пък нали си много разбиращ - що сам не се справи с библиографската справка на английската статия ами ме караш аз да гугъля.
https://apps.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a516975.pdf - ето ти формулите
https://www.researchgate.net/publication/235183946_GPS_Receivers_and_Relativity - ето ти формулите и таблици на корекциите.
Въобще не ми се занимава повече с тая тема и не ми се надприказва с радио.

VITAN:
Браво, печелиш... дъвка  :D

Ще ми трябва доста свободно време, да го видя - де го точно Айнщайна тъдява.
Що корекции постоянни при GPS сателит няма как да няма.

И изобщо във E=m.c^2 няма изкривяване на времето.

Все пак, когато имам излишно време (и муза) ще видя полета на световната айнщайнова мисъл...

VITAN:
За протокола: в началото още няма и намек за Айнщайн.

технократ:

--- Цитат на: VITAN в Юни 04, 2020, 08:31:52 pm ---През социализма пред мен са минавали стотици страници на мастити учени (не блогъри самодейци),
които авторитетно доказваха, че комунизма ще дойде!
Ма не доде пущината.

Формулите пич, формулите. Как точно ги изчислиха тия наносекунди корекция?!

Въобще един часовник, ако ще и атомен да е, по доста причини не върви вярно.
Даже световното време е средно аритметично от няколкото най-точни атомни часовника.
А на орбита имаш само влошаващи обстоятелства, начиная със много силни температурни
колебания !! ден-нощ и естествено радиация, която може да **** на орбитите на цезия или каквото там
мат'рял в/на/под/наоколо.....

И 'сичкото корекция може да вика: Слава на Айнщайн! Вечна дружба с темератутата и радиацията!

--- Край на цитат ---

6+++  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия