Автор Тема: Контрол на климата, HAARP и земетресенията в Япония, Хаити, Китай, Чили  (Прочетена 222099 пъти)

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 957
Сам го каза - обща култура.  :)
Общата култура обаче е крайно недостатъчна, за да се изказваш компетентно, но като за форум става.  ;)
Най-безобидната причина винаги да има право полицая да ти поиска документите, е да провери дали спазваш Закона за българските лични документи - носи ли гражданина или селянина пришелец в столицата, който се прави на стар столичанин  ;), документа си за самоличност?
Гражданина е длъжен да носи документи за самоличност, в противен случай извършва административно нарушение и подлежи на санкциониране. Полицаят има задължението да проверява спазва ли се закона от гражданите, вкл. носенето на документи за самоличност. Освен това документите за самоличност са собственост на държавата, най-малко на това основание полицаят може да провери, как гражданина "стопанисва" държавната собственост.

Разбира се това е най-баналната причина по която органа на реда ИМА ПРАВО да ти поиска документа. Има хиляди други хипотези, които няма да коментирам, че и на мен ми е богата не само общата култура, ами нали съм полицейски агент /под прикритие на радиоинженер  ;)/ от ДС на БКП - поназнайвам ги тия ми ти работи.  ;)

Затова в момента в който полицая си отвори устата да се представи, искай от него да ти съобщи целта и причината на обръщението към теб - длъжен е да ти ги съобщи. Именно и двете - "причина", т.е. защо точно ти си целта на проверката, и цел - като ги провери, какво ще постигне. В документа не пише дали си ограбил магазина, както в СУМПС не пише дали си ударил 2 ракии. Така че ако ти обясни че тиска документите щото има грабеж или търсят открадната стока от магзин, или наркотици - документите няма да им кажат дали ти имаш нещо общо, така че непредставянето им  не е "възпрепятстване на дейността им". А ако са пратени да търят наркотици, да не се разсейват с проверки на документите - имат си друга задача :)
Да, вероятно ще свършиш на "трамвая" в районното но никой не е казал че свободата е безплатна или безболезнена :)
Преди години един фатмак ме спира на околовръстното след светофара на Бъкстон, щот леко минах на "портокал". Спира ме с палката и ми обяснява как трябва да отида до другия, дет е в колата, спрана назад в пряката да не се вижда. Казах му да ми прати призовка за явяване в колата... щото по закон можеш да бъдеш призоваван само с призовка :) Дойде и другия, бесен че го разкарвам... обясних му че аз и само аз имам правото да реша дали да навлезна на жълто или да спра аварийно, и моето решение беше да премина. Гледа умно (а той си мислеше че вероятн огледа гадно :) ) известно време и се разкараха групово.

Да речем, че имам "мъничко" юридически познания и се сещам за понятието "невъзможност", не се тълкува правилно от теб.
Има различни профили полицаи. Един е разследващ, друг е патрул, трети охрана, четвърти и т.н. катаджия. Работно място на всеки е различно и задачите са различни. Разследващия полицаи, като иска данни от държавните органи, ще го направи с разпореждане или постановление, ще прати призовка за разпит на конкретно лице, но патрула, охраната, той къде да ти го напише това разпореждане, на гърба ли? Ще ти даде разпореждане устно. Това се има предвид в понятието от закона "невъзможност", а не че патрулния полицай, за да ти направи проверка на пътя, да ти напише разпореждане и да ти го връчи.
А с'я потърси една мухлясала наредба как трябва да бъде екипиран ВСЕКИ патрулен полицай. Какво трябва да има в чантичката преди да излезе от районното и да почне да патрулира или да охранява. Позна - трябва да има определен комплект бланки, както и празни листове А4, а също така и принадлежноси за писане. Да си ги е взел - що не си забрави пситолета или служебната карта, или кочана с актове, а именно бланките за издаване на разпореждане и празните листове А4 не си ги носи?
И под секрет - в жабката на колата имам разпечатани няколко такива бланки - с радост ще спонсорирам МВР при нужда :) И празни листове А4 има, и 2 химикалки... Ма полицая дали ще му стика да я попълни... ?
Както казах - свободата не е безплатна и не е за всеки. САмо подготвените могат да се възползват изцяло от правата си.

Никой не четял закони и не си знаел правата...
Наясно ли си колко са законите у нас? - над 300 са. Като вземеш и подзаконовите нормативни актове - наредби, заповеди и т.н., стават хиляди.
Да т карам да четеш закона за биологичното разнообразие или за защитените територии? Чети тези закони, които ще са ти нужни. Но явно на теб не ти е нужна свободата...

По отношение на обезщетението за което говориш...
За да е налице такава правна възможност, да предявиш иск за обезщетение, първо трябва да докажеш със съдебно решение, че действията на полицая са били незаконни по административен ред, или ако тези полицейски действия представляват престъпление - по наказателен ред, и те да бъдат отменени от съда или признати за противозаконни. Едва след това по съвсем друг ред може да търсиш обезщетение от Държавата по Закона за отговорността на Държавата и Общините за вреди и то ако успееш да докажеш такива, но тези доказателствата са други, не като тия дето ти ни ги набутваш тука от Интернет, написани от незнайно кой болен мозък или незнойно кой сайт на дядо ти Сорос или Херо Мустафа.  :D
Само да знаеш колко хора от БГ стигат до ЕСПЧ, че и печелят дела там...
А и дори и да не поискаш обезщетение - само това че си си отстоял свободата е достатъчна награда. Но само за тези, които си ценят свободата.

Нормалните американци се стремят да станат много богати, за да си купят нормални жилища - от тухла и цимент. Няма успял американец, който да живее в къща за бедняци-имигранти от стърготини и велпапе.

Именно - много богатия американец няма нужда да се мести. А не толкова богатия се стреми да стане много богат и затова се мести.
А тук някой ми се залостил в кирпичената къща на баба си на село, и псува как нямало работа, или как работел за 500 лева... Ми ще работиш за толкова, колкото ти дават там където си. Ако искаш повече - отиваш там, където дават повече.
Мислиш че мен ме кефи с колегата да правим 250 000 на колата дето е на няма 4 години? Новата я взехме май, и вече е на 35 000. Смяташ че ми е кеф да изръшквам цяла България ли? Ма не се оплаквам - изкарвам пари. Ако стоя само в квартала, ще трябва да работя като продавач в Лидъл...

... Подценяваш ме и като администратор, а за да са ми гласували доверие на такъв, на този "висок" пост без заплата  ;), най-малкото са преценили, че имам не само граматическа и техническа, но и юридическа култура доста доста над средното ниво.   :)
Разплака ме, направо... Сега проверих - все още имам модераторски права в един форум с таквиа данни:
Цитат
Статистика на форума: 1 511 048 Публикации в 87 272 Теми от 67 995 Потребители.

Неактивен GreenHulk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 270
 • Пол: Мъж
 • Астронавигатор
Вече промяната на климата не е "конспирациЙ" - в Белия Дом решили... : https://www.cnbc.com/2022/10/13/what-is-solar-geoengineering-sunlight-reflection-risks-and-benefits.html

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 360
 • Amanita muscaria
Напоследък, особено миналата седмица много нашумяха възмущенията в соц. мрежи, особено в Тик-Ток за кемтрейлите. Хората викат натовските самолети ни пръскат с нови вируси, либералите които не дават нищо лошо да се каже за либералния началник викат било конспиративни теории, следите били от конденз.

Аз като съмняващ се във всичко и всеки, нямайки доверие на никого освен на себе си, изтеглих скоро един клип от Тик-Ток в който два самолета летят един до друг подчертавам в България - единия пуска една опашата следа, която затихва за кратко време и конденза се разтваря плавно и видно във въздуха, а другия самолет сякаш пръска лозов масив и "конденза му" се саморазраства, като оставя една голяма пелина, като облак.

Ако има интерес ще кача клипа, като файл във форума, но мисля достатъчно добре го описах.
Та заставам зад позицията, че тоя самолет нещо пръска, защото видно не е оная проста и затихваща кондензна следа, дето напъва вратни жили и пука лицеви вени  либералното... да не кажа говедо, не го казвам, обяснява в съседния клип.

Има ли някой друг, който мисли, като мен, евентуално?

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Ако звяр ви одраска, следата ще е подобна на баркода на стоките - ивици.
Това е предобраз на белега на Звяра, сиреч Антихриста.
"Оригиналния" белег разбира се ще е друг, но ивици има вече и по небето.
Не само по стоките.
И по небето често ивиците са успоредни. Ако пръскат зверски, тогава са в 2 (рядко в 3) посоки. Пак успоредни.

Цитат от Библията:
"И ще покажа личби на небе и земя: кръв, огън и стълбове дим" (Иоил. 2:3)
Пророчество за последните времена...

Неактивен miromad

 • Експериментатор
 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 439
Ако има интерес ще кача клипа, като файл във форума
Има ли някой друг, който мисли, като мен, евентуално?
Ще ми е интересно да видя клипа!
Аз също мисля като теб и това е официално доказано, че ни пръскат.
Ето два клипа и от мен.

Неактивен EDM electronics

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 360
 • Amanita muscaria
Ще ми е интересно да видя клипа!
С най-голямо удоволствие.
Либерал-идиотите газ ще пикаят.  :D
Клипът се казва: "Конспирация, а?:D
А да видим сега, кое е конденз и кое не?  :D
Конденз е на баба ви трътката.  :)


Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Да си довърша мисълта:

"И ще покажа личби на небе и земя: кръв, огън и стълбове дим" (Иоил. 2:3)

Ако е вертикален стълб дим, то това е "личба" по-скоро на земя. Само вулканите закарват вертикален дим до небето.
Ако е хоризонтален стълб дим (по небето) - ето ви кемтрейлс....

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Само вулканите закарват вертикален дим до небето.
Упс, не само. И стратегическите ядрени бомби/заряди го правят...

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Съзнавам, че това видео ще действа на някого като червен плащ на бик, но видеото си заслужава...

4/13. За химическите следи /кемтрейлс/?

<a href="https://www.youtube.com/v/DaRh6y2Q89c" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/DaRh6y2Q89c</a>

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Контрол над климата. Даже ООН няма думата. Говорител на шайката = чича ви Бил Гейтс-ов...

<a href="https://www.youtube.com/v/D-HAJle950U" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/D-HAJle950U</a>

Факт чекърите да надянат най-дебелите си очи.

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Яяяя виж ти, кои са били честните частници, притежаващи HAARP!!!
И кой ли ги финансира! А и доволно научно обяснено нататък!
Удар в 10-ката! Забранено за либерасти, сороспии и ибрикчии!
Както и за тия, които вЕрват в науката за благото на Човека (без да им казват за кой човек става дума):

https://thebulgariantimes.com/wp-content/uploads/%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B5%D0%B9-%D0%A1%D0%B0%D0%BB.mp4

Доц. Сергей Сал за тектоничните и климатичните оръжия на HAARP (ВИДЕО – BG субтитри)

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 957
Тамън бях решил да се образовам...
Цитат
403
Forbidden
Access to this resource on the server is denied!

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Е аз казах, за кого е забранено!
Виж, даже и ти забраняват директно!
А аз защо ли го гледам?!

Ай, един път - халал да ти е.
( https://thebulgariantimes.com/%d0%94%d0%be%d1%86-%d0%a1%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b5%d0%b9-%d0%a1%d0%b0%d0%bb-%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%b0/ )

Активен juliang

 • Заинтригуван
 • Много Напреднал
 • *
 • Публикации: 5 957
Витко, целия клип ли го изгледа, или само тези части, които и пасват на теорията?
Защото аз в момента го гледам. и този учьон сам твърди ,че литосферата се разклаща в продължение н дни и седмици, за да се предизвика заметресението.


Как ще коментираш тези твърдения на учьона и липсата на каквито и да било индиакции преди земетреението в Турция?

Неактивен VITAN

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 273
 • Невежеството ражда химери...
Прикачен видео файл.

Преди вчерашното земетресение на турско-сирийската граница в небето е наблюдавана синя светкавица.(светкавици, необичайни - моя бележка).

Хала Хасан, директор на Висшия институт за сеизмични изследвания към Дамаския университет, заяви, че няма обяснение, но отбеляза, че преди труса е имало промяна в електрическото и магнитното поле на атмосферата.