Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Високоволтови кондензатори
vitan:
--- Цитат на: mi68 в Декември 06, 2010, 02:24:32 am ---Както сме писали свободната енергия се разбира вечното движение на ИН и ЯН от КИ (ЧИ). От тук трябва да се търсят противоположности, а не количество 50мкФ/5000В. Импулсните методи как се връзват с тази концепция? Ако енергията КИ е непрекъсната то импулсните методи са противоположност и вървят. По-вероятно КИ да е с импулсен характер и трябва да се търси резонанс. Това е отклонение.
--- Край на цитат ---
Неуместно отклонение.
--- Цитат на: mi68 в Декември 06, 2010, 02:24:32 am ---В радиотехниката най-хубав диелектрик е сух въздух и най-стабилни кондензатори са въздушните.
--- Край на цитат ---
Ти го каза. Някой друг на същото мнение?
Разправям, ама кой слуша? Със солена вода капацитета ще е голям, но качествените показатели ще са ниски. Защо ли Тесла е ползват трансформаторно масло за пълнеж? Ако е за THE BEST, намират се и големички кварцови цилиндри, ама кой търси качество без да гледа цената? :)
teofilius:
Солената вода е електод(имащ съпротивление).
Маслото е перфектно не само защото е много добър диелектрик при високи честоти, но и дори да има пробив през него - имаме бързо възстановяване. И пак ще повторя: капацитета на такъв или какъвто и да е кондензатор ще се повиши ако електродите бъдат покрити със графитен спрей или въгленов прах.
И още - при големи честоти, големите капацитети действат като, проводник и забравете за резонанс тогава...
vitan:
--- Цитат на: teofilius в Декември 06, 2010, 01:56:04 pm --- И още - при големи честоти, големите капацитети действат като, проводник и забравете за резонанс тогава...
--- Край на цитат ---
:) Да, обаче проводник не е точната дума. Освен това резонанс може да има, но от рода: де го чукаш, де се пука.... :) Факт.
Петър:
1 nF / 10 kV
Радeв:
Подкрепям идеята за стъклария и фолио. Аз редовно клошарствам и събирам разни изхвърлени техники около казаните.:D Грехота е нещо готово и произведено да изгнива по сметищата. Енергия и ресурси са изхабени.....
Много хора сменят дограми, а до стъкларските ателиета обикновенно има купиша стъклария. Оборудван само с елмаз би могъл да си изрежеш парчета стъкло в удобни размери.
Според мен трябва само да избягваш острите ръбове, особенно по листовете фолио защотот заряда се натрупва точно там. А освен това трябва да сложиш чашки на изводите, или конфигурация от чинийки и бордове за да ограничи повърхностното протичане на заряди.
Аз не мога да разбера защо кондензаторите на тестатика са перфорирани с правоъгълни отвори?
Това имам предвид като конфигурация:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия