Автор Тема: Опит за помощ на експериментаторите с Флин - мотор  (Прочетена 16394 пъти)

Savana

  • Гост
В тези три линка има  думи на Валери Иванов (автора на  българският  модул "ИНКОМП")
Той е разглеждал системата Flinn и се е произнесъл по работоспособноста и:

http://www.skif.biz/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=737&pagenum=38
http://www.skif.biz/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=737&pagenum=39
http://www.skif.biz/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=737&pagenum=40

Savana

  • Гост
Re: Опит за помощ на експериментаторите с Флин - мотор
« Отговор #1 -: Септември 26, 2010, 03:50:52 pm »
 Битува мнението че Валери - Г-н. Иванов  искам да кажа, пише   много противоположни неща
аз се сблъсках  също с  този акцент в изказванията му. обаче след внимателен прочит и  в няколко сайта установявам че той просто не е разбиран от повечето от нас. Пример: Тук казва - " аз съм постигнал 1.3 КОП (някъде казва 2.0),  а в друг форум, където е разговорът с хора които  той дълбоко уважава заради постиженията им, се изказва за КОП 20 и че дори няма лимит. Замотаването е пълно и уважаемите съфорумци които се погрижиха да  експериментират  споделиха че .... с триста мъки нещичко "над едно" и то не е сигурно. Както писах   вече аз рових малко повечко и се натъкнах на думите на Г-н Иванов " каскада" . 
Той  едва ли повече  ще разговаря с някого по въпросите на ИНКОМП.  Е, ако ние се справим..тогава  мисля че  той ще е склонен да почете  труда ни с някоя блага дума блага и тежка като на изобретател на ИНКОМП.  Трябва да се чете всичко от него навсякъде, непрекъснато, също както са чели китайците речите на Мао..
« Последна редакция: Септември 27, 2010, 08:33:18 pm от Savana »

Неактивен coke2k

  • Експериментатор
  • Стабилен
  • ***
  • Публикации: 583
  • Пол: Мъж
Re: Опит за помощ на експериментаторите с Флин - мотор
« Отговор #2 -: Септември 26, 2010, 06:27:44 pm »
Здрасти,
В. Иванов коментира фиг 5 от патента за PPMT  - това не е мотора флин , а опит за построяване на МЕG по технологията PPMT.  Аз кто бях писал в няколко поста по нагоре по темата за Флин мотора , а именно , че при паралелните магнитни потоци има сумиране на потока на постоянния магнит с потока от електромагнита , като  при това има екстра изход на механична работа,  влага се  енергия замо за смяната на посоката на потоците и при  това магнитното поле на постоянния магнит върши работа и то почти безплатно. Тази схема е подобна на МЕГ-а на Т. Берден (схема 5) - там  съм напълно съгласен с В.Иванов , че нищо няма да стане  най малко защото реакцията на Ленц директно  изяжда всичко което е по пътя и. За разлика от МЕГ-а, мотора на Флин няма реакция т.е. има  ама е в посока която не пречи на получаването на МЕХАНИЧНА РАБОТА и за това мотора флин при директно куплиране не става за генератор - лично съм го пробвал за разлика от В.Иванов. И пак за разлика от В.Иванов преди да го направя  (вече е в почти 100% завършен вид и много обещаващ - просто задържам лек резерв след първоначалната еуфория) аз доста време си играх със стационарния модел с 4 магнитопровода , където много лесно се показва как става мача.....

Savana

  • Гост
Re: Опит за помощ на експериментаторите с Флин - мотор
« Отговор #3 -: Септември 27, 2010, 12:51:23 am »
Дa, аз нарочно пуснах конкретните линкове, в които е писал В. Иванов.  А той, именно казва ,че не става за генератор. Aз не разбрах и писах че не става изобщо нищо от Флин.  Tа като си осъзнах грешката, пуснах горният пост, за да няма  недоразумения.
 
"""""""inkomp  Пост: 43095  От 29.Oct.2006 (21:13)
GRN Пост: 42999 От 29.Oct.2006 (14:05)
inkomp, А Вы все так и модулируете магнитное поле в ферромагнитных сердечниках? Или есть что-нибудь поновее?
Уважемый GRN,
Нет, я никогда не модулировал магнитное поле. И, правда говоря, не знаю как эта делается.
Формирование пучков импулса из постоянного магнита и "выбрасывание" их в необходимое направление - вот что я делаю. И, уверяю, результаты очень хорошие. Получаемая вследствия этого энергия перевышает то, что затрачено на управление. Вот и все. Я публиковал здес, на СКИФ-е, подобное, чтобы кажды смог проверить на деле то, что я написал. Здесь нет ничего другое кроме то, что изучается в учебниках по электротехнике. Попробуйте и Вы пожальста.""""GRN  Г-н Громов - руски учен вече е починал.
inkomp - Г-н В. Иванов

http://www.skif.biz/index.php?name=Pages&op=page&pid=175
 

Правопис?
mzk


« Последна редакция: Септември 27, 2010, 09:40:42 pm от Savana »

FreeEnergy

  • Гост
Re: Опит за помощ на експериментаторите с Флин - мотор
« Отговор #4 -: Септември 27, 2010, 10:13:11 pm »
Савана,

Това с КПД-то, което варира от 1.3 до 20 и прочие е много лесно за разбиране. Ако например в момента то е 2.0 и имаме едни 90 вата, които на изхода стават 180, то ако върнем 80 от изходните и захраним към входа, вече получаваме друго КПД:

10 Вата входна енергия нужна за управление и 100 вата изходна. Т.е. КПД-то стана 10 с една и съща машинка. Това има предвид Г-н Иванов като казва че може да се направи и безкрайно.

Поздрави