Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

NEG на tiger2007

<< < (2/3) > >>

ilia_92:

--- Цитат на: Seeker в Септември 18, 2010, 09:12:56 am ---... Входния ток е 260мА
--- Край на цитат ---

Всъщност е МИКРО ампери, което прави доста по-малко от 1 ват дори :). А за импулсите - ако няма диод който да ги изправи - как тогава ще има транзистор, който да ги създаде?

@тод, фаза е многозначна дума когато става въпрос за електроника, но жалко, че не мога да ти обясня какво означава фаза между ток и напрежение по простата причина че и аз не знам :)

EDIT: @Seeker, изпреварил си ме за фазата. Би ли ми обяснил на лично?

mi68:
Здравейте,
намерих в моите архиви материал предполагам интересен.

Strashimir:

--- Цитат на: mi68 в Февруари 03, 2014, 06:41:25 pm ---Здравейте,
намерих в моите архиви материал, предполагам интересен.

--- Край на цитат ---

Гледам, че е правено 2006 г. (далеч преди да се запиша в този форум)... Ако е истина, защо не е гръмнал нета преди 8 години, както и форума.... Още повече, защо Гого555 не е известен и богат, а е сочен като мошеник :-)

Ми68, ти какво мислиш за тази това нещо?

x_name41:

--- Цитат на: mi68 в Февруари 03, 2014, 06:41:25 pm ---Здравейте,
намерих в моите архиви материал предполагам интересен.

--- Край на цитат ---
здравейте, точно тази схема я правих преди време но не получих нищо съществено на изхода, а уж всичко беше според изискванията (просто върху оригиналните намотки бях навил допълнителни еднакви (като вторични) които бях свързал по схемата на Ларионов както е показано на рисунката, и нищо :( . Интересното е, че когато с потенциометъра се увеличава плавно честотата на осцилатора, самият електродвигател не се върти както трябва (може би неизползваните изводи на 4017 трябва да се свържат към маса?), нямам представа, но схемата не показа нищо съществено за съжаление. (още залежава там във шкафа ми при другите джаджи)

mi68:
Здравей колега,
Материалът е нагледен и интересен посетен 29 пъти. От 2006 е минало доста време, явно има грешка или не може да се постигне ефекта за големи мощности. Да се учим от грешките и вървим напред! Според мен и кондензатори трябва да има, за да имаме стояща вълна, но бобините са в трифазна система, за мен е сбъркан принципа, бобините трябва да са свързани в зиг-заг за да имаме читав спинов резонанс.
Ефирът не може да прехвърли ампераж (количество) по простата причина, че липсват токоносители, може да се прехвърли напрежение и честота (качество). От тук трябва да имаме сериен напрежителен резонанс. Индуктивността се неутрализира математически с отрицателна индуктивност или кондензатор, ако липсва кондензатор свързваме бобините серийно в зиг-заг. За повишаване качествения фактор на кръга трябва да се ползва регенеративния принцип или ПОВ. Както при двигател "Перендев" може да се получи въртене, то при бобини принципа не се бърка. Трябва да се оразмери товарът и ПОВ. Този трик може да се постигне с обикновен статичен трансформатор.
На теория е лесно на практика  - безкрайни експерименти!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия