Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

NEG на tiger2007

(1/3) > >>

vdomov:
Днес в 1:01:14 във форума http://www.001-lab.com потребител tiger2007 пусна няколко файла за неговата реплика на NEG с параметричен резонанс (по идеите на Капанадзе, но с магнити).


--- Цитат ---Tiger2007: Всем добрый вечер. На видео НЕГ генератор в параметрическом резонансе. Нагрузка 2 лампы 12вольт 10 ватт. Tок потребления 260ма. Схема генерит очень короткие импульсы, которые невозможно выпрямить. Диоды не справляются. Выход дополнительной энергии 760 %.

Опыт выполнен по схеме НЕГ генератора. Вторичный контур в параметрическом резонансе. В зазоре центрального керна неодимовый магнит, пластинка трансформаторного железа регулирует начальный магнитный поток.

**
Превод: Добър вечер на всички. На видеото MEG генератор в параметричен резонанс. Товар 2 лампи 12V 10W. Консумиран товар 260ма. Схемата генерира много кратки импулси, които е невъзможно да се изправявят. Диодите не се справят. На изхода се получават 760% допълнителна енергия.

Опита е направен по схемата на MEG генератора. Вторичния кръг в параметричен резонанс. В междината на централното рамо неодимов магнит, с пластинка трансформаторно желязо се регулира началния магнитен поток.

Поставен е CLC филтър на захранването. Индуктивност - няколко милихенри във веригата на +, капацитети по 1000uF. Появява се и втори резонанс.
P.S. Още повече въпроси.

Уважаeми господа, моля за извинение но няма да теоретизирам това устройство. Абсолютно правилно е казал един човек "размерът има значение" (на снимката). Методиката за настройка ще я опиша и предоставя на вашето внимане.

--- Край на цитат ---

Altium: коригирах двете графични изображения - увеличих ги и ги запазих в ПОДХОДЯЩИЯТ формат с програмата getpaint.net. За черно-бели изображения поради разбираеми причини е подходящ форматът gif, за цветни - jpg. Kачвайте изображенията директно, а не архивирани.
Моля прочете темата в началото на форума относно работата с изображения.
Обърнете внимание как се пускат цитати.

Seeker:
Как ли е измерено 760% допълнителна енергия? И колко кратки са тези импулси,_че не могат да се изправят от диоди?

Seeker:
Това за консумацията е ясно, но потреблението как  е измерено?  Това, че светят две лампи   не определя големината на  потреблението. Входния ток е 260мА и ако захранването е на 12В, входната мощност отива към 3Вт. Импулсите на тока трудно се хващат с цифров прибор. Измерването на параметрите на опитната постановка не е коректно, за да се твърди получаване 760% допълнителна енергия. И обяснението, че импулсите били много кратки и диодите не можели да ги изправят е направо глупаво! Колко бързи диоди им трябват? В момента на пазара има диоди за 50В/4А на 10 наносекунди преключване!  Това отговаря на честота около 50МХц. Тези честоти няма да минат през спиралата на лампата,  да не говорим за ферита и намотките.
Нещо ни стягат тези специалисти!
Ако говорим за точно определяне на входно-изходната мощност, трябва да се използва двулъчев осцилоскоп за определяне на входното и изходно напрежение и ток. Трябва да се определи не само големината, а и фазата между ток и напрежение. 

tod:

--- Цитат ---Трябва да се определи не само големината, а и фазата между ток и напрежение.
--- Край на цитат ---

Приятелю, за каква фаза става въпрос като входното напрежение е постоянно около 12V.
Хубаво ще е ако руснака има токова сонда и осцилоскоп да се види формата на токовите захранващи импулси и след това с елементарни сметки да се изчисли общата консумирана мощност.Има и специялни уреди за това.Между другото руснака вече си призна че уреда му може и да не работи коректно,защото многократно го е ремонтитал,та в понеделник щял да търси стрелкови такъв.Но както и да е.Все пак има нещо в тази схема,защото по груби сметки захранващия ток трябва да е около 2А.А при такъв захранващ ток транзистора би запушил,а както твърди руснака при работа от 2 дена той е студен.

Seeker:
Като гледам колко е размера на радиатора и при около 300мВ разсейвана мощност(според авторите) няма как да се затопли транзистора. Импулсните захранвания и в частност блокинг-генераторите разсейват много малко мощност (около 10% от пълната).
А  дали има фази между входния ток и напрежение, ще оставя да си помислиш. И при постоянните напрежения се получават чувствителни пулсации от вътрешното съпротивление на източника и големината на протеклия ток.
Но както и да е, важно е експеримента да се проведе чисто и с правилни методи за измерване.  И 760% допълнителна мощност да се обявяват на всеослушание  след потвърдени положителни резултати. Иначе става като с лъжливото овчарче.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия