Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Двигател на водород

<< < (3/5) > >>

mzk:

--- Цитат на: h2motor в Май 13, 2013, 03:54:02 pm ---Според мен няма разлика, енергоносителя и с бензин ако работи пак е водород. Мисля, че ДВГ работят с водород, а не с бензин, дизел или метан.

--- Край на цитат ---

:o :o :o :o :o :o :o

Мисля, че току що обезсмисли съществуването на този форум и часовете, които си прекарал в четенето му.

h2motor:
По скоро малко неправилно съм се изразил - ДВГ работи с водород, когато работи с тези течни горива също. Разликата - при изгаряне на въглеводородите се отделя освен вода и въглероден диоксид, който причинява по голям парников ефект от естественния и климата дори в България върви към субтропичен вече.

Радико:
този въглероден двуокис който се получава не отделя ли енергия при получаването му. Не знам защо си мислиш, че само водородът гори с отделяне на енергия. в същност на практика водорода с неговото имплозионно горене се оказва "необходимата пречка"  Ако в двигателя се използват вместо леки въглеводороди почти чист въглерод "много фин въглищен прах примерно" КПДто му ще е много по голямо. 

h2motor:
 Има данни за консумация на бензин, дизел или водорд от ДВГ, от които прави впечатление масата на изразходваното гориво. Изразходвания водород е най малко като маса, малко по малко и от метан. Ако въглерода бе полезен в случая и особенно, ако е много полезен , то ситуацията с разхода на гориво би била различна от наблюдаваната. Въглерода има много форми на съществуване с различни свойства, включително и по отношение на съединяването им с кислорода се различават. Отговора на въпроса е коствен, пряко няма как да измерим дали отделя енергия и точно колко, а също така и коя негова форма да горим за целта...би трябвало да е тази в течните горива.Мисля, че въглерода е пълнеж в случая и няма енергийна стойност. Друго е по впечатляващо - при високи температури кислорода в атмосферния двигател се свързва и с азота и се отделят много азотни окиси от ДВГ на експерименталните автомобили конвертирани за работа с чист водород.Работили са по въпроса и резултат, както твърдят дава избягването на такива режими на работа на ДВГ, при съвременните условия и наличие на детонационни датчици плюс управление на предварението на запалването по карта и компютър може би са постигнали резултати,но не ги споделят. БМВ например никъде не споделят за проблема и борбата с него, а те имат сериозни инвестиции в разработка на автомобил задвижван с гориво - водород.

Сашо:

--- Цитат на: Радико в Май 13, 2013, 06:03:43 pm ---този въглероден двуокис който се получава не отделя ли енергия при получаването му. Не знам защо си мислиш, че само водородът гори с отделяне на енергия. в същност на практика водорода с неговото имплозионно горене се оказва "необходимата пречка"  Ако в двигателя се използват вместо леки въглеводороди почти чист въглерод "много фин въглищен прах примерно" КПДто му ще е много по голямо.

--- Край на цитат ---
В този ред на мисли ,както си тръгнал ще преоткриеш парния двигател подгряван с въглища,а защо не добавиш направо към бензина нановъглеродни частици ,ще е още по екологично  ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия