Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Вашите експерименти
Малък вертикален ветрогенератор на cesi
cesi:
Вие едва ли не ме карате да се откажа.
Но ще изчакам до края на септември. Тогава каза,че ще е готово.
Погледнете снимката предполагам нещо такова чертаеше. Купих си боилер за 3300 лв
, да грее водата и при зимно време. Трябва да направя нещо и с тока . Изолация на цялата къща и дограма на Рехау с 32 мм стъклопакет.
Трябва да направя нещо по въпроса. Ако трябва ,ще си поръчам от Китай само 4 кв. генератор
, и тука ще си направя пилона и витлото но трябва да стане. http://www.alibaba.com/ може да се намери. Но дадем шанс на човека .
Savana:
Кофти, да, май направо те караме да се откажеш.
cesi:
Явно не съм вещ в това начинание. Затова се включих и в този форум. С научено от вас с подказано от други надявам се крайният резултат да ме задоволява. Но съм длъжен да го изчакам още . Относно средствата за изпълнението става въпрос до пилон с 2 метра височина. За останалите 4 метра предполагам аз трябва да поема разходите. В отговор на ВИПЕР за / Затова при ветрогенераторите се ползват динама а не алтернатори/=/На витлото ще бъде сложена ремъчна шайба . Тя с ремъци ще върти 2 или 4 ДИНАМА
от трактор или кола още не ми каза. Но разбрах , че са българско производство от
Елхово или Сливен.Съжалявам ВИПЕР не знаех тази дума алтернатор до сега .Явно тука много неща ще науча. Благодаря и за съветите надявам се след като приключа да ви оведомя или да ви кача клипче как работи или неработи ветрогенераторчето.
viper:
Заводите в Елхово и Сливен поизвеждат само алтернатори )))))) А динамата които, се използват в транспотните седства са с електомагнит в статорната намотка,а не с обикновен магнит. Тоест те са и 1 допълнителен консуматор. Но успех в начинанието, няма да ти развалям ентусиазма я )))). На тебе по-скоро ти трябва мотор от пътека за бягане. Той е с магнити и работи като истинско динамо, а предполагаемата мощност на тоя мотор ще е около 500 вата. А изходното напрежение ще е ,около от 60 до 150 и повече волта.
Правопис?
Savana:
Бе спокойно бе човек. То, ако ветровите системи бяха лесни, щяха да си ги правят всички. Важното е че си се захванал. Най обикновен ъглошлайф от 2 киловата пак те урежда той си е и с куплирана предавка не ти трябва ремък.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия